64

пенко

преди 4 години

НЯКОЛКО ИЗРАЗА ОТ "СВОБОДНИЯ -ДЕМОКРАТИЧЕН И РАЗВИТ " СВЯТ : " ТИ РАБОТИШ ЗА МЕН!!!" ;" УВОЛНЕН СИ" !!!; " РЪЦЕТЕ НА ГЪРБА -ГЛАВАТА МЕЖДУ КРАКАТА " !!!; " ОТИВАШ В НЕЗНАЕН ЗАТВОР НА ЦРУ " !!!; "АКО ПРОДАВАШ ПЕТРОЛ В ЕВРО -ПОЛУЧАНВАШ ВОЙНА"!!! ; "ОПРЕДЕЛЯМ САНКЦИИ ...ОПРЕДЕЛЯМ ЕМБАРГО -НА НЕСЪГЛАСНИТЕ И СВОБОДОЛЮБИВИТЕ " !!!; " НАША Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА " !!! ...ПОВЕЧЕТО Е НА ИВРИТ !!!

63

Анонимен

преди 4 години

Ааа, що да сте ужасени бе, радвайте се на кастровия комунизъм, няма да се оплаквате.

62

Реплика

преди 4 години

До Анонимен 64За твое сведение кубинците отдавна не живеят от купонната си книжка. Те са 11 милиона, а във великата демокрация има 4 пъти по толкова, които наистина зависят от купоните си за храна. А между другото са и малко бездомни, пък и нямат медицинска помощ поради липса на здравни осигуровки.

61

Мноого е модерно

преди 4 години

Гледам всички тук плюят дружно срещу социализма и Русия, ама никой думичка не обелва за ембаргото и откъде накъде една държава перманентно ще се меси в живота на другите и ще им създава трудности от всякакъв характер. Който каквато социално-икономическа система си е избрал в такава да живее. Без санкции и без икономически ембарга. Това е истинската демокрация, а не изпразнената от съдържание американска демокрация, която всъщност е диктатура на парите.

60

Анонимен

преди 4 години

Куба... Да видим колко още ще изтърпят комунистическия рай на купоните и заплатите по 15 долара

59

Упс!

преди 4 години

До Амиго на ГуайдоСССР давал на Куба10 млрд какво? Долари или шишарки?

58

Ха! Нещастници!

преди 4 години

До Активист на БСПАма те в Куба и сега са почти така - жените ***, за да си издържат работещите за жълти стотинки мъже.Само дето сега му викат "революция". А можеха да процъфтяват като Пуерто рико.

57

Анонимен

преди 4 години

В този форум бивши върли комунисти бъданари ревностно защитават американския див капитализъм. Ама идете да работите и живеете там. Страшно ще се радвам да ни освободите от присъствието си. Хайде сбъднете си американската мечта.

56

Амиго на Гуайдо

преди 4 години

До Анонимен 56.САЩ са налагали капитализма, а кой налага комунизма?СССР даваше по 10 милиарда годишно на Кула, а тя организираше революции в Америка и Африка.Спомни си в колко страни е бил Че Гевара?Първият опит за революция във Венецуела от Куба е правен през 1973г./ген.Очоа/.Всеки народ сам си е виновен когато се подлъгва от обещания за светло комунистическо бъдеще.Днес венуцуелците си скубят косите, че преди 20г. повярвяха на Чавес, ученика на Фидел.И така, комунизъм или частна собственост?

55

Лекар

преди 4 години

До МаркоТолкова е добро, че в момента един сироп за кашлица не можеш да си купиш, а ембарго за лекарствата няма. Като пратиш колет с лекарства, служители от пощата и митницата ги крадът.Роднини им носят лекарства от САЩ.Обикновено пращаме лекарства в Куба по пътуващи познати.Било е добро още при Батиста.Провери статистиката.Стига с митовете.Данните, които дават кубинците са толкова верни, колкото гръцката статистика, чрез чиито лъжи съседите взеха над 300 милиарда кредити и сега Европа плаща.

54

Рад

преди 4 години

Куба, е държава на която можем да " сваляме шапка". Не реват, като нас"..45 год.комунизъм..унищожиха на!". Живяха с нищо, но с достойнство. Ние съотечвеници от 30 год.имаме всичко общо казано. Досетете се какво нямаме.

53

Марко

преди 4 години

Ако не ви е известно , здравеопазването в Куба е на едно от първите десет в света , ама то трябва и да се чете , анадъмно . Сега прочетете на кое място е България , на 98 мо

52

Анонимен

преди 4 години

Капитализъм по модел, наложен от САЩ има в цяла Латинска Америка. Когато съпоставяте типове обществено устройство, е редно да обхващате цялата картина, и то във време и пространство. Никоя страна на юг от САЩ не е цъфнала и вързала. Напротив. В САЩ има специални центрове за обучение на терористи и пучисти. Такъв център е завършил и настоящият втори във Венецуела. Предполагам, кратка справка за военните хунти е достъпна в интернет. Включително в Гърция и Турция.

51

Анонимен

преди 4 години

Нищо, че нямат бензин!Важното е, че имат "безплатно" здравеопазване...Нъл тъй, дрОгаре?

50

Богомил

преди 4 години

До Анонимен 65А вие бъдете така добор да се запознаете с историята, но не от учебниците редактирани от Москва. Престанете с тези пропагандни клишета. Истината не може да се скрие с лъжи, нито хората могат да се нахранят с фалшивата социална "загриженост" на комунизма, един противоестествен строй, разрушаващ морала и икономиката, превръщаш хората в неми и послушни роби на номенклатурата.Съжалямам, че сте повярвали в тази утопия и животът ви е преминал в лъжа, но сте имали изход ако сте умен.

49

Богомил

преди 4 години

До Активист на БКПКолко пъти да ти повторя, че днес при кастрокомуниста проститутките са десет пъти повече отколкото преди Кастро!Десет пъти.По времето на испанците, когато Хавана е била център на търговията между Новия и Стария свят, дневно по 5 кораба са заминавали за Европа, в богата и процъфтяваща Хавана проститутките са били европейки, дошли там където има пари.Другият двигател на проституцията е гладът и мизерията, както е днес в Куба.Сега ясно ли ти е бетонна главо, кога е по-зле?

48

Анонимен

преди 4 години

Преди революцията Куба е бил бардакът на САЩ. Бъдете така почтени да не пренасяте съвременните си местни представи в друго време и в съвсем друго място. Не показва дори средна образованост.

47

Богомил

преди 4 години

До Активист на БКПДа Батиста е бил диктатор, но не е разрушил икономическата база на обществото, както Фидел и заплатите са били западноевропейски, а кубинците са имали най-високият стандарт в Южна Америка, несравнимо по-висок от нашия при соц-а.Днес получават по 15-30 долара.Интернетът струва половин долар на час?!Площадът на "революцията" където Фидел изнасяше речите си и всички сгради наоколо са построени от Батиста.Фидел не е построил нищо.Комунизмът е утопия, аморална жестока практика.

46

Богомил

преди 4 години

До АнонименКуба е имала развита медицина преди кастризма.През 1984 г. по мой съвет 18 годишната братовчедка на жена ми започна да учи биотехнология и днес е шеф в института произвеждащ лекарства против рака.И какво от това?Нищо не може да замени икономическите безумия на комунистите!Жестокият репресивен режим затваря устите на хората, но не може да ги нахрани.Куба крепи с терор диктатора Мадуро, но безплатният нефт оттам свърши, а пари няма да купува.Пада Мадуро, пада и Кастро.Това е решението.

45

Guantanamo

преди 4 години

Поне нямат нужда от Топлофикация.