45

Циник до джо

преди 4 години

Какъв "джо" си ти бе?Иванушка глу.. ка ще ти подхожда повече.. Разцепиха те от минуси.. ти си пльокаш текезесарската пропаганда, като Павлик Морозов на амбразурата.

44

джо

преди 4 години

до Съвременник. Не може да се отрече трудния период през "онези" години , но да се оправдаваш с думи изречени от Т.Живков и П. Младенов не е коректно. Защото разпродадоха и приватизираха на безценица, милиарди , но не цитираме нито Костов,нито Н. Михайлова или Ал Бож м-р 10% та тогава да видим дали бе обран бостана. С какви пари за 10 години построиха тез хотели по морето, поникнали като гъби след дъжд. Не правете хората на балами, някои не сме от тях.

43

дядо йоцо гледа

преди 4 години

През комунизма, работещите ходеха на работа, за да вземат от работодателя си едни хартийки, които имаха стойност само на територията на работодателя.

42

венсеремос

преди 4 години

Може да обработват земята с волове, ама са свободни от американския империализъм.

41

Съвременник

преди 4 години

Едно не може да се отрече.Т ЖИВКОВ НАРЕЧЕ СОЦИАЛИЗМА ,,ЕДНО НЕДОНОСЧ ЕДНО НЕДОРАЗВИТО ОБЩЕСТВО" ..П.МЛАДЕНОВ НАРЕЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО КАТАСТРОФАЛНО И БЪЛГАРИЯ,,ОБРАН БОСТАН" Социализмът свърши когато свършиха парите и не даваха повече заеми.Празните лозунги,непризнаването на все по губещите производства,и лъжата доведохадо загуба на представа за живота на населението и държавен банкрут. И......мораториум,купони,дефицит,после още един Виденов банкрут и пак от начало.Не бъркайте младоста си с реалноста!

40

Cuba libre

преди 4 години

То тука щото няма каруци, и многознаещи гoвeдa да дращят коментари.

39

До 40

преди 4 години

Каква способност и какво ниво през 80те години бе юнак ? Ти кога си роден ?Отраслите като енергетика,цветна и черна металургия,тежка химия и други,,тилови производства"бяха губещи по план,поради определени от държавата цени.Основна част дълга ни е формиран в течениена много години главно по два начина-Ежегодни скрити дефицити покривани със изземванена спестени от населението пари в ДСК и 2 чрез принуда на банката от правителството да кредитир със заеми ,за които е ясно че никога няма да се върна

38

джо

преди 4 години

До опонента 38. КОКОМ беше врата в полето. Само ,че драскачи като тебе от къде да знаят. Тогава имаше заводски обединения в които се изработваха щампи, щанци и всякакво нестандартно оборудване, изпълняваха поръчки даже по космическата програма.Бяха фрашкани с супер оборудване от цяла гама металообработващи високоточни машини ,които седесарите разграбиха и разпродадоха на безценица, а на целия бранш сложиха кръст . Те тава сте джендърите , драскате , но нищо не знаете.

37

Анонимен

преди 4 години

Защо, приятели, защо Куба връща впрегатния ***???? :) Отговорете си и ще получите отговора на почти всички въпроси във Вселената. :)Защото капитализма се интересува само от едно - пари. И човешката алчност няма коректив. При капитализма.

36

Кастро

преди 4 години

Камарадос, когато Куба се отвърне от комунизЪма, не преставайте да се кълнете, че сте живели в рая, че Куба е била на 28-мо място по развитие в света, че щатските инвестиции са я довели до просешка тояга. И хич да не ви дреме, че така ще я дъпжите в калта и мизерията, защото в противен случай ще ви държат отговорни за мизерията.

35

До 31

преди 4 години

А България защо изостана след 1989 година, когато стана близка със САЩ? Още не можем да стигнем нивата от 80-те години по покупателна способност, а тогава бяхме относително бедни. По БВП също не можем да стигнем нивата от 80-те години по сравними цени. 1 долар от 80-те години е колкото 6-7 долара сега.

34

Анонимен

преди 4 години

В програмата на демократите завзели властта в България след 1989 година, имаше връщане на ралото, но без волове. Дядото впрягаше бабата и ореше с ралото. Показваха ги по новините, но не беше за смях.

33

До 16 джендъра джо

преди 4 години

КОКОМ малко ли ти е?Друго ограничение наложено на България в края на 80-те години беше, че спряха да ни отпускат кредити и затова се наложи да изнасяме ток, а в България да има режим на тока. Разбира се това не беше достатъчно. Пак заради тези санкции изнасяхме агнета за арабите, а в България агнешко по магазините нямаше.

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонименпенко е истински комунист, а като такъв е работил само като станишев т.е. нищо. Няма как да знае, че нивата се оре.

31

Нинова

преди 4 години

В програмата на БСП "Визия за България" също е заложено преминаване към интензивно земеделие с впрегатен *** и възстановяване на ТКЗС и върха в земеделието руските колхози. Само така България може да достигне стандарта на Острова на свободата Куба.

30

Анонимен

преди 4 години

До пенкоПенко, всичко се оре. Като не ти е ясно не се навирай там дето не ти е работа. Коментирай си със социалистически кpетени като теб.

29

пенко

преди 4 години

САМО БЪЛГАРСКИ ЖУРНАГЪЗЕЦ МОЖЕ ДА ТВЪРДИ , ЧЕ ЗАХАРНАТА ТРЪСТИКА -ПОЛЕТАТА В КУБА -СЕ ОРАТ !!!!!! ДНЕС ДЕВИЗЪТ : "РАПОРТ ДАДЕН -РАПОРТ ПРИЕТ " Е ЗАМЕНЕН С ДЕВИЗА : " ЖУРНАГЪСТИЧЕСКАТА ПОРЪЧКА Е ИЗПЪЛНЕНА " !!!!!!!

28

джо

преди 4 години

До Анонимен 21 Просташка е твоята пропаганда, като си толкова начетен влез в статистиката и се запознай колко глави Скот е имало в България 89та година и *** се гръмни , щото и психиатър не може да ти помогне. В България по това време всяко село имаше поне две кравеферми, обори с овце, говорим за силно развит отрасъл. Всеки окръжен град имаше голям млеко и месо преработвателен комбинат. Държавата хранеше 100 000 армия, влез в час и после драскай.

27

Зависими от Русия

преди 4 години

Най-сигурният начин една държава да е бедна и изостанала е да е близка политически до Русия. Куба е просто поредния пример. Погледнете също Венецеуела, Сев.Корея, Сърбия, Беларус...

26

Куба-жалко е!

преди 4 години

В Куба средната заплата е около 460 песос(около 15 долара). Това е голямото постижение след повече от 65 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и ограничен и контролиран достъп до интернет. Ето до каква мизерия води социализмът в чист вид !