52

Анонимен

преди 4 години

"Картелът на индустриалния капитал" иска да експлоатира работниците до последна капка здраве. След това ще вземе от чужбина нови работници и ще продължи с експлоатацията.Дори вече българските работници му пречат да печели, станаха много взискателни и искат вече много пари за Картела на индустриалния капитал. Виетнамците може да не искат болнични и да работят по-евтино.

51

+++

преди 4 години

Безумие е да се променя закона заради презумцията, че болничния е фалшив и не трябва да се плаща. Колко са фалшивиите болнични - 1 на 100 или 1 на 1000? Около мен няма хора взимали фашиви болнични, вкл. и аз не съм взимал фалшиви болнични. Даже се случва обратното - човека е болен, но пуска отпуск. Когато човек е болен има нужда от повече средства заради лекарствата или други неща свързани с болестта и трябва да му се плаща повече от обикновено, примерно 2 пъти повече, а не да не се плаща.

50

Анонимен

преди 4 години

Ако го хвана, този ,дето потен вода не е пил, три часа ще го бия!

49

Реалист

преди 4 години

Този същия Велев предишния път се изцепи, че в България средно се падали по 9-10 дни болнични на човек, а в Турция 3 дни, но не каза, че в Турция се пенсионират на по 40-45 години. И в България работещите до 40-45 годишна възраст взимат 2-3 дни болнични средно на година.

48

Реалист

преди 4 години

Принципно младите боледуват много по-рядко от по-възрастните. Преди 1989 година жените се пенсионираха на 55 години, а мъжете на 60 години и болнични се взимаха рядко. Сега не само че гоним 65 години възраст за пенсиониране, но и много хора продължават да работят и след като навършат годините за пенсия, заради мизерните пенсии, а хората като поостареят боледуват много. Сега фалшиви болнични се взимат на практика само в частния сектор по понятни причини.

47

до 38

преди 4 години

Съгласен съм, че човек, ако наистина е болен, не може без болнични и е редно да му изплатят за всички дни. Но, има и такива, които искат да минат "метър". Моя съседка от пролетта е болнични. През това време си направи основен ремонт на апартамента, в който участва активно с труд. После три месеца, по цял ден, тича по внуците си.Освен това искала да се яви на ТЕЛК за инвалидизиране. Е, как да им вярваш на такива измамници?

46

Анонимен

преди 4 години

Някой да е чул латексовия продукт да каже: а бе я дайте да увеличим заплатите! Не сте нали! До тогава ще важи правилото: като ме лъжеш, че ми плащаш ще те лъжа, че работя!

45

Анонимен

преди 4 години

Целия народ ще се изходи дружно в устата на членовете на АКИБ! Скоро ще поемат народния ой и за всички откраднати пари в затвора!

44

Анонимен

преди 4 години

Тоя *** е говорител на част от началниците на Винету.Понеже искат да се премахнат всякакви социални блага и да ни върнат във феодализма , постоянно натискат и лобират за орязване на всички придобивки.Въобще не само не им пука, ами напротив стимулират изселването на мислещите хора,, защото искат само калинки за обслужващ персонал.Този е само един от списъка за народния съд.

43

Съвет

преди 4 години

До Анонимен 49 Казва се стенТ.

42

Анонимен

преди 4 години

ами като ни слагат стендове ,без да има нужда , не отваряте глас г-н Велев , вие все пак сте шеф на работодателите , няма ли да поразровите дейността на много "активни" здравни работници , изключвам работата на медсестрите ,защото те все пак са зависими от шефа на болницата и доктора ,към когото са зачислени

41

Я па я..!

преди 4 години

Какво работи този Велев , че ги разбира тези работи?

40

Анонимен

преди 4 години

Защо период на изчакване, като повечето хора се оправят в рамките на тия три дни? Защо не санкционирате тия с фалшивите болнични, вместо да отнемат законното право на обезщетение при не работоспособност на всички? Отговорът е ясен де. По добре да се въвеждат максимално рестриктивни правила, докато от НОИ, НАП и други трибуквия пушат цигари, обсъждат коя с кой е спала и си делят рушвети. Мутренска държава, Мутренска подход.

39

Българин 1

преди 4 години

Другарке,стига си го канила тоя празнодумец!Я покани и хората от другата страна-отрудените обикновени люде,които са принудени да работят за жълти стотинки на такива като тоя!!!И да не триете коментарите,че ръцете ще ви изсъхнат !!!

38

Ани

преди 4 години

Интересно... аз работя в частна фирма, и си взимам болничен само когато ще мра. Защото иначе работодателят ще ме изхвърли.... тогава как аджеба се увеличават болничните??? Или става въпрос за държавните търтей, така де - администрация?!?

37

Obongo

преди 4 години

И после пак ще дрънкат,че немало работници,че немало лекари,че немало учители....и ще се чудят и умуват що така се случило,ама то едноклетъчните са така...

36

Анонимен

преди 4 години

Заслужават никой да не ви работи за смешните пари... Ти ходиш ли болен на работа, а цайс? Ще на казваш реално болните и тях, така ли?

35

...

преди 4 години

ЗАЩО СА ТИЯ УПТАЖНЕНИЯ И СЛОВОБЛУДСТВО? ИМА ПЛАТЕНИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, ИМА БОЛЕН, БОЛНИЧЕН... НЕКА ИМА КОНТРОЛ НА ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС, ИМА КОНТРОЛИРАЩИ, ЗДРАВЕН ОДИТ И ПР... ЗА КАКВО СЕ ИЗМИСЛЯТ НЕБИВАЛИЦИ? ТОЯ АКО НЕ ВЯРВА НА СЕБЕ СИ И Е ИЗМАМНИК ДА НЕВМЕНЯВА НА ДРУГИТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ КУСУРИ! ДА НЕ МУ ПОЖЕЛАВАТ БОЛНИТЕ ДВОЙНО ДА ГО СПОХОДИ!

34

Възмутен

преди 4 години

Велев, т,ъпо парче! Не искаш ли работникът да ти плаща, когато е в болнични, а? Маке ти и трън!!!

33

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости. Така ще се принудят хората да ходят на работа болни, което води до заразяване на останалите и си е чист био тероризъм т.е тази мярка само ще увеличи болничните. Като почват да се опразват цеховете "работодателите" ще запеят друга песен