19

Ал

преди 4 години

Не мога да разбера защо този материал се публикува в навечерието на годишнината от обявяването на независимостта на България. Вместо да се наблегне на този факт и да се оставят свищовлии да се включат във всенародното тържество, на тях пак им се внушава колко задължени са на Русия. Това е доста подличко поведение, мотивите за което са пределно ясни.

18

ROM

преди 4 години

Господин журналист "хиляди воини" се пише.

17

Анонимен

преди 4 години

Преди това е имало още две освобождения на Свищов от руската императорска армия. През 1810 и през 1829. След изтъргуване с турски територии Закавказието, градът е връщан отново на Османската империя -сринат опожарен и ограбен от руските войски. Четете българската история!

16

т2

преди 4 години

И недейте да бъркате руските войници, които за да ходят да умират за Императора им на хиляди километри е трябвало да имат някаква цел - т.е. патриотично им е наливано от пропагандата, че умират за братя славяни, християни и т.н. (както всеки Император/Вожд/Политик трябва да мотивира войската за да умират за него някак си0 с интересите на Руската Империя!

15

т2

преди 4 години

Един добър старт е : Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите от бащата на българската национална революция Георги С. Раковски отпечатва през 1861 г.

14

т2

преди 4 години

До Номер 8! Същата сума дължи и Източна Румелия, т.е. дългът е двоен! Руската Империя даже отпечатва рубли, които са покрити от този дълг, защото е платен в злато. Когато прочетете малко история и оригинални документи, които са достъпни свободно, стига да имаш желание да четеш, а не да следваш безмозъчно опорни точки.

13

т2

преди 4 години

До АнонименНа 16 юли 1883 г. управляващият Министерството на външните работи Кирияк Цанков и руският министър на външните работи и държавен секретар Николай Гирс подписват конвенция за българския окупационен дълг. В нея е посочено, че България дължи на Русия 10 618 250 рубли и 40 копейки за разходите й по окупацията на страната. Предвидено е дългът да се изплаща на части, в продължение на 13 години, като първата вноска е на 13 септември 1883 г., а последната на 13 юли 1896 г.

12

Анонимен

преди 4 години

За тебе те умряха!

11

ЦК на ГЕРП

преди 4 години

Слава на нашите американски братя ,които ни освободиха от турско,с по-късно и от фашистко робство ! Бойко е велик и Фандъкова е неговият пророк !!!

10

Хахахааааа.

преди 4 години

ДНЕС, ЖИВЕЯТ ЛИ ПО-ДОБРЕ...... ХАХАХААААА.....??!!!НЕ ЖУВЕЯТ--ЗАЩОТО ПЛАЩАТ ДАНЪК. "МОСКВА"!!!!!!

9

шматка

преди 4 години

В Свищов са си живеели добре.Там е бил най големия б.ардак пълен с турски ханъми.Вземали са по две акчета на час

8

Хахахааааа.

преди 4 години

Градът КЪДЕТО РУСКИЯ ИМПЕРАТОР РАЗБИРА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА "РОБИ"...ХАХАХААААА......И..... В СВИЩОВ, БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ!!!!!!

7

Анонимен

преди 4 години

ДО t2 какво злато, бе, гол Хасане, каква окупация, бе серсемин, ти си се наял пак с халюцинациогени гъби. Влизането на победителите в Свищов е много тържествено. Първи влиза в града ген. Петрушевски: радостни, българите падаха на колене, а жените целуваха ръцете на избавителите. Виенският Presse съобщава: Радостта на населението да се опише е невъзможнотака е щастливо, така е весело, като че ли е настъпил светъл празник.с възторг всички говорят: дойде часът на нашето освобождение, а камбаните бият, бият.

6

Анонимен

преди 4 години

Руските военноначалници и руските воини планират и извършват един от най-успешните десанти в световната военна история. Благодаря ви, че си спомнихте и го споменахте.

5

свободен

преди 4 години

Да Другари Патриоти! Роби сте си, роби ще си останете, лошото е че и децата си възпитавате в сервилничене и робско мислене! За това свободомислещите хора емигрират - пълното заличаване на българското самосъзнание и самочувствие от пропагандата на една империя, било тя Руска или Съветска! Поклон пред паметта на българите, които се бориха и са си оставили костите за ОсвобождениЯТА, но за съжаление всичко е било изглежда напразно, защото роби не заслужават такава саможертва!

4

МОНАРХА

преди 4 години

Което си е факт си е факт! И най-големия либераст, демократ, евроатлантик, или някой на евро-заплата не може да пропагандира обратното... Лъжите остават, но кръвта и костите на българските опълченци и руските православни братя остават завинаги в българската земя и основа за нейното освобождаване и изграждане на третата българска държава! И аз може да не харесвам комунизма, но пред фактите и боговете мълчат!

3

t2

преди 4 години

Първият ОКУПИРАН български град ! Не забравяйте, че България е била ОКУПИРАНА от Руската Империя, за която окупация сме си и платили доста злато откуп!

2

Петров

преди 4 години

Българските сепаратисти в Свищов подкрепят агресивна Русия- коментар на Шломо Паси пред обективен журналист

1

Наблюдател

преди 4 години

Поклон! Бог да прости загиналите за свободата ни, мир на праха им!