53

До Справедливост

преди 4 години

В далечната 98-*** изкарах книжка, тогава все още се гледаше стритно, имах полигон, нощно, извънградско 3 месеца ми беше курса. На изпита половината минахме, преди 2 години реших да изкарам още една категория и всичко беше една пародия, така е и в училищи, така е и в университетите, така че не ми говори че сега има качество, качество няма от години и доказателството е че най много умират младите шофьори.

52

Анонимен

преди 4 години

То и за това при нас най много мрът по пътищата, дават на всеки книжка.

51

?????

преди 4 години

ЦЯЛАТА СТРАНА Е ПОТЪНАЛА В КОРУПЦИЯ. ВСИЧКО, ОТ НАЙ-ДОЛУ ДО НАЙ-ГОРЕ ТЪНЕ Е КОРУПЦИЯ. ПОЗНАВАМ ГЛУХ ЧОВЕК КОИТО ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ СИ КУПИ КАМЙОН И СИ РАБОТИ БЕЗ ДА ГО ОБЕЗПОКОЯВА НИКОИ.

50

Анонимен

преди 4 години

Българите са тапунгери и масово не могат да карат, а процентът психопати, които си избиват комплексите с автомобил, е зашеметяващ. Днес едва не ме отнесе офца, която се престрои резко, като караше с лява ръка, а с дясната държеше телефона на ЛЯВОТО УХО.!!!

49

До 46

преди 4 години

Българинът определено е добър шифьор след като има толкова малко катастрофи при пълната липса на контрол за спазването на правилата и ужасните пътища. Каква е подготовката от шофьорските курсове е несъществено и важи само в първите дни след шофьорския курс. Не случайно чужденците са най-лошите шофьори по пътищата на България.

48

Анонимен

преди 4 години

Каква е тази статия? Къде сравняват Япония с ЮАР. Какъв кредит в Германия? По цял свят ако нямаш пари теглиш кредит. Плаща се на вноски и е повече от 1000 Е. Има полигон, където срещу малка застраховка можеш и сам с придружител да се учиш. По този начин спестяваш от часовете с инструктур. Швеция....Швейцария....И с малка буква написано.

47

До 44

преди 4 години

Нещо си се объркал. Изкарай сегашните взели книжка при изпитващите от преди години и сегашните никога няма да вземат книжка.

46

Анонимен

преди 4 години

Въпреки ежедневната медийна пропаганда, смятам, че българинът е доста способен шофьор - имайки предвид потресаващите условия и минималната подготовка (не говоря за ц*гани и р*зани, които масово карат без книжки!)

45

Анонимен

преди 4 години

Има съществена разлика между Швеция и Швейцария, както и между жителите им - шведи и швейцарци....

44

Справедливост

преди 4 години

Естествено у нас всичко е извратено, но има едно ГОЛЯМО НО а то е - изкарайте на изпит тези отпреди 10 и повече години и те НИКОГА АМА НОКОГА няма да вземат книжка.Лошо, Седларов, лошо !!!!

43

Радо

преди 4 години

В Германия минималната заплата е 1200 евро и книжката е 1000 евро. В България минималната заплата е 560лв, а книжката 800. Дали в Германия се изкарва книжка с кредит или при нас?

42

Анонимен

преди 4 години

В Австралия ходя често по командировки и си карам с нашата книжка- никакви проблеми, стига да има превод на английски. Като хоби бях ходил на курсове за рали шофиране в Норвегия. Там има следния изпит- пускат те в заледен кръг с определен диаметър с изключени всякакви системи за стабилност. Дърпат ти ръчната и твоята цел е да останеш в кръга, след като колата вече е поднесла и се върти като пумпал, докато спре. Това го има и на нормалния шофьорски изпит.

41

Анонимен

преди 4 години

Естествено е, че имат интерес да късат на практиката - нали се плащат едни грешни пари от кормуващия за допълнително часове !!!!

40

.

преди 4 години

До РеалистПреди години имаше един кафяв, който изби сума ти народ и след това на развален български език каза точно това, което си написал и ти:"То канижката на кара кулата. Човка кара кулата. Що ми е книжка тогава?!"И след това кафявия се покри някъде по света, за да не го направят невеста в панделата.

39

Анонимен

преди 4 години

Аз ще ви обясня, как се взимат книжки в Плевен. Синът ми е взел 10-11 часа кормуване. Инструкторът му се обажда по веднъж на 2 седмици (за кормуване). БАс държа, че той (синът) не може да кара ама никак. Сега ще се явява на изпит с 10-те си часа. Инструктора го е накарал да подпише че е взел всички часове и му е казал ,че е добре да даде пари, за да може "изпитващият да му помага". Ако не даде, ще го скъсат и пак пари.СХЕМА!

38

Реалист

преди 4 години

В България проблемът с книжките е, че има едни дето никога не са чели закона, не познават знаци и правила, неграмотни са, но шофират със или без книжки.

37

Анонимен

преди 4 години

На мен иструктора като ми рече, момче трябват още пари за 10 часа и аз понеже съм наясно със схемата им му рекнах нямам той ми отговори:- Момче, как така караш курса, значи пари за кола имаш, а за часове нямаш?

36

Реалист

преди 4 години

И в България не е лесно да вземеш книжка. То книжката не те прави добър шофьор, а само ти дава основата, за да започнеш да шофираш и са се научиш с практиката. В България няма никаква връзка между нарушенията и катастрофите с това колко трудно или лесно се взима книжка, както внушават на онези 80%.

35

Анонимен

преди 4 години

В България се кара по правилата едиствено и само докато си на изпита, още докато караш курса си единствения спазващ правилата с което си навличаш гнева народен.

34

Анонимен

преди 4 години

Има един етнос, чиито представители не могат да бъдат видяни в учебни автомобили, обаче си карат по пътищата!