38

Тъжно

преди 4 години

Мизия, Тракия, Македония е все повече невъзможно обединение. Това Българско съединение чакам, за да умра спокоен..... Явно трябва да живея вечно...

37

Грешка

преди 4 години

Изобщо не трябваше да ги признаваме за държава...

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Александър Македонски,наричан неук варварин,КОЙТО НЕ Е ЗНАЕЛ ЕЗИКА НА ЕЛИНИТЕ,"Я не си измисляй! Аристотел е бил учител на Александър дълги години и е пишел и говорел само на гръцки! На какъв език според теб са общували?Александър е говорел на гръцки. Македонски език тогава е нямало, може би лек диалект. Древномакедонският е гръцки. И е абсолютно невъзможно от един гръцки диалект да произлезе съвр. мак., който е славянски. Цялата работа е една лъжа!

35

а бе,хора

преди 4 години

Стига сте се занимавали с тая измислена държава!Македонците отдавна не са българи!Просто не им обръщайте внимание!Кви са тия комисии,кви са тия простотии!?То и Симион се изкарва,че бил от дъщерята на Калоян,или там някъде,и какво!?Дреме му на някой за крадливия евреин!Айде стига!

34

До28

преди 4 години

Абе какви българи са Макетата, неговори глупости , ако там е имало българи те отдавна са емигрирали извън Макета, като Баба Ванга и Преподобна Стойна...

33

Анонимен

преди 4 години

До30.... А Македони произлизат от Савската царица Македа... И идват в Европа с идването на власт в Египет на Кошитската фаронска династия.

32

До 31

преди 4 години

Напълно го подкрепям, за мен Макетата са потомци на Савската царица Македа от Етиопия която е имала зимане и даване с Еврейския цар Соломон и нищо чудно да са братовчеди с Елините. А Александър прави свойте походи и превзема Египет и Персия и по тоя начин отмъщава за страданията и отношението на Египтяни и Перси срещу еврейския му народ

31

Марко

преди 4 години

Къде се скри гълъбът на мира , балканския Кисинджър с дебелите задни части ,ами да оправи работата !!!??!

30

Крадливи Гърци

преди 4 години

А,какво казват съвременниците? Когато Римската империя създава провинция Македония римлятите казват,че там живее тракийското племе Македони! Не Гръцкото,а Тракийското племе Македони има го запазено черно на бяло. Някакви крадливи Гърци па и прости на всичко отгоре говорят за Македония чия била пфуу..

29

Данков

преди 4 години

До Анонимен 34Македония през 4-ти век преди Христа са били елински етнос!Самите елини са ги презирали защото не са били образовани колкото тях.Както се казва били са един вид диваци.Освен Филип и сина му Александър, не се знае нищо друго за тях.Те просто се размиват в империята оставена от Александър Велики.Със тях двамата свършва и историята на държавата Македония.

28

Анонимен

преди 4 години

До35:И името не е гръцко,а проилиза от името на едно от тракийските племена "македони" и даже древната държава Македония е считана от "гърците" за "варварска".Известни са гневните речи на Демостен срещу "варварина" Филип Втори,баща на Александър Македонски,наричан неук варварин,КОЙТО НЕ Е ЗНАЕЛ ЕЗИКА НА ЕЛИНИТЕ,а много други подобни нападки.Сега,обаче, крадците гърци се пиняват,че древна Македония и Александър са гръцки държава и цар!И западът ги подкрепя в този фалшификат!

27

да

преди 4 години

гръцко е името Македония и нищо друго :)

26

Данков

преди 4 години

Само българи може да мразят други българи както макетата.Промити мозъци ейййййй....

25

бай Иван

преди 4 години

Още ли се сърбеят българите от северна македония.Ми,то и в България комунистите още не могат да 13,че комунизмът фалира и вече е мъртво куче!

24

Анонимен

преди 4 години

Северна Македония на македонските българи.ЗАСЕКОГАШ

23

Анонимен

преди 4 години

Решението на безкрайните проблеми на Балканите е създаването на турско-албанска граница. И тогава пак ще настъпи мир, покой и благоденствие над този рагион.

22

ВАСИЛЛИС СТЕФАНОС

преди 4 години

МАКЕДОНИАС Е ВЕЧНА И НЕДЕЛИМА ГРЪЦКА ВЕЛИКА ЗЕМЯ..НАЙ-СЛАВНАТА И ВЕЛИКА ГРЪЦКА ОБЛАСТ ВЪВ ХИЛЯДИТЕ ВЕКОВЕ , И ЗАВИНАГИ ГРЪЦКИ РЕГИОНАС..МАКЕДОНИА ИНЕ ХЕЛЛЕНИКЕ !КОЙТО СЕ ЗОВЕ МАКЕДОНЕЦ - Е ЧАСТ ОТ ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА И ГРЪЦКИТЕ ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ .СВОБОДА ЗА ЛИХНИДА, СТОБИ И СКОПИОС , за ХЕРАКЛЕА ЛИНКЕСТИС и МОНАСТЕРИ .СВОБОДА ЗА ХЕРАКЛЕА ДОРИДА и за ХЕРАКЛЕА СИНТИКА . За Меленико , Мехомиа, Петрики, Неврокопис , и за Стенимахос и Перистера .

21

Щерю

преди 4 години

Да им осигурят легла и сън като са им "изтощителни"...

20

Анонимен

преди 4 години

Какви "съвместни чествания" ги гонят тия? Те ни крадат историята, ние ще честваме съвместно?Като дойде някой да ти открадне ракията и го хванеш - какво? Дай да му отлеем половината и всички по живо по здраво? Северна Маке си е измислена, фалшива държава, създадена от комунистите. А реално е държава от 1991-ва. Нищо не бива да им се дава от преди това.

19

odpo

преди 4 години

Нашето правителство да вземе пример от Гръцкото и да втвърди тона с тази държава, защото вече става нетърпимо!