8

Анонимен

преди 4 години

Наскоро немците се хвалеха с рекордни дажби заради тазгодишната суша в Германия.

7

АТАКИСТ

преди 4 години

до 4 Трябва да си много ограничен човечец да купуваш бутилка 750 мл вино за 5 лева, камо ли за 20 лева. Литър домашно вино елексир струва 4 лева максимум и е 10 пъти по -добро от най- скъпото вино в магазините. Същото е и с ракията. Трябва да си супер *** да си купиш бoклуkа Сливенска перла за 15 лева половин литър, като домашната ракия елексир се продава за 10 лева литъра двойно преварена отлежала.

6

Анонимен

преди 4 години

do 1 Пои-силно ще е виното защото захарността е по -висока, но тия каввали производителите не ги блажди това- те искат да е разредено с вода за да има литри.И що се правят на тъпиии пред нас? Всички знаем че те ще си докарат литрите от силното вино с разреждане с вода.

5

Анонимен

преди 4 години

Интересно, но за нашия пазар не е ясно дали е нужно грозде изобщо. Пиянките и най-бедните купуват от пластмасовите бутилки, а по-заможните не гледат цена-за тях има винени къщи с качествени вина от цял свят. Явно проблем са със средното качество, те трябва да киснат малко в джибри 1,2ра, 3та цедка...А пластмасовите..преди години дъщерята правила купон и нали студенти, пили такова "вино". После ходи да и избелват пломбите, че няма измиване боята!

4

Един от Навалицата.

преди 4 години

Не знам, какъв "винопроизводител" и "винар" трябва да си, за да кажеш, че слънчевото и сухо време, е предпоставка за увеличение на цените на виното, защото...добивите на грозде, били малки и видите ли, гроздето си било нормално на големина, ама...било по-леко. Щот от жегата станало по-сухо!!!! България е твърде елементарна държава, в която и живеят такива хора... За качество не се говори. Важното е, че гроздето е по-леко, заради сушата. И за това - бутилка вино 20 лв! Евалла!

3

Валентин Тодоров

преди 4 години

На територията на САЩ работат точно 11 дистилерии за бърбън.В Ирландия има само две дистилерии за уиски.В Мидълтън и Конали.В производството на алкохол качеството е далеч по-важно от количеството.Да се оплакваш от сухо лято,което значи качествено грозде и вино е белег на тотално невежество в този бранш.Освен,ако както България не си производител в най-ниската ценова гама и не продаваш виното си на хектолитри вместо в описани и оценени бутилки.

2

(не)случаен минувач

преди 4 години

Ще пием водка - житните култури изобилстват. Кеф ти пшеница, кеф ти ръж...

1

Анонимен

преди 4 години

Няма угодия за тия все нещо им е криво за да вдигат цените. Миналата година се оплакваха, че много дъжд валяло, при жега захарността и качеството на гроздето е по-висока .