67

Анонимен

преди 4 години

Бе де сте виждали учтив чиновник.Отиваш и налиташ на поредния *** зъл дърт *** и той почва да ти вдига кръвното щото видиш ли много работел и с хора не му се говорило.Ми като е така, да со смени работата.Никой не му е виновен, че работи това.

66

Анонимен

преди 4 години

Да им направят срокове за работата. Не може за едно разрешително от общината да те мотаят 7 месеца. Ако искаш по-бързо, трябва да броиш на ръка.

65

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНе само ти живееш е там. С новата им система хич вече не е за 10 мин. Изпращаш един куп документи, които трябва предварително да подготвиш и след това ще трябва да идеш и да ти направят снимка, защото със старата книжка вече няма да можеш да пътуваш извън щата. Хайде, хайде.... Стой си там.

64

Анонимен

преди 4 години

С кодекс ще превъзпитават държавните служители..............Успех в превъзпитаването на една огромна маса от селияндуристанци!

63

Анонимен

преди 4 години

Трябва така да се направи, че да не виждаш чиновника въобще, всичко да се прави през факс, телефон и интернет и всичко да се записва, както е в нормалния свят, само за бабите по едно гише и така.

62

До 61

преди 4 години

Не са 1 милион, а 7 милиона са чиновниците. Съвсем се оляхте.

61

чиновник

преди 4 години

Някак си хората трябва да разберат, че срещу тях на гишето стоят едни свръхнатоварени, стресирани чиновници от които се очаква да свършат работа за трима с/у нищожна заплата. Хора които залитат от умора и безсъние от натоварването, хора които са пред пенсия и нямат избора на емиграцията. Някак си работата им не предполага усмивки. Проблемът е много по-голям от дребните заяждания в коментарите тук.

60

Анонимен

преди 4 години

До чиновник 55Твоята заплата откъде идва, чиновнико, знаеш ли?

59

Анонимен

преди 4 години

А кодекс за "преструктурирането" им с 50% по- малко?Или ще продължите да увеличавате броя на държавните хрантутници?Вероятно са повече от 1 млн.В бедна страна като Бг изхранваме 1 млн. чиновници, неносещи и стотинка добавена стойност.

58

Анонимен

преди 4 години

Аз пък нямам проблем с отношението на чиновниците и качеството на работата им. Вие къде ги намирате такива намръщени и некадърни? Имам чувството, че избивате комплекси.

57

cinik

преди 4 години

Много е просто решението. Уволнявате половината, на другите дигате заплатите двойно и всичко ще си дойде на мястото. Ама за да ги уволните се искат топки дето ги нямате щото те ви избират на власт. Пък идат избори , нал тъй ?

56

Анонимен

преди 4 години

Не само намръщени , но и мнооого некадърни.

55

Анонимен

преди 4 години

Поднових си шофьорската книжка в САЩ, без записване и ми отне точно 10 мин. Дадоха ми новата на място ... цена $48. Време 10 мин, нерви 0, от там на кафенце в мола и обратно на работа засмян.Всичко е направено за да се улесни клиента, всичко ...

54

Анонимен

преди 4 години

Ходене по мъките е като се стигне до държавните чиновници. Винаги те посрещат на нож, все едно ти си им виновен че са станали накриво и така всеки ден. Аз засмян държавен чиновник съм виждал може би 5 пъти, всички са супер намръщени и заядливи.Направо няма думи ... трагикомедия.

53

чиновник

преди 4 години

До Свадлива пенсияЖената от гишето плаща твоята заплата с данъците си. Ако си частник пак тя ти я плаща като клиент. В икономиката всички сме заедно!!!! Ако заставаш на гишето с доноси и оплаквания си получаваш съответното отношение.

52

Анонимен

преди 4 години

Ако в държавната администрация има поне ЕДИН назначен без връзки (шуробаджанащина), то аз ще си отрежа главата и ще я подритвам по пътя!!!

51

Свадлива пенсия

преди 4 години

Винаги, ама винаги започвам с "Добро утро" /евентуално/ и усмивка. И ми трябват точно 5 секунди да установя дали имам чиновник, на който му е крив света. О, и да! Аз имам цялото време на живота си да му вгорча живота със сигнали и оплаквания! О да! Аз на тоя чиновник съм му плащал заплатите 40 години ПРЕДВАРИТЕЛНО! Ще бъде любезен и добронамерен! Яде моя хляб!

50

Анонимен

преди 4 години

В големите вериги, туризма, а и не само там, е същото. Враждебност, мързел, скатаване, мин заплати. Читавото население е в чужбина. Ако всички некадърни ги съкратят държавата и фирмите, тогава ще има 1 милион безработни, най-малко. Този проблем се решава със силно образование и икономика, защото все още няма изгодни технологии с които може да се заместят всички работни места. Дори да имаше в момента тук са неприложим, защото ще се създаде такава престъпност с която и армията не може да се справи

49

чиновник

преди 4 години

До загрижен до чиновникОгледайте се, ако сте в България. Ще видите, че повечето млади вече са напуснали. Хора които са на месеци преди пенсия ви обслужват на всички нива в администрацията социалните служби, общините и здравеопазването. Когато ми благодарят за любезността, не ми се спестява оставането след раб. време за да наваксам с изоставането заради гишето. Просто сме малко и зле заплатени.

48

до "бай ганю&qu

преди 4 години

И що пак от "западните страни", а не от прибалтийските държавици, например. А?