39

Анонимен

преди 4 години

В Германия тази жена ако е с малка пинсия получава помощ от държавата, могат да и плащат наема, да и дават допълнително средства за живот....Защо пишете фантазии, когато нямате представа как стоят нещата в чужда държава? Току-що въведох нейната пенсия в страница, която изчислява на колко помощ (Grundsicherung) има право със 700 евро - общо 82 евро на месец! От тях помощта за наема и парното са точно 17,58 евро. В Германия има бедност, българска бедност, за МНОГО германци, разберете го.

38

Анонимен

преди 4 години

Не са 700 евро Пенсия а Социални помощи , толкова получава един беден в Германия...А? Максимумът на социалните помощи (Харц 4) е 419 евро на човек, ако не се лъжа. Може да има някакво увеличение, но сигурно е минимално.

37

245

преди 4 години

Хаххаа немският лидъл е по- евтин от българския, доста храни са им по- евтини оттук, да не говорим за безобразните по- скъпи от града цени в селските хоремази, с цени като на морето на север

36

Анонимен

преди 4 години

В Германия тази жена ако е с малка пинсия получава помощ от държавата, могат да и плащат наема, да и дават допълнително средства за живот. Лекарствата ги плаща касата, болнични разходи също и хайде да не изкарваме, че идва от третия свят в белия. Освен това тази пенсионерка е медийна звезда, много пъти са я давали.

35

Анонимен

преди 4 години

Не са 700 евро Пенсия а Социални помощи , толкова получава един беден в Германия

34

До лошо

преди 4 години

Защото България е в ес и може да си получава пенсията от Германия. Русия не е в ес.

33

В Африка или?

преди 4 години

Нашите пенсионери къде да избягат?

32

Анонимен

преди 4 години

Само, че моята баба след 38 г. трудов стаж получава 300 лв., а дядо ми е на 85 г. и още работи, няма да му броя стажа и той е с 380 лв. пенсия. Много пенсионери със западни пенсии могат да живеят отлично, но както ни убеждават колко много са се преселили, много и си тръгнаха, грабежи, ромски нападения. Жалко за което.

31

Аз

преди 4 години

Щом с нищо не пречи и е щастлива тука да е жива и здрава и много радост на бабето!

30

Анонимен

преди 4 години

ох.горката.още не и се е наложило да потърси лечение в българска болница.или помощ от българската полиция и съдебна система.тогава какво ли ще напише...пардон .няма да може да напише..няма да е жива.

29

Lan

преди 4 години

Разбирам я, била е в безизходица - на богатите държави пенсионери не им трябват. А нашите пенсионери оцеляват само защото имат собствени жилища, за да пълен геноцида, предполагам, че следващата цел ще е точно тази - жилищата на хората!

28

Анонимен

преди 4 години

По селата наема ще е наполовина, демек 250 евро, за въщото.---По селата точно до Хамбург не, там е също много скъпо. В по-дълбоките части на източни провинции е можела да намери малко жилище за 250-300. Проблемът обаче и там е, че за наем се кандидатства с папка с документи. Условието е, че месечният доход трябва да надвишава наема с парното най-малко три пъти. Там е можела да намери и наем без условия, но на теория с 700 евро и това не е можела да си позволи.

27

Анонимен

преди 4 години

Това си е идея. Някой предприемчив кмет на малък град Или село може да се захване с реклама в Германия и другите западни държави...Елате у нас, за да прекарате спокойни старини. Няма нищо лошо да сме дестинация за пенсионери, ще повдигат стандарта и духа на разни позспаднали селища.

26

Чужденец

преди 4 години

Защо седи в Хамбург? По селата наема ще е наполовина, демек 250 евро, за въщото.

25

Анонимен

преди 4 години

Ако филмтът бе документален? Да иначе Не

24

Шоп

преди 4 години

Леберастите канят и издържат милиони навлеци за сметка на своите, това е либералната педокрация, с която заместиха истинската демокрация.

23

От Хамбург

преди 4 години

Кво знаете вие там за рая в Германия. Аз тука само за поддръжка на общите части на сградата плащам 487 евро на месец. В България за същото плащате по 5 лева и пак не ви се дават. Още малко остана до пенсия и аз обратно в БГ. Щото иначе тука ще умра от глад.

22

до хммм

преди 4 години

Научи се да НЕ обиждаш във форумите и да пишеш с уважение за хорат работили на тая държава през целия си живот(или все още работещи). И ще ти ти отговоря: ДА БОЙКО е виновен и за ниските пенсии, и за ниските заплати. Последните 10 години той е на власт, не БСП.

21

Хммм

преди 4 години

Нa мaйкa ти в *** с твоя Бойко. Дa не би от няколко години дa сa мaлки пенсиите? Гледaй си умрялото БСП и говори зa неговите подвизи белоглaвa крaтуно.

20

Анонимен

преди 4 години

Нашите пенсионери притежават собствени жилища, което не е малка разлика.