66

Валентин Тодоров

преди 4 години

До Нищо ново Не зная кой ви пълни главата с глупости.Циркон не е стратегическа,а хиперзвукова противокорабна ракета с максимална далечина на полета 500 км на въоръжения във ВМС на Русия.Засега от руските хиперзвукови разработки най-голяма дължина на полета има ракетата Х-90 GELA - до 3000 км.Причината е,че хиперзвуковите двигатели гълтат много гориво.

65

Валентин Тодоров

преди 4 години

До Валентин Тодоров.А,в предишния коментар съм пропуснал да спомена,че готовата през 2013 г ракета Х 101 е руския яналог на американската AGM-129 AKM,която по ирония е изключена от американския арсенал през предната 2012 г.

64

Валентин Тодоров

преди 4 години

Стратегическа е само когато е заредена с термоядрена боеглава и се превръща в Х-102,но и тогава масата на боеглавата от до 360 кг,ограничава мощността й.Иначе Х-101 е нова (2013 г) свъхманеврена,дозвукава крилата ракета,със стартова маса до 2400 кг (тоест по-скоро малка ракета) и насочване което е ефективно основно за подвижни цели (кораби,например).Може да променя целта след пуск.

63

шматка

преди 4 години

До 65И аз нищо не разбрах освен че руснаците напоследък много взеха да се хвалят.Всеки ден нова ракета и всяка седмица нов самолет.Намирисва ми на мечти

62

42

преди 4 години

Така е, защото Русия единствена от Великите сили има собствен, а не толкова внесен научен потенциал. И не е толкова деградирала генетично и интелектуално, за разлика от почернелия Запад. От еволюционно низши същества и потомството им не можеш да очакваш нещо особено.

61

Нищо ново

преди 4 години

Хиперзвуковата ракета Циркон може да стигне от Москва до Вашингтон за 50 минути и американците нямат нищо, с което да и противодействат. Така че ще си траят, нямат избор. А ние - още повече.

60

България в NATO и ЕС

преди 4 години

Безаналоговите пак ще думкат с дефектни ракети и ще сеят радиация. Трябва НАТО да се намеси и да ги отърве от мъките москалските диваци.

59

Боби

преди 4 години

Татко е комаджия..майка ми е рускиня... И аз съм руснак.. Много чета за руските оръжия.. Понякога получавам спонтанни *** - като видя някоя нова руска ракета

58

Ф16v с B61/12

преди 4 години

И аз стигам до москва а след мен гъба и блато

57

12 МСП

преди 4 години

"Тя е способна да развие скорост до 270 метра в секунда и има максимален обхват от 5500 километра" Тази ракета трябва да е до звукова,защото скоростта на звука е към 340м/сек-С посочената скорост ракета се движи приблизително със скоростта на ТУ-154,която е някъде към 900-950км/час.Предполагам,че на редактора в главата е пълна каша от скорост в сек,скорост в минута,скорост в час.Да бе внимавал в часовете по физика и по динамика.Извод ракета съществува само в главата на редактора

56

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Да вземат да направят нещо практично,примерно телефон "без предел"...,ама надали!"Направиха си телефон. Стува 3000$ ???Да направиха телефон за военните, полицията и администрацията - изглежда като "ДЪРВО" но няма проблем - има вграден КРИПТО МОДУЛ и практически не може да се подслушва(противника ще запишат разговора лесно но да разбият криптирането...)Това че в България за Русия се тиражират само НЕГАТИВНИ новини и нормалните хората не знаят какво реално става е техен проблем.

55

Joe

преди 4 години

Безпределна е само тъпотиятта им!

54

Анонимен

преди 4 години

Разбира се,че ракетата не убива добрите русофили,които призовават гасударя да пуска ракети по родината им.Тя затова е безпределна.Наздаровье таваришчи.Мъй самие великие. мъй безаналоговъйе облюдки.

53

Анонимен

преди 4 години

Всички тези без аналогови,без пределни оръжия, за които се пъчат по цял свят са единствено да си напомпат собственото самочувствие, и това на последователите си по света,които се подмокрят само като чуят безаналогово и Боярщникът ще им бъде в пъти по-сладък още от сутринта.

52

Анонимен

преди 4 години

5500 км са достатъчни, за да дойде ракетата до тук и да ви изпече мири.зливите за-дници.

51

Анонимен

преди 4 години

Да вземат да направят нещо практично,примерно телефон "без предел"...,ама надали!

50

Анонимен

преди 4 години

Всички ловци никога не си копуваме руски патрони Защото са най калпавите в света ...Тъй че ватата патрони немогат ръкети ще правят СМЯХ

49

Реалноста

преди 4 години

русия дори габърки неможе да произведе като хората

48

Анонимен

преди 4 години

На въглища ли е вече ? или още се мъчат с хвърляне а кюмюрния двигател на втори етап към 3000 та

47

Т.Шак

преди 4 години

Между другото, обиколката на земното кълбо е 40 000 км. Това - относно безпределността. Иначе - поредното много скъпо безумие, което никога няма да бъде използвано, докато не ръждяса от старост.