21

gppg

преди 4 години

Ползвал съм т.н.японски тоалетни в самата Япония-да, имат загряваща се седалка(в разл.степени),душове за отпред, за отзад поотделно(с различен интезитет на температура и сила на струята),топъл въздух за подсушаване,масажираща(вибрираща) седалка и други-вероятно не ги помня всчк.Разбира се,най-големият зор се оказа да пусна водата,бутона не е в менюто долу и докато експерементираш с копчетата с нарисувани водни струи често си доста изненадан.Оказа се,че копчето е на стената!

20

Препатил

преди 4 години

Много бутони имат... само не трябва да натискате онзи последния, че излиза един голям масажьор.

19

Нагазаки

преди 4 години

Ако не разбирате от високи технологии, но обичате да щракате разни копчета, въобще не сядайте, за да не получите клизма или колоноскопия.

18

Анонимен

преди 4 години

След близо 30ч чакане по летища и пътуване до Токио, на самия център, хотел Метрополитен, влизам в тоалетната. Сядам на дъската, нещо изписуква и виждам отдясно контролен пулт. За да се пусне водата, трябва да се избере:- къде да пръска - отпред/отзад/и двете;- температура на водата (в градуси по Фарнехайт);- сила на струите (в паунди на мвадфатен инч);- доза на сапуна / ароматизатора (унции на галон).Като инженер, се справих. Успех на туристите, и да не ощавите топките с яка гореща струя!

17

gf hf mf :>

преди 4 години

До 20,Понеже, ако бях се родил два века по рПо рано в България отново щях да знам за света в страна 5 века под турско робство, или ако бях чернокож а Америка, или пък евреин в нацистка Германия, нали? Или пък където и да било някъде по света в онези времена... Разликата е че, доскоро Япония беше втората икономическа сила в света независимо от миналото си и какви престъпления срещу човечеството е вършела, като че ли само тя го е правела. :)

16

Анонимен

преди 4 години

До БългаринВ Япония си имат специално преддверие за поставяне на обувките, което не се води (поне ритуално) за част от дома. Тъй че не е същото.

15

Българин

преди 4 години

В България също е прието като се прибереш вкъщи да си събуеш обувките. Във Великобритания не е така, ходят си вкъщи с обувките с които цял ден са били навън, адски гнусна работа, не знам как е в останалите страни от Западна Европа. За Щатите също съм чувал, че си ходят с обувките вкъщи.

14

gf hf mf :>

преди 4 години

До 17,Интересно кои са тези европейци мислещи това и дали са били на тяхна земя. Япония има всичко - здравословна храна, традиции, култура, история, природа, високи технологии. Най-много дълголетници има там, сигурно от лош начин на живот... Е, в някои отношения са малко фанатици стремейки се да се усъвършенстват постоянно, както има и доста извратени неща измислени там, но коя страна няма и свои недостатъци? :)

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Като "дивак" се окачествява човек, който не спазва определени норми на поведение. Понеже японската култура е доста богата на такива норми и ритуали, донякъде е нормално да смятат европейците за диваци. Дивак е този, който не е усвоил основни елементи на дадената култура (т.е. неспособен, без образование и възпитание). За всяка култура е различно. За много европейци японците са диваци, защото не са носители на нашата култура.

12

Я па я..!

преди 4 години

Най доброто е външна тоалетна на село от слънчоглед. Задължително трябва да в заграждението на кокошките и да минеш два пъти през курешките.За миризмата и мухите няма да пиша. Вие си знаете.

11

Анонимен

преди 4 години

А в България все още използваме тоалетна тип клекало.

10

;-)

преди 4 години

Най-важното е да не сядате на чинията докато предишният не е станал още...

9

Анонимен

преди 4 години

"и събуват обувките си, когато влизат у дома."Вероятно се има предвид "преди да влязат ". Иначе не е много необичайно да не се разхождаш вкъщи с обувки отвън.

8

до 5

преди 4 години

Точно ако имаш запек, ще се овсвободиш в пъти по-лесно ако се изходиш клекнал, а не да се напъваш 30 мин седнал и накрая да имаш "приятни" хемороиди. Учените са доказали защо изхождането в клекнало положение е най-добрият вариант.

7

gf hf mf :>

преди 4 години

Има много интересни факти за Япония, на светлинни години сме от тази страна! Затова и не отдавна беше втора икономика, сега трета. :)

6

Анонимен

преди 4 години

Едва ли предлагат някои от финкциите, които българските граждани искат или не искат изпитват посещавайки български тоалетни. Например епилиране.

5

до 3

преди 4 години

Ако имаш запек, клекнал ще ти изтръпнат краката и няма да можеш да станеш.

4

Анонимен

преди 4 години

Няма как да седна на седалка, ако преди това на нея е сядал някой друг, ако ще след това да е измита 100 пъти.

3

Анонимен

преди 4 години

От тези тоалетни се хваща рак на дебелото черво. Колкото по естествено е едно нещо, толкова по-добре. Най-естествената тоалетна е тази, на която се кляка, а не сяда.

2

Datsun

преди 4 години

......Хората мият телата си, преди да влязат във ваната.....Естествено, само диваците плуват в собствената си мръсотия и се радват.