27

Анонимен

преди 4 години

Ердоган няма право да вкарва аскера си в суверенна Сирия--------Вие не разбрахте ли, че такова нещо като "суверенна Сирия" няма? Това е безконтролна територия с гражданска война. Няма официална държава там. Даже властта на Асад не е безусловна к призната от всички.

26

Боби

преди 4 години

До Мустафа КемалMRAV - Mine Resistant Armored Vehicle е клас специализирани бойни машини - реално ги наричат "Мечтата на Гранатометчика" заради размерите им но от друга страна мините са много много по-опасниА какви модели Турция ползва и произвежда по лиценз или собствени разработки не съм задълбавал. След като и Руснаците заради Сирия се принудиха в спешен порядък да разработят поне десетина модела подобен клас машини значи са необходими.

25

Мустафа Кемал

преди 4 години

До БобиЗначи не съм фен на сатрапДогановата армия, обаче това прехласване по кюрдите на запад от Турция, е много погрешно. Кюрдите са просто една маша в ръцете на чичо Сам, използваха ги, колкото можаха и сега ги захвърлят на ***. По-същият начин утре могат да пратят в историята и пишман султана. MRAP за които говориш, са модифицирана и сглобена в Турция, версия на една израелска бойна машина, другите машини дизайна им също са взаимствани от други държави.

24

Анонимен

преди 4 години

Пентагона вече ги изключи от въздушния контрол, ще трябва да хвъркат на своя отговорност.Да не стане "тръгнаха като аслани, върнаха се по...ни". Имат богат исторически опит в тая схема )

23

Анонимен

преди 4 години

Вчера Кипър ,днес Сирия, а утре България-------------------------------------------------------Щом си стар чвор значи помниш времето, кога раята в Анкара и Истанбул викаше "Танковете към София". И какво стана? Цялата пара отиде в свирката. Винаги има и ще има някой, който ще дърпа юздите на Турция.Та и сега парата отива предимно в свирката, голяма дунанма нищо повече

22

Анонимен

преди 4 години

Светът ври и кипи,пък тука патри(***)отите се карат кой бил по голям ****ерас.Наистина няма такава държава.

21

Анонимен

преди 4 години

След като САЩ са отстранили Турската армия от участие във войната в Сирия,остава НАТО-вските генерали да наредят на българската армия да заеме позиции на югоизток.И САЩ и Турция са в НАТО,ама интереса клати феса.А когато НАТО застане срещу НАТО,т.е.срещу себе си,каво ще правим ние.Прав е този дето каза,че запада се разпада.Що ли ни трябваше да се правим на натовци.И както изглежда пак ние ще оперем пешкира.

20

Анонимен

преди 4 години

Ердоган няма право да вкарва аскера си в суверенна Сирия, защото ще яде много бой от кюрдите и армията на президента Асад!!!

19

Анонимен

преди 4 години

Армията чака заповед, а заповедтта чака Тръмпи. Ще падне чакане!

18

стар чвор

преди 4 години

Вчера Кипър ,днес Сирия, а утре БългарияТака е,турски читаци, за 2 часа са в София ,и чукането започва момичетаТогава звъннете на Бени Натаняху за помощ и в Брюксел,Николай Хайтов,казваше ,, с кеф си отивам от този свят да не гледам на къде върви България ,,

17

Анонимен

преди 4 години

Перуката прави всичко, че да може да продаде Ф35 и да спре коалиция м/у шалварите и Русия. Видя, че със заплахи няма да му се получи и вече кляка за орална.

16

Анонимен

преди 4 години

Турция са капсулира. Тръгнала е по пътя на Северна Корея. Те сами си гласуваха на референдума с ДА. Сега да си сърбат султанската супа.

15

Боби

преди 4 години

Танковете на Турция ...Оле *** мале3200 броя бяха Кюрдите поунищожиха малко от тяхОсновната част са допотопни М-48 Патън(Още от Виетнамската война еквивалент на Т-55)Имат все още извесно количество М-60(еквивалент Т-62) модернизирани от Израел но се оказа че са късогледи и "късоръки"и Естествено Леопард 2А4(еквивалент Т-72М/БМ) които също при първо ползване се изложиха.Турците селд това се "Усетиха" и сега Танкове ползват като цяло Грамотно - основно се ползват MRAV машини също техно произ

14

Менто

преди 4 години

Нищо на може да закрепи анадолския которник освен да бъде подпрян временно с труповете на собствените му обитатели.!.

13

Втората легия

преди 4 години

Потури айде по- сериозно, малко по- активно в коментарите, не раждат ли мозъчетата, няма лири.!.

12

Анонимен

преди 4 години

Лирата върви стръмно надолу повече от година и султана може да се закрепи само с война. Ама и това ще е временно.

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонименсега Турция ще се набълбука в Сирия.Който не чете история - повтаря грешките.и русия вече се набълбука в Сирия

10

Анонимен

преди 4 години

50 хилядна свободна сирийска армия съобщи че ще подкрепи турската армия за освобождението на Северна Сирия от кюрдските терористи

9

Анонимен

преди 4 години

По-рано снощи телевизия Ал Маядин съобщи, че турската авиация е нанесла удар по щаб на кюрдски формирования, влизащи в коалицията СДС, в град Ал Маликия"" Така стана и с нашето СДС след като американците го създадоха и след това изоставиха, ихахахахаааааааааааааааааааа;)))

8

Волов

преди 4 години

На никой не му пука за кюрдите и всички се радват на очакваното затъване на турския карабатак, но естествено пушките ще се дуят, ще поврякат и ще дадат на задна като видят курда.!.