17

Барселона

преди 4 години

Каталуния има автономия с най големи права от всички други области в Испания.Най богатата провинция са и не без помоща на правителствата на Испания които съсредоточиха много мощности там.Трябва да има някакъв ред.Андалусия е най бедната провинция,защо не иска независимостНе са еднакво богати всички области но това е Испания...с плюсовете и минусите.Никога Мадрид няма да позволи отделяне защото това ще е краят на държавата Испания...После на ред ще са Баските,Ла Коруня,Валенсия...

16

Анонимен

преди 4 години

Независимост от какво? И за какво? В Каталуния тия въпроси нямат отговор. Испания в никакъв случай не е подтисник. Различните провинции имат много голяма автономия, управлението им зависи от хората, които си избират Единственото смислено на Каталуния искане е за република. Всичко останало са глупости и добре управлявана масова истерия. Ю. Франция също се мисли за Каталуния. Като знаете колко биха Жълтите жилетки, дали ще им дадат независимост? Не мисля.

15

42

преди 4 години

На робски народ като нашия, няма как да говориш, че независимостта е хубаво нещо...

14

Анонимен

преди 4 години

И по-важното, обединяването на 5те кралства в държавата Испания се счита за едно от най-великите събития в историята на Испания. Испанците през кръв ще минат, но няма да пуснат Каталуния. Това е все едно Пловдив да обяви независимост. Лошото е, че Франция много рови, защото си има собствени интереси да прилапа Каталуния. Не е лесно две бивши империи да граничат - някои спорове никога не угасват.

13

Анонимен

преди 4 години

Това което каталунците направиха с летището ще им излезе през носа. Тук не говорим само за пътници изпуснали полетите си, говорим за огромен стрес върху авиоиндустрията, която и без това върти по 4 полета на ден и всякакви непланирани забавяния се отразяват из цяла европа. Авиокомпаниите ще загубят милиони, може би и повече, туристите ще се наплашат (то в Барселона и без това ги мразят) и изобщо ще стане зле. Октомври е силен месец за туризма там. Тегаво ще е. А испанците няма да отстъпят.

12

Гошо

преди 4 години

Демокрацията нещо зор и големи проблеми я чакат ,май ще се наложи да го обърнат на диктатура

11

Анонимен

преди 4 години

Пак ще ядат бой и ще се успокоят.Няма как Каталуня да получи независимост, при положени, че повече от половината население е против.

10

До6.

преди 4 години

Ицата още преди 15- ет години каза,че каталунците били испанци колкото и той бил испанец и ще дойде ден когато ще искат да се отделят,но никой не му обърна внимание тогава.А той се оказа пророк.

9

ааа

преди 4 години

*** абсолютни. Да излизат от Испания и от ЕУ направо и да се оправят сами.

8

Анонимен

преди 4 години

Вън испанския агресор от Каталунските земи!

7

Анонимен

преди 4 години

Горди хора.Като гърците и сърбите.

6

Анонимен

преди 4 години

С Ицата Стоичков изказал ли се е по въпроса за Втората му родина?

5

Анонимен

преди 4 години

Браво на каталунците.Малък народ, но достойнство.Респект.Не са като нсеедените Ганчовци със смъкнати ***.

4

Сега

преди 4 години

Свобода за Каталуния,свобода...

3

Анонимен

преди 4 години

Каталунците пак хванаха бика за рогата.Сега остава да му забият и шпагата в сърцето.Англия с Брекзита даде старта.Испания пое щафетата.Кои са следващите."Французите" в Елзас и Лотарингия или"италианците "в Сицилия?Европа комай ще нарасне с няколко нови Държави.Майтап ве.

2

Анонимен

преди 4 години

Ами да взимат пример от реджепа и да си в извоюват тая независимост

1

43

преди 4 години

Лоши каталунци,лоши,лоши! Путин е виновен!