37

до 36

преди 4 години

Заложи на коня.Като щесе връщаме в средновекоеието нека си спомним от записките тогава,че всичките рицари на конското задваижване са залагали.С магарешко задвижване само Санчо Панса е бил.Купи си кон-вярно по скъп е но е по мощен и по бърз от магарето.Ако пък много си го закъсал и магаре може,но по скоро като временно решение.Магарето е като Трабанта-само гласът му е мощен,тягата му е слаба!

36

до 32

преди 4 години

След около 2100 ядрени взрива ,аварии в Чернобил,Фукушима и не знам още къде нивото на радиацията се покачи няколко пъти.Обаче най вреден бил дизеловият пушек!А след 2021-ва ще се окаже,че бензиновият е още по вреден.Отсега се говори,че и акумулаторите са вредни,защото докато ги произвеждали пак вредни емисии имало.Е,докато се чудя каква кола да купя май ще е конска или магарешка!Хайде сега експертно да ме посъветвате кое е задвижване е по добро-конското или магарешкото?

35

Анонимен

преди 4 години

ами при над 5 милиарда население каквото и да се прави ще се замърсява. Ако бяхме само 1 милиард щяхме да замърсяваме далеч по-малко. Та освен България колко други държави намалят населението си? Мен ако питате, целия свят трябва да ни плаща субсидия за това.

34

Анонимен

преди 4 години

Печалбитеее,печалбите са ниски от дизелчето и нямат полза печалбарите от него!Все пак разлика от 30 стотинки или евроцента си е разлика!С един резервоар дизел минаваш 1200 км.,за същите 3 пъти трябва да заредиш хибрида с ток!А за химията в акумулаторите,замърсяванията от АЕЦ и ТЕЦ няма какво да говорим!Ха да сметнем и разхода за същите километри в бензин и сумата в повече,която трябва да заплатим!

33

Анонимен

преди 4 години

"...стават причина за парниковите газове, които на свой ред водят до увеличаване на температурата."И с колко се е покачила средната температура за последните 100г.? Щото последните десетина изследвания от авторитетни изследователски центрове показват или че няма промяна, или че промяната е от порядъка на 0.1 градуса...Топенето на ледниците пък се доказа че е циклично - 450-500 години се топят, 450-500 години растат... и ко прайм ся?

32

Анонимен

преди 4 години

Дизеловият пушек доказано води до рак.

31

Радиоактивен

преди 4 години

Да съгласен съм с теб колега. Но с това калпаво гориво в БГ то. Значи че трябва да се спрът от движение повече от 90%от Мпс.

30

Анонимен

преди 4 години

До ЩерюВ самолета има 100-150 човека. Ако всички те тръгнат с колите си от София за Хамбург например, ще изгорят в пъти повече гориво от самолета.

29

горна мъртва точка

преди 4 години

Открихте топлата вода,аплодисменти!

28

Анонимен

преди 4 години

В града карам на затворен прозорец и циркулация само на вътрешен въздух. Не е заради бензинките. Заради нафтовите печки е.

27

Щерю

преди 4 години

- А самолетите при излитане що не пишат колко замърсяват?

26

Ами...

преди 4 години

Трябва като в Германия - надхвърляш еко нормите - спират те от движение, докато не влезеш обратно в тях. Иначе - моргата.Пункт за ГТП, злоупотребил с проверката, да се затваря още при първия път, когато го хванат, а собствениците да нямат право на подобна дейност доживот.

25

Радиоактивен

преди 4 години

В България ни тъбят всякакви глупости за замърсяване но от твърди частици. А това е пепелта и праха по улиците и булевардите. Мпс са фактор за разнасянето им. Но ще е така докато не се подобри инфраструктурата. Зелени площи тротоари и хигиена на самите пътища. Спор за това няма че родна България е най зле в това отношение.

24

Абе...

преди 4 години

Абе в града мирише най-вече на дизелови лaййнa, a не набензинови. Дизелът пред мен като даде газ, пушеци, мизерии, видимо замърсява. Бензин, газ - не мирише, няма пушек, няма мизерия. Дизелът е за камиони и трактори. В града трябва да зе забрани.

23

Радиоактивен

преди 4 години

В България колеги горивото е под всякаква критика. Дизел. Бензин. Газ. Всичко е леш. Как с нашите стари машини когато излезем в чужбина - и заредим колите ни хем почват да дават по голяма икономия и вървят повече. Разликата е огромна. Икономия от два литра на 100км....Изпитано лично от мен. Пишете си каквото си искате но голям фактор е и самото гориво. Работя в пункт за ГТП. На дизел се мерят стойности- Сажди на кубичен метър. А на бензиновите въглеродни окиси и прочие.

22

Анонимен

преди 4 години

До 21хайде обоснови се. Докажи причинно-следственно че закупуването на дизелов автомобил те прави по-беден от бензинов.

21

Анонимен

преди 4 години

Българина винаги е "най-умен" и затова купува дизелов автомобил...Затова и ще е винаги беден...

20

Фалшива новина

преди 4 години

С азотните оксиди е така, но с въглероден двуокис бензиновите замърсяват с 50% повече от дизеловите автомобили, а точно СО2 е основата на парниковия ефект. Единствено с азотните оксиди дизеловите автомобили замърсяват повече от бензиновите и с нищо друго. Като цяло бензиновите са по-голям замърсител

19

Анонимен

преди 4 години

"5 пъти повече азотен оксид" - азотния оксид е най-малкия проблем при изгорелите газове. Има далеч по-вредни вещества изхвърлени в природата и бензина е първенец в това отношение.

18

Анонимен

преди 4 години

До Може ли...Не може никой с достатъчно ум в главата да си губи времето с хора, като теб... Никой не пълни кофа без дъно...