29

..продължение

преди 4 години

рия. Общината беше свършила правната работа и планирането, еко и др., и преди да почнеш строителни работи има път, вода, улично осветление и комуникационни шахти, мръсен канал, отводняване...един вид всичко без къщите. Къщите се строят по типови проекти- за по-евтино. Има малки възможности за промени-осн декоративни.Не мога да опиша тук всичко, но мисълта ми е, че в Германско-първо правят инрастуктура на квартала и после самия квартал, а у нас обратно-първо се правят къщи, после се узаконяват и.

28

Анонимен

преди 4 години

Нищо странно не виждам! Така е защото най-алчните искат всичко- двор, басейн, къща за куче, две спални за гости, 5-600кв/м къща, да може да "пипат" електромера.....А, че нямало улица -ще видим! Ние преди 20 и повече години ходихме да гледаме места там и сега виждам, че сме взели добро решение, като купихме обикновен апартамент в града. децата порастнаха и се изнесоха. Сега и той ни е голям.Имаме приятели в Дрездан и там строиха къща. Първо ходиха да изберат парцел, във вече урегулирана терито-

27

хм,

преди 4 години

колективно ги осъдете за причинени неудобства, за несвършена работа и т.н. Все пак държавните служители са на наша издръжка, ако си спомням правилно, като такива имаме основание да им искаме и оставки, така че действайте по-радикално

26

Анонимен

преди 4 години

Само пълни загубеняци се хващат да строят по тези чукари, да не говорим за потенциалните кОпувачи, които накрая ще платят сметката.

25

Анонимен

преди 4 години

spiraite da plastate danaci togava.

24

Легендата

преди 4 години

Подаването на заявление за връщане на надвзета такса смет хич не е лесна работа. Едно безкрайно мотане между общината и изчислителния център макар да имам всички необходим документи. Направено е с цел да се откажеш от занимавката.

23

Kot. Takoa.

преди 4 години

Варна можеше да е много хубав град, обаче не е. По-скоро е пълна трагедия. Едно нещо няма както трябва там. Даже къщите на милионерите са пълен смях....построени на някви баири без реални улици, в кал и дупки и последно хората са много селски тип. По големи бедняци в същото време комплексари и позьори не бях виждал. Живеят си в собствен свят в който си мислят че живеят в рая, а реално са в ***.

22

www

преди 4 години

До АнонименКогато няма организирано сметоизвозване такса смет е в намален размер. За да ти намалят таксата обаче, трябва да подадеш заявление.А този слечай във Варна няма как да не е свързан с някоя далавера за която административните адреси биха попречили. Според мен изчакват далаверата да мине и после ще пуснат адресите. Сега може да им объркат сметките с вдигнатия шум... но кой знае.

21

Анонимен

преди 4 години

В Саотира плащаме данък сгради и такса смет,а никога не е имало смето извозване и кофи за *** защото между имотите няма пътища ,а кози пътеки и няма достъп освен пеша по пътека половин метър

20

Makedon

преди 4 години

Kako be taka...... ami zosto molcite be .. predlagam glavnata ulica da bidi: 1.General Bojko Borisov 2. Bulevar Georgi Dimitrov... 3 Prezident Zelju Zelev....4 Vojvoda Goce Delcev... i td

19

Онзи с Потника

преди 4 години

Района беше вилна зона - местенца по постановление. Сега уж квартал Бриз. От алчнотия направиха едни блокове без канализация, без улици ... всичко има акт 16, хората живеят от много години там ама ...

18

ТикваСъм

преди 4 години

Община Варна е най-корумпираната община в държавата на корумпираните общини.

17

vlady

преди 4 години

За съжаление повече от два месеца във Варна няма компетентен служител да разгледа случая заради проблеми с работната виза. Да потърсят съдействие от епископ Датев Акобян.

16

Пазвантин

преди 4 години

Това пак е малкото зло. Пред моята вила ремонтират пътя в последните 8 години 3/4 от времето. Чукане, тракане, пътят затворен, мръсотия и все не е ремонтиран. Вечна хранилка за общинските изедници.

15

Мартисан

преди 4 години

Не е само там. Аз имам адрес в местност Ален мак, но той съществува само в местната община. Никоя друга структура не знае за такъв адрес. Плащам градски данъци, а нямам нищо насреща. Кмета си уреди неговата вила, а другите да охлаждат супата.

14

Анонимен

преди 4 години

Надробиха големите вилни парцели на множество малки парцелчета и сега не им отговарят документите на истината. Моят нотариален акт е с адрес по акт 16 и административен адрес от Община Варна. А общината ще им направи нормални улици като им отнеме от имотите, както стана и при мен, 1 км по- вдясно. Да внимават какво си пожелават!

13

Loyko

преди 4 години

Незнам кои е виновен,но мои познати живеят на Дървения мост местноста и вече над 30 години не са плащали вода,и никога не са им е спирали,както и никой не ги търси и желае да им узакони водоподаването.Незнам защо се вдигат цените на водата ВиК Варна, а не се събират от всички ползватели.

12

Невен

преди 4 години

Искат номера, но не и регулация, защото данъка от 5 лв ще им стане 500 или повече примерно. И понеже цялата вилна зона трябва да е съгласна, очевидно ще си останат без номера. Ама честно, аз ако бях на тях за единия номер да плащам 1000 лв на година данък ми се струва лудо, особено след като държавата го позволява.

11

Анонимен

преди 4 години

До бл.134 в Зап. парки ти си за Карлуково !!!

10

КОКО

преди 4 години

Там са катошвейцарко сирене.Щах да копувам място там преди време за едно безумни пари но се стига само с карта и опит по уриентиране ,ни вода ни ток а за път -козя пътека.Иначе вили за чудо и приказ,как се е строяло това незнам.Много нещо трябва да се направи да заприлича на нещо по човешко (имам впредвид улици ,канализация ,водопроводи )за пожарни и линейки в момента да не говорим .Това са покрайнините на Варна-лятна столица дрън дрън че пляс.Вижте в Гърция пр.покрайните на Кавала