62

Гост

преди 4 години

Който не знае немски обратно в пущинака!

61

шопендар

преди 4 години

за разлика от България,тук ако не знаеш български,направо те закачат финансово на врата на Българите,не ти се работи-увисват те на врата на работещите Българи,малцинствата имат само права ,а Българите само задължения да ги издържат,и да внимават да не ги разсърдят,че брюксел ейго къде е.

60

tsvetan lazarov spas

преди 4 години

mi to nevideli koi go izmislil onova pederasche deto se ogovariashe sas ruskite oligarsi

59

чичо Гошо

преди 4 години

Австрийците са проумели,че даването на каквито и да са помощи,действат като магнит за необразовани и маргинални общности.Хората искат да си запазят държавата,да не стане турско,арабско,пакистано-индийско-афганистанско гето халифат като Германия ,Холандия и Франция.

58

Анонимен

преди 4 години

Че те, нашите *** не знаят български. Да не говорим че научихме руски, защото руснаците отказват да говорят и разбират какъвто и да е друг език, включително и украинците. Като се замисля, никой освен българите не говори български, но от друга страна проговорихме какви ли не езици. Дали сме станали по-умни или просто учтиви.

57

Циник

преди 4 години

Малко останаха Бастионите на здравия разум в западна Европа... Австрия е един от тях.Вече резигнирам, виждайки как Европа си прави харакири... Човекоскрапа от Азия и Африка я залива.На фона на задаващата се повсеместна рецесия... Политици като Меркел и Макрон грабят собствените си народи - да хрантутят откровено враждебно настроени към Европа, културата, и традициите и - навлеци.

56

42

преди 4 години

Кога ще срещна статия по медиите, в която да се описва как местните в една страна страдат заради малцинства и набези на чужденци. Аа, забравих, да си патриот в Европа е *** дума, противна на еврейските глобалисти, които притежават и контролират медии.

55

Анонимен

преди 4 години

Много правилно.Това отдавна трябваше да е така.А сега и всички турски навлеци, които живеят там от години и не знаят две думи също вън.

54

2

преди 4 години

всички навлеци ВЪН...да протестират там от където са дошли

53

Анонимен

преди 4 години

До 44 Do balgaropitetsitе Така е! Това е истината! Българите (все още роби на комунизма) до такава степен са одивяли, че вече нямат нормални отношения! Като посещавам България виждам все едни намусени, недружелюбни, балкански субекти, които по най-неприятен начин се опитват да те ограбят. Ако не са роднините няма да стъпя повече в тази опростяла територия!

52

Анонимен

преди 4 години

Из новините около първия учебен ден:" Една трета от новопостъпващите ученици не говорят български"Без коментар

51

Анонимен

преди 4 години

До 53 ***! Къде си учил? Какво те квалифицира да даваш съвети? "презират месните " се пише на български "презират местните"! Защото става въпрос не за месо а за мя(е)сто. Скобите са, за да ме разбереш, като се съмнявам дали изобщо ще имам успех при едноцифреното ти IQ.

50

Анонимен

преди 4 години

Начи, живееш някъде - получаваш помощи и няма да си направиш труда поне с маргинални усилия да се интегрираш като научиш езика ?! Какво се получава, че данъкоплатците кредитират разни мюмюни да си хвърлят кърпата, да презират месните и да им смучат парите. Мерси много - дискриминация не е лоша дума. Дискриминирам срещу използвачи без да се стеснявам от етническата им принадлежност. Да си гледат работата.

49

Анонимен

преди 4 години

fashisti!

48

Хораосъзнайте се

преди 4 години

Ама това не е изгонване, а рестрикция на помощи, защо да не могат да избират кой да подпомагат да живее при тях? Мярката е справедлива, ние също трябва да въведем изисквания за помощите за писмена грамотност!

47

Пич

преди 4 години

Ще има още много промени да правят, за да елиминират всички тарикатски схеми измислени от изтоевропейци и всякакви други. В Осло от летището има метро до центъра на града. Отивам на машината да си купя билет, въвеждаш си крайната спирка и машината те таксува според разстоянието. Слизам си на спирката и няма изходяща бариера. Питам местните - "Ама какво ти пречи да си купиш билет до най-близката спирка и да слезнеш на най-далечната?!". Онези - "Ама как така, това не е правилно?!". Не ме разбраха.

46

Путкин

преди 4 години

И в БЪЛГАРЯ трбва да се приеме такъв закон!

45

Анонимен

преди 4 години

Последното изречение е много важно. Даже може би най-важното.Преди време имахте материал за изпити по немски в Германия. По този повод писах тук, че с изпити в предлагания формат не биха се справили и повечето българи. Ето и тамошен специалист по език изразява същото мнение. Коментарите към материала също го доказват ( почти всички). Мнения без да се знае какви са изпитите. В аспект "Четене с разбиране" , който е най-обемен, ще се провалят.

44

Анонимен

преди 4 години

Производителите на плюшени мечета не харесват подобни новини!!!

43

Анонимен

преди 4 години

24 години в Австрия, 1/3 от живота й, и не е научила немски! Еми, няма кой да те вземе на сериозно, иначе този закон си е пълна дискриминация спрямо европейците, но за сметка на това бежанците унджубайци взимат кинти, защото не са бели, защото са много работливи и супер грамотни във всяко едно отношение.Да живее гейюропа...