8

Яни

преди 4 години

Това се правеше преди 55-60 години ! Пак ли откривате топлата вода ?

7

Бай Иван

преди 4 години

Тоест, който работи с бъдещия етнически електорат, получава повече, отколкото ако работи с европеидното малцинство,това ако не е дискриминация ;) !?!?

6

Само да отговоря

преди 4 години

До "Само да попитам"Търсят се начини да получат диплома, че да ги правят началници на българите. За гавра.

5

толерантен

преди 4 години

Абе, това не е ли дискриминация - учители, които учат "роми", да получават по-високи заплати.Последно Пръмова, кога беше за малко мин. на образованието опита нещо подобно - "ромчетата" за тройка, да получавали стипендия.

4

маларт

преди 4 години

При квота 80 в предишния опит имаше 4 желаещи. Няма балами да си оставят дома и да си сложат главата в торбата за 500 лева. Вдигай мизата на поне двойно и се надявай, ама надали

3

мак

преди 4 години

Само отговарям. Образованието е задължително за всички. Това, че в главите на някои родители е ненужно и едва ли не насилствено не означава, че не трябва да учат и да са като армия неграмотни и безработни. А мерките не са лоши, но май няма да има много желаещи учители.

2

Лекарството е

преди 4 години

Спиране на помощите на тези, които не пускат децата си на училище. Освен това не говорят официалния държавен език. Учителят съответно не знае и не е длъжен да знае ромлянски. Идете в която и да е агенция за СП и ще видите, че 90% от тези, които не са ходили на училище даже не могат да разберат какво ги питаш /ако евентуално някой се навие да им попълни документите/. И пак ще хвърлим едни пари на вятъра с кухи и недомислени стратегии.

1

Само питам

преди 4 години

Защо трябва да ограмотяваме насила проблемните деца?