8

Сойчиро

преди 4 години

При Хонда водородните клетки отдавна са факт - още от 2007. Автомобилът се предлага обаче само за щатите и то под наем. В Калифорния оттогава има изградени водородни станции. Крайният продукт изхвърлен от автомобила е вода! Защо всички се хвърлят към ел. задвижването ми е необяснимо при положение, че камиони, кораби и др. скоро няма да са на батерии. Искам някой да ми обясни, как точно ще се топля през зимата с ел. автомобил и как ще си пусна климатика през лятото. Какъв пробег ще измина тогава?

7

Повярвах им!

преди 4 години

И още нещо: не съм запознат какво точно вкл/чва гаранцията им, но на 10г. батерията ще работи НО на колко процента? Обикновенно след 4-5 година капацитета пада мимимум с 20-30 % а на 8-10година? Имам литиево полимерни батерии на около 15г. е да работят, но на 20-30%.Така че като се говори да се казва всичко, ане подбрани факти!

6

Повярвах им!

преди 4 години

Т.е. разбирам от статията че от Тойота гарантират че батериите им ще умрат след 10г. ?Споменава ли се колко е цената им? Споменава ли се,че правителствата масово дотират батериите?А за екологичната кактастрофа при производството им изобщо няма да коментирам!И не ме разбирайте погрешно-аз съм ЗА ел. джади и от много години ползвам много такива,но това е изключително скъпо хоби,без изгледи за поевтиняване.Днес една батерия струва 1$ за 1ват/ч.. Сами си сметнете колко струва една бат. за кола!

5

Анонимен

преди 4 години

В Северна Америка батериите на Тойота имат отдавна 10 годишна гаранция.

4

до 4

преди 4 години

много си *** Саше.По темата.Българина отдавна измисли как да се кара с вод но никои няма интерес и печалба от тая работа.Друго е дати заложат 10 години живор на батерията и да те доят като крава.

3

az

преди 4 години

До СаИмаш ли хибрид или само по принцип си говориш? Май е второто, защото аз съм карал с над 80км/ч само на ток, но иначе и оценки даваш....

2

Петър Славов

преди 4 години

Ами колко енергия ти трябва за да изкарал килограм водород?

1

Анонимен

преди 4 години

Това на снимката е бъдещето- водородната клетка, същото, което оня клоун Мъск нарече "глупаво". От килограм водород можеш да изкараш 240 пъти повече енергия в срвнение със същото количество от "умните" му батерии.