71

Анонимен

преди 4 години

Да вметна, че нациите със самочувствие и култура, като французите, не обичат английски език и не го говорят. Идеята, че англ. е "международен" идва от самите англичани и бившите им колонии.Но и това ще премине...

70

Анонимен

преди 4 години

Познавам хора, които от малки са учени да говорят езици, пращани са на курсове, т.н. обаче въобще не им е обяснявано, че има други науки също. Примерно като математика, етика, физика, икономика, история, география и разни други. И резултатът е, че говорят перфектно разни езици, примерно английски, немски и вече дори китайски... Обаче са тъъъппии като гъъъзззз!!! Нямат никаква обща култура, не умеят да правят никакви елементарни сметки, липсва им логиката, мързеливи са дори. Не стават за нищо!

69

Анонимен

преди 4 години

Децата трябва да започват всичко рано. Това е определящо за нивото, до което може да стигне развитието на интелекта им. Има природни дадености, има си предразположения, има си и неща, които се придобиват и максимума, който може да бъде достигнат зависи от това в каква възраст детето е започнало да работи с дадено умение.

68

Анонимен

преди 4 години

Принципът е точно този, че е в интерес на частната школа да преподава бавно, неефективно и несамостоятелно, защото ученикът е клиент и така плаща възможно най-дълго. Бежанците в Германия бяха обучавани на немски точно по гореописания метод с говоренето преди всичко и, както стана ясно сега, едва един от трима-четирима за години изобщо е достигнал ниво В1. Толкова са вдетинени в метода, че една от големите школи даже отказва да ползва черна дъска. Ако го критикуваш, никоя не те взима на работа.

67

Анонимен

преди 4 години

За деца може да се използва Duolingo - безплатен сайт за обучение на различни езици. Babel е по-добър сайт, но е платен. Има учебници, книги, филмчета по нета за всякакви нива, тв програми. Само да се поразтърси човек и да има желание да учи

66

Анонимен

преди 4 години

Учителката си хвали уроците, като вплита между другото и англосакска пропаганда.Уроци на тази възраст не са необходими, нито ефективни. Когато човек реши да научи език, сега може да направи това лесно и успешно по много безплатни начини

65

Анонимен

преди 4 години

Балъков май малко ром ама иначе добър човек .

64

Анонимен

преди 4 години

Най лесно е научаването , като потънеш в сридата. Отиваш в Германия с професия и работиш. Усещаш как в самата професиа се самоизучаваш на езика

63

Анонимен

преди 4 години

Има някои програми по телевизията, които са специално за обучаване на английски на малки деца, които тъкмо проговарят. Препоръчвам ги. Безплатни, забавни и ефективни. Май се казваха Baby First и Baby tv. Не съм много сигурен за имената, но сигурно могат да се намерят. Хващат се от Англия, но сигурно и от Бг може. Знам доста деца, които са проговорили с тяхна помощ. Пълно е с образователни филмчета на всякакви нива и в YouTube. Сега само да иска да учи човек - информацията е навсякъде

62

Анонимен

преди 4 години

Що се отнася до метода, който тук е хвален (говорене без писане и обясняване на граматика), той сега на Запад е свещена крава. Скъпи частни школи дори лъжат клиентите най-безцеремонно, че е невъзможно да научат езика без да стоят там, да се плюнчат и да ПЛАЩАТ. Ученето на думи с преписване се смята за наказание. Защото е бързо, ефективно и безплатно. Истината е, че учениците от самото начало са поставени в несигурност, не разбират, заучават грешна граматика и остават писмено трайно неграмотни.

61

Анонимен

преди 4 години

Хора, не изглупявайте да плащате за такива курсове и уроци. В чуждоезикова среда то ще научи езика като втори майчин само. Но в подобен курс тук, за който вие ще платите стотици и хиляди, дете в предучилищна възраст за месеци ще научи едва няколко думички, стихчета и песнички. Говоря от опит. След започване на часовете в училище, след като вече може да чете и пише, то ще научи същия материал едва за няколко дни съвсем безплатно.

60

споделено

преди 4 години

Ами научете ги в училище да говорят като майчин език английския!Ама нали родителите трябва да дават пари за частни уроци! И децата си остават на едно и също ниво.До 4-ти клас на СИП (занятия след училище,английския тогава се почваше от 5 клас официално) помня,че учихме по английски само сегашно просто и сегашно продължително време.Аз това го знаех още във втори клас.Само това повтаряха.Като учих в гимназията 2-ри език немски повтаряха само Минало перфектно и неправилните глаголи всяка година.

59

Анонимен

преди 4 години

До werАнглия има едни от най-добрите университети в Европа.България има университети тип печатници на дипломи и там и магаре да запишеш ще вземе диплома.

58

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 56Езика присъства абсолютно навсякъде. Дори едно дете по цял ден да гледа анимации отново ще му е от полза. Даже и в колата може да се учи като се слуша аудио книга.

57

wer

преди 4 години

Има много по-важни дисциплини от чужди езици. Това са приридо-математическите, етичните и философските дисциплини. А чуждия език може да се учи и извън училище. Ако чуждия език е знание, тогава всички англичани са много учени - което очевидно не е вярно.

56

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 43Българщината води до затъпяване. Достигнал съм до този извод.

55

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3650% от хората, които познавам и знаят английски почти перфектно са го учили в България.Да не говорим, че имам близка приятелка ,която не е излизала от българия но когато разговаря с чужденци (такава и е работата) никой не може да резбере, че не е от Англия например.Сина ми е на 4 и говори доста прилично английски с много добро произношение.Той също не е излизал от България.

54

Анонимен

преди 4 години

До честноРодния ни език постепенно ще отпадне.

53

честно

преди 4 години

Чак пък 6 езика! Карайте ги да учат 6 езика,накрая ще ги говорят смесено и ще се объркват и на български. Родният ни език не знаят някои деца!

52

Анонимен

преди 4 години

А пък за спортните журналисти !!!!!Преди години гледах предаване от някакви ски алпийски дисциплини. Български журналист говореше с някакъв немскоезичен, не помня дали австриец, швейцарец, немец. Помня идеално, че преводът му на български нямаше нищо общо с говоренето на чужденеца. Но нашенецът звучеше много убедително. Бързо, без запъване, пълно с шаблонни изрази.