64

Петър

преди 4 години

Като ни е била толкова развита икономиката, защо нямаше банани и апаратури, а ходих да се подписвам в една тетрадка всяка седмица, за да си купим след неопределено време хубав цветен телевизор? Това ли ѝ е развитото на икономиката? Целият соцлагер беше с двадесетина години технологично изостанал от развитите страни. Не телевизор, едни дънки като хората не можеше да произведе.А като искате толкова да сме повече- нали знаете, как се прави.

63

Да допълня...

преди 4 години

Майко мила. Добре че не сме се родили там. А се мусим на прекрасната ни държава.

62

Я па я..!

преди 4 години

Хубаво , ама от къде ще дойдат туристи ? Комунизма отблъсква.

61

Тамошният цървул

преди 4 години

Решил да направи град от родното село на тейко сиПозната история

60

Пич

преди 4 години

"Пхенян не е съобщил каква е стойността на този проект, който се предвижда да бъде завършван поетапно."Е как да съобщят стойността на проекта, като те не я знаят? Как може да знаеш колко струва нещо, което се гради с "доброволчески" труд от войници, студенти, и всякакви други, които нямат избор. Суровините също не им е ясна цената. Бащицата е наредил да се доставя пясък и цимент "колкото трябва" и там едни калинки да бъркат на ръка. Ако някой все още има носталгия по "едно време", може да отиде

59

Гордейте се другари

преди 4 години

Да дойдат севернокорейците на Слънчака да се научат как се прави. За няколко години изпостроихме 10 пъти повече от "титаничния проект". И то само на Слънчака, за София да не говорим, там строихме все едно правихме Ню Йорк.

58

Анонимен

преди 4 години

до 58Те тия работи гледат да ги забравят колкото се може по-бързо, иначе току виж трябва да се обясняват защо аджеба БАШ ДРУГАРЯ говори такЪви работи за светлото ни комунистическо минало

57

До 19

преди 4 години

Здравей и ти, бай Тодаре. И теб те е хванала амнезията, та не помниш какво каза малко преди да те изсулят от трона "Другарки и другари, социализЪма се оказа едно недоносче".

56

Анонимен

преди 4 години

до 48Кои факти: тия на Политбюро ли?

55

каскет.правилно слож

преди 4 години

Ко да кажа. Изплати болниците и ги фалира.Сега сте сьщите гадове ,само без лицемерната идеология. И още,по некадьрни сте от бащите си. Те градяха и крадяха, вий само второто.

54

Анонимен

преди 4 години

45-а до 89-а. Руснаците ти определят вътрешната и външна политика, не те пускат да излезеш от държавата ти, карат те да взимаш заеми от тях и да строиш фасадни заводи, които са тотално губещи. По силата на мирния атом разбира се. После до 2010 не можем само да си върнем насилствено взетите от нас заеми. Много е било добре, разбира се, за шайката антибългари *** е било рай.

53

Анонимен

преди 4 години

Комунистическото ви здравеопазване го плащахме от 89-а до 2010. Чак след 2010 успяхме да изплатим всички дългове останали от комунизма. И то огромната част от дълга беше към Русия. Нещо да кажете, другари?!?!?

52

Анонимен

преди 4 години

Другарите лъжат като за последно. На кметските избори пак ще има загуби и болка.

51

Анонимен

преди 4 години

От 1946 до1965 нараства от 7 милиона до 8 227966. За 19г с повече от милион.И това е времето когато селяните тепърва са отивали в градовете и се е създавал индустрия. А през 1985 г. е 8 948 699.Пак за 20 г нарастването е само с половин милион и то при вече развита индустрия. Периодът, който се смята за най-развит в комунизма ни. Вижда се сериозно забавяне.Още тогава е осъзнат проблема и се почва с мерки като ергенски данък. Но не се стига до сериозен ръст.А след 1989 почва миграционният поток

50

Анонимен

преди 4 години

Социализма беше най-добрата добрата и ефективна система, България беше сред 30те най-развити страни в света, и можеше да се развие да изпреварим Запада, но *** се продадоха за банани и западни джаджи и апаратури, и сега се гърчат в мизерията, икономика нула, депо за черноработници на Запада, и чакат заплати като в Люксембург. Чакайте и яжде банани целогодишно докато след няколко десетилетия България не изчезне съвсем и българите си заминат с банан в устата.

49

Анонимен

преди 4 години

Социализмът нямаше как да просъществува трайно. Дори това което е в момента в Китай и му се вика социализъм/комунизъм е контролиран от партията(сред която е пълно с милионери) капитализъм. Има конкуренция и огромно социално неравенство и първенющина. По подобен начин е и във Виетнам. И там има частна собственост и капиталистически отношения. Само управляващата партия е несменяема

48

Анонимен

преди 4 години

Населението на България стигна максимума си 89та година - почти 9 милиона. А днес след 30 години демокрация намаля на 7 милиона, колкото беще края на 40те години.

47

Анонимен

преди 4 години

При комунизма, или по точно соцаилизма, не е имало никакъв комунизъм се живееше най-добе. Днес при демокрацията е оскотяваща мизерия в сравнение със соца и фактите говорят ясно и недвусмислено в полза на това твърдение.

46

Анонимен

преди 4 години

А народа гладен.Тази шия не е от трушия.''Радой РАЛИН"

45

До 42

преди 4 години

Това че не се информираш и не знаеш не те прави прав. Казах ти. Провери само тези няколко компании АББ, Шиндлер, Зюлцер, Бюлер,ЗигЗауер,Пилатус,Рош, Мерк