24

стой далеч

преди 4 години

Сърбите останаха в орбита на Масква и сега Сърбия е най-бързо намаляващата нация в света. Изводът е че по-далеч от ИЗ по-добре.

23

Тъжно

преди 4 години

Съдби човешки.Сигурно са се случвали и такива истории.

22

Анонимен

преди 4 години

БЛА БЛА ИСТОРИИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ...А КАКВО СТАВА С ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ С РУСИЯ? ТОВА НИ ВЪЛНУВА!

21

товарищи,

преди 4 години

ТЕЖКИ ДНИ ЗА ВАС ДОЙДОХА! ПАЗЕТЕ РУБЛИТЕ! СЛЕД ЗАТВОРА ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ОПЕРАЦИЯ ЗА СМЯНА НА ПОЛА! ДАНС СЛЕДИ, КАКТО ВИ ПРЕДУПРЕДИХ ПРЕДИ ВРЕМЕ, САЙТОВЕ И ФБ ! САМО СИ УВЕЛИЧАВАТЕ ПРИСЪДАТА! КУПУВАЙТЕ С РУБЛИТЕ НАЙ- ДОБРЕ БИЛЕТ И БЪРЗО У МОСКВЕ...

20

наблюдател

преди 4 години

Статията има фактологически грешки и вероятно е плод на екзалтираната фантазия на някоя учителка по литература.ГУЛаг е съкращение на Главное Управление Лагерях.Няма такъв лагер! Химикалите се появиха през 1970 те и т.н.

19

Петров

преди 4 години

Гулаг е измислица на Солженицин, която американците искат да превърнат в едва ли не реалност.

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 14 Колкото изядоха в Русия.

17

Антон

преди 4 години

Няколко уточнения:"Тя била осъдена на 10 г. трудов лагер. Премествали я от един, в друг. В един момент се озовала в Гулаг" - ГУЛаг означава "Гла́вное Управле́ние Лагере́й", т.е. това е системата на всички лагери а не някой определен. Написаното е безсмислица."Срещнала Володомир в Англия, когато била на гости при своя приятелка." - Абсурд. По онова време е нямало как да си в СССР и да ходиш на гости в Англия, особенно ако си бил осъждан.

16

Анонимен

преди 4 години

Не ми стана ясно как украинката живее в СССР, но се оказва на гости на своя приятелка в Англия, където се омъжва. За гражданите на СССР не беше лесно да пътуват в чужбина, особено пък извън Източния блок.Може би разказът е поместен тук със съкращения.

15

Анонимен

преди 4 години

Комунизмът ражда чудовища.

14

Жидолюб

преди 4 години

Нещо за Холокоста ще даваш ли?

13

Анонимен

преди 4 години

" Борянче"Колко сребърника ти платиха.Та да напишеш тази помия?!!! Даже и лицето си криеш!!!-:) Леле леле....

12

Анонимен

преди 4 години

Това е било, както и историята с любовта на американския десантчик с французойката. Много истина и нежност има в тези истории.И вероятно е било надеждата в ГУЛАК, войната и след това.Но за ужас никоя "отговорна и важна" персона не се интересува от хората, а от властта, парите и себе си. Защото всичко според тези лица, започва и свършва с тях. Другите хора са употреба, според нуждите. За съжаление Бог ги търпи, но може би не завинаги.

11

наблюдаващ

преди 4 години

За Гулаг и за всички лагери по това време, истината е жестока!Това са последствията на една система,която е създадена с една,сатаниска цел:Колкото се може по-вече репресирани и унищожени! Но,коя е причината?Минозина заят, че това са болшевиките,в последствие комунистите.А,колко си задават въпроса: От къде в Царска Русия са се появили тези"революционери", Троцки и "камарад"Ленин? и още хиляди тяхни "съпъртийци".И все с едни такива не много руски имена?

10

панчо

преди 4 години

До Анонимен 8явно на русия и на китай правосъдните им системи не са толкова ефектни като тази на сащне че изложените цифри са реални но дори да ги приемем за такива в държави като русия и китай е ясно кой командва парада във всеки случай не и правосъдната системаа тези които се стараят да не се прилага върху тях

9

бай ганю

преди 4 години

е как след подобни истории да не се радва човек че живее в демократичен свободен строй в най добрия си вариант обаче се намира само в западна европа но и при нас не е чак толкова злеа тези които не ценят сегашната си свобода и не се борят това да продължи то може би те трябва да минат през изпитанията на тези изтрадали хора

8

Анонимен

преди 4 години

Днес САЩ са на първо място по брой затворници на глава от населението. Русия е на 29. Китай - 134 място.

7

Анонимен

преди 4 години

През 1986 г. април м. бяхме на военно обучение. За тези, които не знаят - военното обучение беше задължително - провеждаше се в 10-ти клас. Казарма! Тръба свири сутрин рано, козируваш, маршируваш, сглобяваш и разглобяваш калашник, хвърляш гранати, стреляш с въздушна пушка по мишена и куп други глупости. Във въпросния ден имахме занятие именно по измерване на радиоактивния фон. Облякохме гумените костюми, сложихме противогазите, включихме уреда и стрелката му полетя!

6

Факти

преди 4 години

За времето 1921-1953г по политически причини са пострадали 4 милиона души в Русия. 800 хиляди са разстреляни със смъртни присъди 1,7% от населението. Това е за период от 32 години. Въдворените в лагери са по малко процентно отколкото затворниците днес в САЩ. При френската демократична революция от насилсвена смърт загиват 25% от населението. При демократичния преход в Русия 1991-2009 Русия губи 15 милиона, 11% от населението си.

5

Анонимен

преди 4 години

1876 конгреса на САЩ приема закон за концлагерите - преселение на индианците в концлагери. В лагерите индианците от милиони стават няколко стотин хиляди. Индианци не могат да разберат, защо земята на която са живяли винаги, сега изведнъж принадлежи на някой, за тях земята принадлежи на всички.