69

Анонимен

преди 4 години

А бе то цялата ни държава умря.... пък този за някакво си здравеопазване се е загрижил....

68

30г

преди 4 години

Преди 10-тина години намериха рак на чичо ми, дадоха му 2 години, все още е жив. Та в началото касата покриваше лекарствата за окоболни, след Москов здравната каса не покрива тези лекарства (100лв). Как се плащат 100лв за лекарства с 250лв пенсия? В Турция същите лекарства си ги купува за 30лв, в Гърция 40лв. А на мене ми обясняват от телевизора че здравеопазването ни е на много добро ниво и мед и масло е всичко. 24 държавни болници затвориха врати за последните 10г. Срам!

67

Анонимен

преди 4 години

Съгласен съм с професора, статистиките също говорят, а го и изпитах на свой гръб. Не знам проблема пари ли са или нещо друго, но недай боже да имаш сериозно заболяване в БГ.

66

Анонимен

преди 4 години

До Anonimen Защото частните болници трябва да се издържат сами, по други правила. Затова са частни. затова и заплатите са много по-високи там. Иначе ще са общински или държавни. Но те смучат държавни дотации и си избират болните според цената на пътеките. Хайде вижте кои политици имат частни болници или са акционери в такива, или имат някаква връзка и интерес от това частните болници да печелят! Лобиските закни ни затриха.

65

Anonimen

преди 4 години

моите уважения към проф. Костов, добър е, но това не може да се каже за много от колегите му. Липсата на компетентност и особено заинтересованост в последните години доведоха дотам, че хванахме рак на много познати в късен етап и краят беше лош. Стига само пари, Европа ви каза, че 80 процента от смъртните случаи са били предовратими. Не се пращат хората на специализирани изследвания, нищо ти няма, а после, като стигнат до скенера, ааа, ама то дало метастази

64

Anonimen

преди 4 години

защо да се спре финансирането на частните болници? я улево, хората техника са купили, лекари назначили и няма да се лекувам в Токуда, а в усмърдяната държавна болница, пълна с роми, сърдити сестри и оядени стари лъвове, професори по наследство от дядо им, големио професор. Всички доценти и професори си пробутват децата в техните болници

63

Анонимен

преди 4 години

До Бай Тошо 65Да бе, по времето на правешкиа шмекер ги нямаше тези евроатлантически престъпници и НПО-та но БКП-то пак си краднеше. Народът плакнеше очи пред татовите корекоми и го вардеха на оковръстното фуражки на всеки 150 метра на път към резиденцията. Народът зяпаше, караше Лади, Москвичи, Зазове и Трабанти а Фараона-Шмерем и придворните му милиционери се возеха в Мерцедеси 300Ц, БМВ-та и Фолсвагени! Кражбите на БКП не са спирали!

62

Бай Тошо

преди 4 години

Само здравеопазването да беше.......Всичко унищожихте евроатлантически престъпници.Народен Съд за всички ви . Изгонаване на всички запдни НПО-та

61

Анонимен

преди 4 години

До Здравната Каса 63Точно евреите накараха БКП-то да краде на поразия, няма кой друг да е!!!Ей това плиткоумието си е ген български!

60

Анонимен

преди 4 години

То пък и едни сестри - човека умира а те - "О, и са се научили да охкат"Друга реплика - "Боли те, защото не си ходил в казарма".Такива сестри не ни трябват !!!

59

Миле

преди 4 години

Спрете веднага Тъ по тия та наречена Клинична пътека! Сега пациентите не се лекуват а се третира т като ходещи касички! Измислете друг начин на заплащане на труда им. Но да е твърда заплата естествено такава че да не са необходими рушвети за всяка манипулация.

58

Анонимен

преди 4 години

Спрете парите на частиците. Реално погледнато това е неправомерна държавна помощ. Частната болница сама да си изкарва прехраната. Нали е капитализъм. В държавните и общинските болници спуснете щатове. Направете в тях спешни звена, всяко с окомплектовани линейки.

57

X

преди 4 години

Прав си професоре! По-добре да дойде края и да се вдигне народа,че няма кой да го лекува,тогава поне да им светне лампата на корумпираното правителство и система !

56

Икономист

преди 4 години

И този професор иска повече пари. Явното недоразумение в здравеопазването е в думите му "Трябва да се запази монопола на Касата, но и да има доброволни осигурителни фондове, а не застрахователни". Те, фондовете само по себе си не вършат никаква работа, а трябва да има хора и лекари, които да внасят пари в тях. Какъвто ни е министър председателя, наричан премиер, такива са ни и професорите по медицина.

55

Анонимен

преди 4 години

От здравеопазване имат нужда само хора които не могат да си опазят здравето поради разни причини. Или такива за които умират и краят им е близо но искат още да страдат на тази земя и да отлагат неизбежното.

54

баба мара

преди 4 години

умира от 30 години когато сдс взе властта на улицата всичките тези хора които семотаят сега по разни организации фондации здр каса пациенски и др са допринеслиза упадъка и то не бяха стачки то не беше сваляне на директори защото билиеди какви са и сега се спотаиват кои измисли личен лекар кои измисли направлениякои измисли кл пътеки сега кои измисли фалшиви диагнози и ненужни операции

53

Idealist

преди 4 години

В България има 360 болници, от тях 20-30 могат да се нарекат такива. Другите са медицински работилници, за постяване на разни неща. За три месеца могат да бъдат затворени, обединени и преструктурирани. Няма сила, която да го направи. В болниците около 30 % от лекарските работни места са заети само формално. Медицинските сестри са с 50 % по- малко от минималния полагащ се брой. Всики са преуморени. Парите отиват в собствениците на разни гропировки и в политические здравни брокери от управлява...

52

Анонимен

преди 4 години

Спрете държавното финансиране на частните болници!

51

Анонимен

преди 4 години

Здравеопазването не умира, а го убиха.

50

Mockingbird

преди 4 години

за риформити и риформаторити няма нищо свято. те не пожалиха нищо и ритуално усмъртиха и изгориха и здравеопазването пред тотема на "пазарната икономика". за която се знае, че няма "честно", а само пари прим. заблудата, че здравеопазването е безплатно е здраво вкоренена в главите на хората. и за това няма кой да следи кой и за какво харчи парите на касата. сбъркана е работата из основи...