379

ФАКТИ

преди 4 години

Когато фактите говорят и боговете мълчат!

378

Анонимен

преди 4 години

, но се лъже в предположенията си и когато княз Светослав за втори път достига Велики Преслав и Пловдив, той и цар Борис II сключват мирен договор и тръгват на съвместен поход срещу ромеите. Междувременно император Никифор II Фока е убит през 969 г в Константинопол и на трона се възкачва Йоан, който през 971 г разбива обединената войска на българи и руси.

377

Анонимен

преди 4 години

387, византийският император Никифор II Фока подстрекава Светослав да нападне Велики Преслав като по този начин иска да постигне отслабване на враговете си руси и българи. Киевският княз през 969 г. достига до столицата на българите, но е принуден да се върне, защото Киев е нападнат от печенегите. Там е само майка му Олга. Докато защитава Рус, цар Петър I умира през 970 г. Никифор II Фока освобождава Борис II, който е заложник в Константинопол и го слага на българския трон, но се лъже в предполо

376

Ханс

преди 4 години

А само ако Борис не беше *** и беше пратил армията на източния фронт, немаше и да има помен от ***....

375

Анонимен

преди 4 години

турците впрочем по принцип си лъжат

374

Анонимен

преди 4 години

Б-ия не иска да помни Освобождението, защото сега се състои предимно от турци и роми. Има турци и в управлението. Има сериозни опити да се подмени историята за турското робствоБългарите обичат Русия и помнят! Турците я мразят и лъжат за робството, че било цветя и рози

373

Зозо

преди 4 години

Да припомня: Самолетът Ф-16, Белене и тръба за Сърбия ЙОК!!! :))))))))))))))))))))

372

Чиновник

преди 4 години

Изобщо не е вярно, че съветските другаре, безвъзмездно са ни построили заводи, инфраструктура и жилища. Почти всичко сме си построили сами. Сами! А на руснаците, освен, че сме им плащали всички стоки, които сме внасяли от тях, сме им "поверили" и златния си резерв. Уж да ни го пазят. Естесвено за някои неща имаше отстъпки, например за газ и петрол, но така и трябва, след като насила са ни държали в техния лагер.

371

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 379"благодарни, не длъжни" -В "Държавен вестник", един от броевете от месец януари 1884 г. се съобщава, че Княжество България е изплатило дълга си към Русия - цената на Освободителната война, над 10 милиарда, и са посочени дори копейки.Но въпреки това сме благодарни и знаем, че пожертваните човешки животи нямат цена.

370

Анонимен

преди 4 години

Според кремълската пропаганда излиза, че България отрича, че съветската армия ни е освободила от турско иго !Такива пасквили само русофили могат да четат !

369

Анонимен

преди 4 години

Цар Петър I, втория син на Цар Симеон води войни с маджарите, които нахлуват моногократно 934 г., 943 г., 948 г. и 958 г. Петър не съумява да се справи и с тях; първо се задължава да им плаща данък, а по-късно се принуждава да сключи мирен договор, който е насочен срещу Византия.През 968 и 969 г. в България нахлуват руските дружини на киевския княз Светослав I, подстрекаван от византийския император Никифор II Фока. През 969 г. те достигат до Велики Преслав. Руските войски са били вражески!!!

368

Анонимен

преди 4 години

Нито Русия запада, нито нищо не е изобретила, нито има знания в празната ти главаПоредният авторитетно изказващ се турски невежа

367

До 383

преди 4 години

Не мога да повярвам. Възможно ли е изобщо да има толкова глупави хора? С толкова промити мозъци? Русия в момента запада. А "запада", който вие толкова мразите е направил повечето от откритията с които в момента живеете удобно, лесно и здравословно. Руснаците нищо не са изобретили. Клавиатурите на които пишете, мониторите които гледате, интернета, всичко. Да не мислите, че Русия го е изобретила? Най - голямата държава в света има западаща икономика, странно?

366

Анонимен

преди 4 години

Преди време познавах две туркини, сестри от Смолян. Хитри, оправни, нечестни и лъжливи. Едната хвана някаква работа във Мин Фин и пренасочи към сестра си и открадна от народа стотици хиляди европейски пари. Хванаха ги, търсеха на кого да дадат рушвети, отърваха се. Парите не върнаха. Историята я имаше и по вестниците, с техни снимки. Последно чух че двете крадли сега дават финансови съвети в Македония. На турчин вяра да нямаш, винаги ще излъже!

365

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Засилват се мерките против свободата на словото и печата, ограничават се правата на кореспонденция, сдружавания и събрания."Помислих, че говориш за сега... :))) СЕГА е така. Медиите бълват поръчкови материали, плаща се в зелено за да се плюе по Русия, вкл по форуми, да се създават пасквили и "изкуство" и да се лъже за историята. А за русофилство трият, сплашват и арестуват

364

Анонимен

преди 4 години

До Така е ..Това нито е история, нито литература, нито изобщо е истинскоима ги много такива произведения сега по нетапълни с фактически грешки и само глу паците им вярват долнопробробна русофобска пропаганда както напоследък се лее поощрявана от запада

363

Така е ..

преди 4 години

Бреиий, аман от историци.Прочетете " Писмо до Ванка " от Радой Ралин.Това е историята.

362

Анонимен

преди 4 години

До 375Било е, за общото благо.

361

Анонимен

преди 4 години

Каква окупация от третия Райх, бе? Та ние сме били неволни съюзници. Както после станахме и ваши неволни съюзници. Ако не бяхте влезли в страната, до 3 месеца, така или иначе, нямаше да сме ни окупирани, ни съюзници, защото вече нямаше райх.И евала и освобождение - потъпкахте всякакви човешки права, изселихте стотици хиляди от датата, където еодовете им са били по 1000 години, за да го наричате в панелки, че да ви правят консерви за съюза...А за 1878 сме ви благодарни, не длъжни.

360

Тодар Правешки

преди 4 години

До подлецаАаа, не така другарю. Това твърдение, че политиците ни са агенти на ЦРУ е буквално изстрел в челото на Нинова и на Радев!Ти си платен американски агент и саботьор!За такива прояви едно време изключвахме от Партията!