12

Пепи

преди 4 години

До ВЪХдруго си е да мие' чинии нерепресиран

11

ВЪХ

преди 4 години

ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ БЪЛГАРИ СА В БЪЛГАРИЯ ОТ РЕПРЕСИВНИЯ ОРГАН ........В ИСПАНИЯ БЪЛГАРИТЕ НЕ СТРАДАТ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИТЕ СТРАДАТ!

10

Анонимен

преди 4 години

ще се свържат с Пацо Терасата директно от терасата на консулството във Валенсия...

9

Пепи

преди 4 години

До Анонимен Празнодумие на голям глас.Че и мисли.Е откъде се е взела тази вода ако не е от планините.Наводнения не стават в равнините.Стават там дето има наклон.Имам над 150 000 километра из Испания - бях шофъор.Навсякъде е еднакво - караш по платото и към морето започва един наклон.Платото е на 500 метра височина а морето на нула.Еми тази вода се събира от платото и хуква надолу.Ама те испанците и снегопочистващи машини немаха ама преди три години се въоръжиха.Та и корита на реки ще имат.

8

Анонимен

преди 4 години

Всъщност причината за наводненията е, че повечето градове по Коста Бланка са построени на наклони сочещи към морето (логично). Някъде са по-заравнени, но на повечето места градчето се намира между брега и планин(к)а. И естествено, като сложиш град между планина и море, и изсипеш отгоре валежи равни на Н-месеца, паднали буквално за 12 часа, няма какво друго да се случи освен града да бъде пометен от водата. Тъпо градоустройство, но пък това е цената да живееш близо до плажа ...

7

Анонимен

преди 4 години

Ммм, не мисля, че си запознат. Когато вали в такива обеми, реките не играят кой знае каква роля, защото водата няма време да стигне до коритата на реките и да се оттече. Тя се стича буквално като огромна пелена надолу и си тече където намери. Тук таме се виждат някакви сухи корита, но те са толкова малки, че по никакъв начин не могат да поемат водата. Реки няма, защото няма какво да тече в тях. Високите планини за които говориш не са там където са наводненията - в крайбрежните градове

6

Анонимен

преди 4 години

Доколкото познавам българите нито един не се осланя на някой да го спасява. Всички се спасяват по единично. Така са свикнали от Тикволандия. В ко, чината им на кой се осланяха да ги спасява мутрите с бухалките ли.

5

Пепи

преди 4 години

До @2Те тези планини са от преди 5 години.В испания не се знае че има дъждовен септември.Ако си бяха изчистили коритата на реките,нямаше да има такива мизерии.И един факт - въпреки всеобщото мнение че испания е ниска държава - точно обратното.Испания е върху платот,като изключим крайбрежието.Тоест има доста високи планини.Защо София има такива огромни корита на реките които я пресичат - заради дъждовете от Витоша.

4

Анонимен

преди 4 години

П.С. Не казвам, че испанските власи нямат вина, но тя е в разрешаването на поголовното застрояване на крайбрежията, без никакво обмисляне как ще се оттича водата, в редките моменти в които вали наистина. А общо взето всяка година има такива дни (горе-долу 2 дена есента и 2 дена пролетта), и като вали става брутално. Но предполагам е въпрос на сметки - по-евтино е да се мобилизират всички служби за 1 седмица на година да оправят поразиите на водата, околкото да се променя градоустройствения план.

3

@2

преди 4 години

Какви речни корита бе, Пепи?!В община Валенсия вали всичко на всичко 4 дни в годината, реки на практика няма. Наводненията нямат нищо общо с никакви реки, това са води стичащи се от планините или просто дъждовна вода,която се оттича към морето и помита всичко по пътя си.Вярно,канавки няма, ама то като не вали никога е спорно трябват ли им трябват канавки.Времето в Южна Испания няма нищо общо с това в България и е трудно да се правят паралели. В Ю.Испания вали много рядко, но затова пък по много

2

Пепи

преди 4 години

Намали малко розовите очила с които гледаш.Испания е на 3000 километра от България.С какво българските власти ще помогнат на българите в Испания.А и снимките и клиповете от наводнените области показват едно - безобразно поддържане на реките.Навсякъде затлачени корита.

1

Анонимен

преди 4 години

Я, Пацо Терасата да не се е обадил на Цвъцко да подслуша българите дали имат проблеми? Че иначе много ме съмнява някой от хората живеещи в община Валенсия и Мурсия да си направят труда да се обадят на консулството във Валенсия. При положение, че испанските власти правят всичко по силите си да помогнат на бестващите хора (за разлика от БГ властите). Иначе бурята е епична. Спрени са влаковете и автобусите до община Валенсия, някои пътища са затворени, както и училищата.