7

Анонимен

преди 4 години

Две са важните неща в случая.Първо, българинът показва добра застрахователна култура и не се застрахова при мутрите, които на практика не плаат, когато се наложи.Второ, от сумата на постъпленията от застраховки, мутрите плащат обезщетения за по-малко от половината от тази сума. Примерно, за "Заболяване" постъпленията са около 47,4 милиона лева, а мутрите са платили 20 милиона.

6

Анонимен

преди 4 години

Допълнение към 5Пропуснах да отбележа, че добрите адвокати с логика и познаване на яловото комуноидно НПК от 1968 г. са единици и е почти невъзможно човек да попадне на такъв.

5

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 2Не са "държавни" - все са си "наши хора" с куфарчетата още от 1985 г. (Тошовия Указ 56) неналапали се комуноиди с опит от милионите чисти парици през комунизЪма, но просто не са познали - мнозина помнят рекета на ДЗИ и прочие институции по негов калъп.За щастие, и скъпо платените им хайдукатски екипи са все комуноидно "квалифицирани" некадърници и един добър адвокат със солидна логика и познаване на яловото комуноидно "законодателство" (НПК е от 1968 г.) може да ги осъди.

4

Анонимен

преди 4 години

И с здравна и без здравна най добре е човек изобщо да не опира до доктор и болница. Там изхода е един , към небитието

3

Анонимен

преди 4 години

Още от "социализЪма" застраховането е силно компрометирано и на десетките "застрахователи" се гледа с обоснован скептицизъм.Защо ОБОСНОВАН?Пример: преди пет години една кифла уби майка ми с джипа си; от КАТ приеха тезата, че майка ми била дребничка и затова кифлата не я видяла, следователно не я е блъснала; междувременно кифлата прехвърля всякакви имоти на някой си там - да плаща застрахователя.След 14 дела застрахователят иска не-знам-си-какви-си още "експертизи" и отпадане по давност.

2

Анонимен

преди 4 години

И 90% от тях пак са държавни служители, нали? Не стига, че не плашат вноски, ами и работодателя за своя сметка им покрива медицинско обслужване, а за някои учреждения дори и медикаменти. Всеки има право на такава добавка към трудовия си договор, не мислите ли?

1

Анонимен

преди 4 години

Защо няма " здравни застраховки", "застраховки имот" и каквито и да било други "застраховки" в България?При "светлото бъдеще" инспектори на ДЗИ обикаляха редовно предприятията и "доброволно" застраховаха ПОГОЛОВНО всичко живо - ха смей да не се "застраховаш", де! Милиони се "застраховаха" за какво ли не, а единици получаваха жалки парици за фатално заболяване или съборена къща.Не си дал пари от заплатката си за паницата на Бузлуджа, МОЧ-а, НДК "Людмила Живкова" или нещо друго - ами ти си ВРАГ!