12

To6

преди 4 години

АСТРИЙЦИТЕ КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРЯТ - АВСТРИЙСКИ ЛИ ? мАКЕДОНСКИ ЛИ ?

11

до до 8

преди 4 години

А, така, умен тА искам - трима, може. От стотици.

10

ахаха

преди 4 години

Шведите решиха да се покрият (за някои работи станали там, нестигнали до у нас) зад още по-голям булшит - полскияСигурно японския автор тайно им е подшушнал че точно тази година не иска да е лауреат, иначе не знам кой е мишкалол

9

До 8

преди 4 години

Кратуно, точно 15 са, заради твоят профанизъм се осведомих с точност. Трима са за литература. А с това "ром" - чо влизаш директно в класацията на най-тъпоумните кратуни. Но сигурно се мислиш за много оригинален... Като керемида на покрив си оригинален!

8

до 7

преди 4 години

Посмали, "ром"чо. Освен, ако не броиш и Тагор за "цветнокож".

7

До 2

преди 4 години

Десетина са цветнокожите нобелисти, повечето точно в литература. Но ти явно държиш да блеснеш с невежеството и расизма си. Няма проблем, те вървят ръка за ръка. До номер 1 : да наречеш Петер Хандтке мишка е много смело, когато си форумен анонимник. Но явно много ти личсва времето преди 100 години, когато прадедо ти е носил феса, миризливите потури, и са му честитили къпането.

6

до 5

преди 4 години

За "безкнижен" никак не съм сигурен, но виж за нихилстичен още от Паисий насам е документирано. За юродите, ми е мисълта.

5

Анонимен

преди 4 години

Тук нобелов за литература ???Дивашко племе ,което не чете .В комунизма го докарваха на цвят ,но толкова.Народът ни е безкнижен .Напишеш му една книга вземе че ти завидят .

4

Анонимен

преди 4 години

Завистта тук е огромна .Стефан Цанев знаете ли как завижда на Георги Марков и Левчев .

3

ненобелист

преди 4 години

На наградените - честито и браво! За нас - жалко, и Пенчо Славейков, и Йордан Йовков са предлагани. Но... пуста българска завист! От комитета са изискали добри атестации за писателите от българска страна, от техни съвременници. И представете си - всички до един от тогавашните писатели категорично отказват да напишат и по една добра дума за колегите си /и за двамата се отнася/. Да се дивиш и чудиш!

2

толерантен

преди 4 години

А, не е ли дискриминация, че цветнокожите нобелисти няма?

1

Анонимен

преди 4 години

Поредната скука .Преди 100 г нобелови лауреати са хора като Сенкевич .Днес са някакви мишки .Защо ли не я закрият наградата.Мухляса отдавна .