56

Шопенхуйзен нацист

преди 4 години

по надолу на ново-шумадиеца да му отговаря че аз си поръчвам от Амазон нещо което той няма да доживее у Шоплук скоро ... най -вероятно си панелен плъх , *** се разходи у Пешеходна Зона Витошка да те лъхне чистия въздух от Борис гардън :-) хапни там в заведенията тип Долнопробния Слънчак и внимавай некоя тугла ту не падне на главата от разпадащите се сгради и се изкъпи че там сте на режим на вода постоянно

55

До Дидо

преди 4 години

Къде взимаш в София 2000-2500лв.? Въдица за наивници е това. Заплата ако си нискоквалифициран бачкатор 800 - 1000лв. Ако имаш някакво образование и не си съвсем кух 1200 - 1300. Квартира под 500 няма и то дупка в краен квартал. Сметки поне 300лв. на месец (вода 40, ток 40, топла вода 30, тел 30, вход 20 - зимата + 150лв.), транспорт 50 - 400лв. зависи дали си с МГТ или с кола. Накрая само се хвалиш пред съселяните, че живееш в София и обясняваш, как просперираш и нагъваш марули от април до юли.

54

сс

преди 4 години

Софето не е за хора с заплата по-малка от 2К чисто.Не ги разбирам софиянци с 1200 лв. заплата. Струва ли су? Само, за да кажеш, че си шоп!?Мръсен въздух, тежък трафик, много народ и луди пуснати свободно да се разхождат.Виж, ако си лекар с 10К месечно, ясно. Разбираемо е това, но останалите? Ходете на село. Кво ще спечелите в Софето? 200 лв месечно +? И след 10 години ше имате 5 бона печалба? И кво ще правиш с 5К? НИЩО! ЩЕ ГИ ДАДЕТЕ ПО ЛЕКАРИ!!!Всяка жаба да си знае гьола!!!

53

Дидо

преди 4 години

Навсякъде е така - бачкам и живея,в момента, в Търново.Взимам 1000 лв.Квартира - 500 лв. (с разходите) и ти остават чисто 500 лв.В Търново цените са като в София.В София бачкаш за 2000-2500 лв - 600-700 лв. за квартира,100 разходи по нея.100 лв транспорт.Оставаш с 1000 лв.Пътуваш по 2 ч. на ден.В търново всичко ти не 10 мин.

52

МинутаЗаРеклама

преди 4 години

Поредната рекламна статия от гладни брокери!Преди 10 дена наех приличен двустаен в Младост за 550 лв. Без БРОКЕРИ. Директно от собствениклНедостатъка е, че района е, като гето.Колите са навсякъде по тротоари и градинки, а шума и замърсяването от строежите е постоянно. Така че по-добре под наем отколкото да изплащам жилище 20 години в постоянно влошаващата се среда.

51

Анонимен

преди 4 години

До ШопенхгенЕй, посерич, сигурно много те е яд, че си от дълбоката провинция и за да си купиш нещо, трябва да го чакаш да дойде по Еконт от София :)))

50

Анонимен

преди 4 години

толумбички продавай по интернет и ще спечелиш повече от колкото от наем на апартамент в Софето!!!Ако някой икономист/финансист каже, че видиш ли било инвестиция. Е, 100% си некадърен икономист. Вече банките дават пари с лихва, колкото месечен наем. Идете вижте условията в банките да Ви стане ясно. Парите ги отпускат срещу заложения апартамент.

49

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Накрая и София може бързо да се превърне в Детройт. Не вярвате ли? В капитализма има един цикъл подобен на колелото. Днес си на върха, а утре? Това се отнася за хората, фирмите и дори цели райони. Като София примерно.А, това с наемите си е глупава идея. За 2стаен ап. си на загуба поне 20 год. После започваш реално да печелиш, но трябва да платиш 1/10 от цената за основен ремонт и в един момент разбираш, че на всеки 10 год. тъкмо излизаш на някаква печалба и трябва пак основен ремонт и пак -

48

Село без римляни

преди 4 години

Такова нещо изобщо в България има ли!

47

До Дам

преди 4 години

Не че съм тръгнал за Голямото село, ама ако пък сметнеш - на село - 560 лв. заплата, че то пак си е ядене, топло, сметки, дрехи обувки (навсякъде цените за същите, даже на село завишени) поддръжка на къща (2но от апартамент) и ако си тръгнал да спестяваш както в София, все същото остава.

46

дам

преди 4 години

Добре че е пълно със селяни ...Избягали от село и дошли в София да работят за 2 хиляди лева заплата и да се правят на голямата работа, ама като сметнат 800 лева наем, ток, вода, парно още 200 и са им останали 1000 лева, ама нали и трябва да се ядне, като махнат още 500 за храна и още 100 за транспорт и като теглят чертата, селяните останали с 200 лева в джоба в края на месеца, ами дрехи, обувки, ала бала, че с *** не ставаСтойте си на село по-добре

45

Шопенхген

преди 4 години

Шопчета облизвате ли се , правешкия ви направи турбоселяни но новия период на европомощи идва и за вашия град ще има огризки само след завършване на метрото , нищо не произвеждате селяци ... а Татрите трамвай ще ви доразрушат истор. Център както умните бомби на Чърчил не успяха ... гнусни селяни сте грозни и немити дори река нямате а отходен канал на Евлоги Георгиев

44

Анонимен

преди 4 години

Не се напъвайте,.....😊 Всичко с имоти свърши...Сега е времв и моловете да станат детски площадки, така и така никой не пазарува там

43

axa

преди 4 години

щото си у бг и не ти е ясно. говоря за чужбина.никой не говори за лукс, каквито са условията такъв и наема, ако някой дава обикновена квартира и иска за лукс си е проблем между двете страни да се разберат. Ако нещо се повреди хазяина е длъжен да го оправи иначе го докладваш и му взимат разрешителното . Има силни хазяйски организации разбира се.

42

До До Гошу

преди 4 години

Аз не съм Гошо и мога да си купя жилище в който район на София си избера.Но няма да напусна центъра, където израснах. Причината е, че това е най-благоустроената част на града. Тук всичко ти е наблизо. Ще мине още много време, докато край София бъдат създадени малки жилищни комплекси с всички удобства, където може да се живее спокойно и удобно, с възможност за бързо и удобно придвижване до централната или индустриалната част на града.В "кимизарник" ще живееш, само ако ти си го направиш такъв.

41

mind

преди 4 години

До АнонименХубаво са необходими 20 години преди да си на печалба, но пропускаш момента, че апартамента вече се е избил и може да го продадеш, което не е никак малка печалба :)Цените в дългосрочен план винаги са нагоре.

40

basi

преди 4 години

да добавя че общината не разрешава на хазяите да пуска семейство с деца в двустаен апартамент - т.е. трябва хол, 2 спални родители, деца и кухня, не те пускат в по-малък апартамент, и това се изисква от хазяите иначе пак глоби, лицензи, хазяите също имат безкрайни задължения както има и безкрайни изисквания към наемателите. Така е и като си собственик - също не може животни, не може паркет а само мокет ти разрешават И прочие. Та учи се как е по света че е глобализация, чукка чукка ку'хи'те ви ти'кви..

39

икономист

преди 4 години

До Анонимен 35Забравяш нещо много важно, че имотът след като е твоя собственост, можеш да спечелиш и чрез неговата последваща продажба. Никой не може да прогнозира какво ще се случи на пазара на имоти след 20 години. Ако имотът е добър можеш да го продадеш на същата цена или малко по-голяма дори. А тези 20 години, през които си получавал наеми, ще ти бъдат чиста печалба за този период.

38

do hahaha

преди 4 години

щото си у бг и не ти е ясно. говоря за чужбина.никой не говори за лукс, каквито са условията такъв и наема, ако някой дава обикновена квартира и иска за лукс си е проблем между двете страни да се разберат. Ако нещо се повреди хазяина е длъжен да го оправи иначе го докладваш и му взимат разрешителното . Има силни хазяйски организации разбира се.

37

Аре Миньоро !

преди 4 години

Перник е вариантът 300-350 наем , спокойствие , кеф . София ти е на 20 минути , кеф ти през Владая , кеф ти през Магистралата . Ама ходи го обясни на някой от Сливен или Карнобат , които си мисли , че в Перник има само един сфетофар и голфове ...