12

Славюч

преди 4 години

И кво като другите дължали пари на германия.Когато ти дължиш пари на селският бирник е проблем щото ако не ги връщаш той ще изпрати хора да ти изпотрошат ръцете.А германия кво ще направи която и граница да предкочи с Франция Белгия или Полша ще ги нас рат за 12 часа.

11

Анонимен

преди 4 години

Обединението беше през 1990 г.Само уточнявам

10

Анонимен

преди 4 години

От статията се разбира че комунизма е нанесъл непоправими щети на ГДР и на Източна Европа. Въпреки че ГФР наля един трилион евро в ГДР разликите се усещат и след 30 години. А какво да кажем за България като си нямаме Западна България както при германците. Изоставането ще се забелязва и след 100 години у нас.

9

Sichtpunkt

преди 4 години

Източните провинции са обезлюдени и с ограбен трудов ресурс, някакси е непонятно защо хората от тази страна са по-благосклонни към въпросното обединение.Харесват обединението, защото Западна Германия "наля" милиарди Евро в Източна Германия, а онези са само консуматори. По цял ден мерят улиците и се чудят като са във AfD, какъв зулум да направят.

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 7Уффф .... Браво, разгада цялата световна икономика.

7

Анонимен

преди 4 години

1200 милиарда са дълговете на ЕС държави към Германия. Те експортират а другите не плащат. Един ден никои не дава пари на заем и експортите дори на кредит намаляват. Бум, балонът се пука. Нищо ново под слънцето.

6

Анонимен

преди 4 години

До V като ваджайнаДобре ли си бе, тард! Водичка да ти дам? Ч!е нещоти е пресъхнало мозъчето!

5

Анонимен

преди 4 години

Добре си живееха западняците без източната напаст, но щом дойдем ние, купонът свършва.

4

Анонимен

преди 4 години

Източните провинции са обезлюдени и с ограбен трудов ресурс, някакси е непонятно защо хората от тази страна са по-благосклонни към въпросното обединение.

3

V

преди 4 години

Частника не иска скъпа поддръжка и огромен брой часове от тежък труд .Да не говорим за плочи между етажите от мрежа и бетон ,които провисват веднага след натоварване и пропукват мазилки .Това отдавна вече не се прави.Нито пък кофражи и след това втори път една и съща работа за която се плаща на ново . Бетона трябва да носи конструкцията.Нищо повече от това .Проблема е че хора без опит в строителството са взели не знам си кви кетапи и всичко става с огромни усилия и по два пъти една и съща работа

2

V

преди 4 години

От Европа германците са най малко затънали в дългове .При нова криза те ще имат пари за харчене ,но другите нямат .Кво ще правят Франция ,Италия,Испания ,Гърция ??Тези пари се харчат неуместно и ще се връщат при по конкурентни условия . Това не е решение на проблемите. Трябва технологични промени .И тука има огромен потенциал.При малки ЧАСТНИ проекти кофража на ВЕЦове се прави от неръждаема стомана нисък клас .Така става лесно с малък брой часове и вечно .Но частника не изка разходи за поддръжка

1

Анонимен

преди 4 години

Никой не ги харсва източните пустиняци. Искат си службицата, като едно време, ама си искат паричките и другите неща от новото, обаче пак да не правят нищо по-цял ден.