35

Анонимен

преди 4 години

Аз пък навремето купих три помещения и апартамент в Бургас, с пари от гурбет,които сега отдавам под наем и кракът ми няма да стъпне никога повече в отвратителната Англия !! Обикалям си из България сега,супер ми е.Страхотна природа,гледки,море...И не се правете на безкрайно щастливи-Вие гугбетчийте.....знаем как е...колко са цигарките ,а бирата,а ресторанта,а кафето,а посещение в Кю гардън.Или вие сте шастливи скотове,отказали се от всичко за една храна !

34

Бум

преди 4 години

Познавам доста хора,които живеят от 10 години в Англия,единственото което имат са 30 годишни заеми за къщи.Познавам и доста хора в Бг които за 10 год. си купиха жилище и въртят бизнес.Който е финансово неграмотен ако ще и на Марс да отиде ще си е същия ***.Колко харчиш и за какво е по-важно от това колко изкарваш.Ако не знаеш как да накараш парите да работят за теб,цял живот ти ще работиш за тях....

33

Томова

преди 4 години

До Тина и Гост. Напълно съм съгласна с Вас.Живеем в Еър -учителка по математика и инженер,от малък град сме.Тука работим по специалностите си и нямаме намерение да се връщаме.Намерихме нормален живот,спокойствие и добри доходи.Образованието и здравеопазването са безплатни,цените на основните хранителни продукти са като в България,че и по ниски.

32

Анонимен

преди 4 години

Какво спорите и си губите времето.Варианти бол.Както в Англия,така и в Бг можеш да вземаш и много,и малко.Важно е къде човек е по-щастлив.Има и прекарани хора със заеми,които дерзаят в Англия и са наистина бели роби.Има и добре уредени такива.Аз рабитих за British HF -шофьор.Работата е ок ,но не ни понесе обкражението от българи,съжителството с тях,невъзможността за разнообразие,когато почиваш.Защото храната и дрехите са евтини,но услуги,транспорт,цигари,алкохол и атракциони УЖАС !

31

Анонимен

преди 4 години

Не знам откъде правите някакви умозаключения на някакви незнайни статистики? До преди няколко седмици имаше почти противоположна информация. Явно си мислите, че това е интересна новина за публиката, но статистиката не винаги отразява правилни тенденции. Просто не всички имат време да извършват някакви действия по план, а отлагат до последно. Да има и такива, които не са нашълно информирани, но по-голяма част от пребиваващите там са наясно, а някои просто не са убедени дали искат да останат.

30

Анонимен

преди 4 години

До DEM 30Как е здравеопазването в територията на пълнословието? Как е социалната политика за обикновения българин? Какви са правата на българския работник и спазват ли се от всички работодатели в страната? Има ли корупция и шуробаджанащина в администрациите, судебната система и пресата?Мога още много въпроси да задам с които да подчертая фактите. Затова загивате, затова ви чешат ромите често и ефективно, защото сте сляпи водени от луди.

29

Анонимен

преди 4 години

Да се концентрирате в/у чужди държави няма смисъл. Живея в Англия. По-важното е да си зададете въпроса, защо в България ви дерат с цени, сметки, данъци, липса на помощи и др. На този "стандарт" в БГ, минималната заплата трябва да е 1400-1500, а средната да бъде 2500.. или другия вариант е заплатите ви си остават така мизерни, но цените отиват 2.5 пъти надолу! Къде отива разликата българи юнаци? Защо са ви толкова високи цените и ниски заплатите :) Некадърен мениджмънт, продажници, крадци. Това е

28

Тина

преди 4 години

Когато при двама работещи в малък град семейството ти е под прага на бедността,а брат'чедите взимат по-вече от работещите,нормално е да се потърси друг вариант.Не разбирам защо плюете по хората ,решили да имигрират,все пак всеки иска сигурност за децата си.Това,че я намират в друга страна е друг въпрос.

27

Анонимен

преди 4 години

До DEM 27Фактите ви шамарат всеки ден по няколко пъти така че дебелокожието е временен защитен механизъм който в един момент спира да помага.

26

Лондон

преди 4 години

Всички сте големи разбирачи.Вторник сутрин е.Захващайте се за работа и стига сте дрънкалй глупости

25

DEM

преди 4 години

До Анонимен 24ОК приемам, че имаш мнение, но не споделям квалификацията ти, защото аз познавам много стойностни хора, ккоито работим и искаме да си отгледаме децата тук. Имали сме своите причини да напуснем, но сме намерили своя смисъл да останем. Не критикувам никой, решил да емигрир. Това е негов/ неин избор. Спреи да гледаш телевизия и ще осъзнаеш, че човек може да е щастлив и да се чувства добре тук. Кои са ти фактите, че не разбрах?

24

Аз

преди 4 години

Те ви плюят и гонят, вие подавате документи за уседналост. Такива антиемигрантски настроения в този размер няма в друга подчертавам развита европейска държава няма.Ама нали английския е по лесен та така.

23

До Гост

преди 4 години

Съгласен съм с тебе,образованите там живеят нормално,особено в Шотландия.Те в жилищната политика нямат равни,с въведения таван на наеми и ниските лихви по ипотечните кредити.Може всеки месец да плащат данъка на жилището и понякога е равен на вноската за ипотеката ,но с фиксираните малки лихви им е супер.

22

Анонимен

преди 4 години

До DEM 23Само не искам да обясняват какви хора са останали в България, защото тук са и роднините им..........Щраусът си крие главата и си вярва че никой друг не го вижда! Българската роднинска обремененост е доста нашироко описана от много български писатели през последните 120 години. Може и да не искаш но фактите доказват какви точно са българските граждани в България от последните 75 години - ОБРЕМЕНЕНИ и Оглупели до търлък!

21

DEM

преди 4 години

Само ще цитирам уважаваният Джоко Росич: "Сега всичкото младо се е юрнало да заминава за Англия, Германия и други страни. Питам ги - Що бре? А те ми отговоарят: "Ми 'щото там е убаво." Аз им казввам: "Абре ей, ко***ета! Те са си го изработили. Да запретнем ръкави и у нас ще стане 'убаво." - Да почива в Мир.Щом така са решили нашите патриотично настроени съграждани, тяхна воля. Не можеш да ги спреш. Само не искам да обясняват какви хора са останали в България, защото тук са и роднините им.

20

Гост

преди 4 години

Семейството на сина е в Пърт Шотландия.Снахата е медицинска сестра в болница 1900 паунда,сина работи в интернет оператор 1700паунда.Ипотека на жилището-150месечно с лихва 1,5 за 25 год фиксирана,кенсъл такса 150 месечно,газ и ток около 130.Децата ходят на училище ,получават детски надбавки.Храната е по евтина от тука.Затова са там,за нормален живот

19

Анонимен

преди 4 години

До 12 - няма какво да ми обясняваш житейската истина е една - имаш образование , професия -имаш добра работа,какво са ти виновни германците с добри професии,които си избират къде да работят,много от тях напускат Германия заради наводняването с неграмотници ,включително и от Из. Европа,справки колкото щеш в интернет,когато си *** и на Полюса да идеш пак ще миеш на белите мечки ду..***..тата ..тук не останаха кадърни ,защото и да си образован без протекциите на "популярна" партия си никой

18

Анонимен

преди 4 години

До 161300 паунда на месец??? Е заслужава ли си да си в Англия за такава заплата? Ако масово българите работят за такава заплата там направо им се чудя каква сметка са си правили.Щом не се връщат обратно в Гишевтария значи се чувстват добре!

17

Анонимен

преди 4 години

уседналост = Гражданство или документи за постояно пребиваващи

16

Анонимен

преди 4 години

Хайде да спрете да се правите на остроумни и компетентни!Говориме за ферми и там парите са такива.