69

ined

преди 4 години

Мутрополитите като Николай се кланят на Мамон, не на православието.

68

Джо

преди 4 години

Николай ДС е на др бряг, мумченцата го влекат.

67

ШибиРиби

преди 4 години

Дядо ви Николай обича агнешко и ярешко... и млади каки. Му светят червените финери на лимузината

66

Анонимен

преди 4 години

този дето трябва да се грижи за духовността,се грижи за материалното си благополучие,просто човека не е на мястото си,или по-точно не му е там мястото

65

Защо ли?

преди 4 години

До СветозарЗащото основната разлика между Православието и Католицизма е:1. Православието е равно на Цезаро-папизъм - т.е. "Кесаровото на Кесара, Божието Богу" - Светстката власт е над църковната.2. Католицизма е (бил) равен на Папо-цезаризъм - т.е. Папите определят светската власт, те решават кой ще е крал на дадена държава. Ако има трима братя, претенденти за престола, те решават кой от тримата ще бъде крал. Дори някой друг от тримата да се е настанил на престола - не става. Иде войска.

64

Ми стани, бе

преди 4 години

До АнонименСтега пуска подпрагово антируски лозунги.И аз имам някои забележки към Матушката, ама си ги пиша директно.

63

Толкова и си молещ

преди 4 години

До молещ сеКраят на света започва с появата на Исус Христос. Това го пише в Бибилията, Новия завет, ама няма кой да чете.Има кой да пише, очевидно. Спасителят вече дойде, видя, прецени, каза - закривай!Ама това никак не е хубаво за нас, човеците.

62

молещ се

преди 4 години

Кога ли ще дойде Спасителят да изгони безсрамните и сребролюбиви търговци в храма...

61

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

Този същият, който превърна костницата в Батак в църква, откопаният и реставриран от археолозите византийски манастир, пак в църква, а прекрасната църква в Пловдив облепи с тапети, превръщайки я в панариржийска шатра. Най-добре е да си сложи не синя лампа, а червена, на челото, та всички да бягат от него.Срам за БПЦ!!!!

60

Светозар

преди 4 години

А защо пък да не е със специален режим ? Владика е това и то на втория по големина град. Депутатите може да са със специален режим, а Владиката да не може. С какво депутати и разни заместник - министри са нещо повече от Владика ?

59

Я па я..!

преди 4 години

Какви ли биха били коментарите , ако беше дошъл с тротинетка ? Малиий !

58

Анонимен

преди 4 години

Преследват го, защото в проповедите си редовно кълне ГЕРБ.

57

Анонимен

преди 4 години

Тоя наглец, ще ну учи на морал и християнски ценности с лимонзина и часовник за 50000 евро, по руски тертип, а папата с доста повече католици, живее в 40 кв. и живее съвсем просто. По-добре да стана католик.

56

Анонимен

преди 4 години

Еми като Бойко Борисов му я е дал, какво да прави човека.Той така навремето беше дал синя лампа и на Христо Стоичков, нищо че няма и 7-ми клас.

55

Паство?

преди 4 години

Това от пасмина ли идва или от хора, които пасат трева?Дедоу! Ако, както личи от снимката, имаш една БМВ седмица и една A8 - дари едната без буркан на ближния, бе!Там на протосингела, викария... Стига лакомя, бе майна. Тия лимузини на Оня свят знаеш ли колоко им е ГО, данъкът и винетката? Хубаво ще ги закараш там с Божия репатрак, ама после откъде пари?

54

Абе

преди 4 години

Какво толкова е станало че дядо Николай си е сложил лента с Лед-осветление вътре в колата тези ленти по принцип са за вътрешно осветление в колите.Абсолютна спекулация е, че има син "буркан" на покрива на колата.Пак търсят под вола теле разни недомаслени сектанти и сатанисти :)

53

Анонимен

преди 4 години

Я па тия. Та владиката е служител на ДС. Това младите не го знаят. Даже си *** офицерски пагони под расото бе. Много сте изостанали бе я питайте баш шефа на Тиквите.

52

Когато

преди 4 години

говориш с Господ - това е молитва. Когато Господ ти отговаря - това е шизофрения. Това е положението.А "Ролекс" първи правят часовник с херметически(няма нищо общо с Херметизма;) винт, с който защитават изделието под вода. Това кръгче там, дето си сверявате от него часа, дати, ала-бала...Та, Николай, негово Високопреосвещенство, просто трябва да го има в оригинал. Защото бърка в купели да кръщава, бара кръстове по Йордановден. Трябва си херметично затворен часовник.:)Ролексът му се полага!

51

Е, и?

преди 4 години

До Анонимен 44Това е позиция на БПЦ, а не на Николай. Всички свещенници от БПЦ са на същото мнение по темите, които изброихте. Въпросът е, че те действат рафинирано, за да има все пак някакъв ефект сред младите, а Николай ги отбълсква с фанатизъм и нулев такт, който освен пред полуживи баби - не върви.Ерго - неговите действия, уж богоугодни и полезни за Православието, всъщност са пагубни за него, защото младите губят връзка с БПЦ.

50

Анонимен

преди 4 години

Страната на стабиУността на банкялията.