29

Анонимен

преди 4 години

Гербавите разболяха народа, с и една голяма част изтребиха

28

Ха-ха

преди 4 години

Дори и да предположим, че половината болнчни са фалшиви, това не променя факта, че средната възраст на работещите сигурно е над 50 години, когато зопочват болестите и проблемите. С всяка година болничните ще стават повече

27

Инж.

преди 4 години

А защо не казвате колко от тези болнични са на държавни служители и колко са на частния сектор. А? Защото истината е неудобна нали?

26

Анонимен

преди 4 години

НОИ ще вземе парите и по двама от всички социални групи и ще отплава на кораба си. Другите ще имат да вземат.НОИ вече започва да заприличва на пирамида. Само взема и не дава.

25

Мен

преди 4 години

До АБВЗа да тичам в парка каква заплата трябва да получавам? А за коремни преси, набирания и лицеви? Овесените ядки с кисело мляко за закуска пък направо изкъртват бюджета. Хората не са бедни, хората са прости и небрежни. Предпочитат бутилка ракия и кутия цигари вместо спорт и здравословно хранене. Здравословните храни са по-евтини.

24

Анонимен

преди 4 години

Ами по зле ще става занапред. Увеличават пенсионната възраст и хората трябва да работят, ама ЕГН-то си казва думата. Като прибавим "спокойния" живот и "качествената" храна - ето резултата.

23

АБВ

преди 4 години

Ами да, така е. Хората са бедни и заради това не могат да водят здравословен начин на живот. Следователно се разболяват и използват правото си на домашно лечение. Или и на това да нямат право?

22

Анонимен

преди 4 години

ВИНОВНИ СА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ -ТОВА НАСАЖДАТ ОТ ТВ.мЕЖДУ ДРУГОТО ЕДИН ФРАНЦУЗИН МИ ВИКА ЩЕ СИ ВЗЕМА БОЛНИЧНИ -ДЖИПИТО ЩЕ МИ ДАДЕ -ЯВНО ТАМ У ФРАНЦИЯ НЯМА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ -И НЕ САМО ЧЕ НЯМА НО ТАМ ДАВАТ БОЛНИЧНИ АКО СИ СЕ ИЗПЕПЕЛИЛ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ Т.Е СИНДРОМ НА БЪРНАУД -ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИШ И ДА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА РАБОТИШ -У НАС ОЙК-ЩЕ БАЧКАШ ДОКАТО ХВЪРЛИШ ТОПА

21

Анонимен

преди 4 години

ами доо какво иска? само да лапат вноските и нищо да не дават?! като не им изнася, да се закрият и да минем към здравно застраховане! не че ще е по добре!

20

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 198-яасов е работният ден на администрацията, с 2 почивни дни.Всички работещи са на 6-дневна раб. седмица и работене извънредно по 10-12 часа, което не се заплаща. Няма фирма, която да спазва КТ. КТ не значи нищо за работодателя. И трудовия договор не значи нищо за работодателя. От ден на ден става по- зле. И хората окапват като брулени листа.

19

Анонимен

преди 4 години

Може би, ако плащате добре и имате 8 часов нормален работен ден, нямаше да има толкова болнични?

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15Парите ще отидат при държавните чиновници, на които ще им вдигнат заплатите след Нова година.Ясни са внушенията ти, които ни отправяш, но са грешни.От ден на ден държавната администрация става все по- многочислена, с много премии, бонуси, 13-та заплата, отпуски, празнични дни, а сега и заплатите им ще увеличат. За сметка на орязаните болнични на работещите бедни в частния сектор.

17

Анонимен

преди 4 години

Какво ли не правят хората да не плащат на работещите?!!!???!!!?!!!! Поне намалете работното време

16

От стабилноста е

преди 4 години

Ами нормално е. Ето причините:1. Доходите се повишават с невиждани темпове. Т.е. хората внасят осигурвки на големи заплати и после болничните се изплащат на тези заплати.2. Сивата икономика се свива и хората се осигуряват на реални заплати от там и могат да ползват бонични.3.Безработицата е на рекордно ниски нива от там повече хора работят, повече ползват болничен. Ето че и през болничните се доказа че бащицата е прав и България тъне в просперитет!

15

Анонимен

преди 4 години

Болнични взимат работещите хора. Основно българите. Ще бъде коригирано. И познаите тези пари при кои ще отидат ?

14

ИСТИНАТА

преди 4 години

А на някой главоч от правителството или бизнеса да му идва на акъла, че просто хората станаха по болнави от преди? Айде да видим как ще докажат, че не ме боли кръста например? А колко работодатели глобихте защото не са дали отпуските на служители? Там ръста е с 1000% за последните години

13

Анонимен

преди 4 години

Сравнява се 2014 и 2018. Каква е била минимална заплата и съответно сумата за осигуряване преди и сега? Сравняват ябълки с круши за да се мрънка ,че ГерП давали тези пари.

12

Отвличат вниманието

преди 4 години

с тези болнични. Не стига, че обезщетението е мизерно, н Нй-болния народ в ЕС, а искат и това да вземат и да го дадат на безработните и мързеливи роми. Помощите социални и майчински на тези мързеливи същества са 4-5 000 000 000 лева, набутаха 3 000 000 000 долара на САЩ за подмазване ( да ги оставят на власт ), а сега ни занимават с някакви жалки 15-тина милиона!!! Само ПП Възраждане ще ги тури на място тези!

11

Анонимен

преди 4 години

за да поддържате добро здраве е необходимо да няма стрес, да имате чиста среда, да сте спокоен и отпуснат.нито едно от това не отговаря за нашият стандарт.

10

АНТИ

преди 4 години

Когато без да знаемлоши хора ни чипират,кой знае с чиповетекакво ще активират ?*** да ли е болен,как ще го разбира,или ще действаи накрай умира ?