100

Меги

преди 4 години

Миналата седмица видях Аушвиц.Една мн малка част е съхранена от него,защото е бил наистина с внушителни размери.Все още има дупка в земята където е била изсипвана пепелта от изгорените тела.Покъртително е.Да не забравяме само,че там не са били убивани само евреи

99

прав си

преди 4 години

До човекФотошопа е най-политкоректната технология!С него всичко си идва на мястото,което предварително е определено!

98

човек

преди 4 години

До: номер 104Странно. Аз защо не намирам такива снимки?Между другото ще ти кажа, попадал съм и на много други снимки.Например, Джеси Оуенс ухилен, а до него Адолф Хитлер, също ухилен, го е прегърнал приятелски.Става въпрос за олимпийският атлет афроамериканец, шампион от олимпиадата в Берлин през 1936 г,Естествено, снимката е монтаж. Видях после двамата снимани поотделно и там се вижда че са съвсем на различни места.Днес със Фотошоп можеш да снимаш каквото си искаш!

97

човек

преди 4 години

Така е, вярна е забележката. Codak е американска компания.Германската компания за цветни филми е IG Fahrben.Тя е използвала робски труд на концлагеристи.До: "мид" (номер 103)Всички лагери са били ужасни, а съветските едни от най-ужасните. За тях се говори твърде малко. Но при съвместната окупация на Полша от Вермахта и РККА, се провеждат редица срещи и конференции между НКВД и ГЕСТАПО.На тях НКВД предава на германските си колеги челния си опит - учи ги как да изграждат концлагери.

96

баш холокостчик

преди 4 години

Преди време попаднах случайно в нета на снимки,на които ухилени амер.войници строяха "газови камери" в един концлагер!Обяснението под снимките беше дълго и изчерпателно!Не знам дали още ги има,или са свалени,но който иска може да ги потърси!Между другото,герм.концлагери са направо детска градина пред руските в Далечния изток!Там наистина на човек му се изправят косите!

95

мид

преди 4 години

Всички лагери са били ужасни, просто нацистките са най-комерсиални. Белене, Гулаг, Гуантанамо ?

94

човек

преди 4 години

Написаното е малко като за деца ученици, но общо взето е истина.Не е вярно това, че никой не е излязъл жив от концлагерите.Най-малкото след като са били освободени, там са намерени живи хора макар и болни и изтощени от труд и глад.А иначе е имало освен евреи и много други.Например, последователите на "Свидетели на Йехова". Затваряни са там заради пацифистките им убеждения и отказът да служат във Вермахта.Наричали са ги доброволни затворници, защото ако се отрекат от сектата ги пускат.

93

Калигула

преди 4 години

Газовите камери - пълна лъжа, комина е построен от руската армия след войната, вратите на "газовите камери" са дървени, а номера на загиналите го сменят през ден. Много доходоностна лъжа особено след като германците им плащат репарации вече 80 години, а те за благодарност им карат диваци от Африка.

92

до 97

преди 4 години

До АнонименА за ГУЛАГ филми има ли ?

91

Анонимен

преди 4 години

*** ,*** , къде ги прочете тези работи .? Кодак е американска фирма и не е фунцкионирала в Берлин ,тъй като Германия и Америка са във война.Вероятно си ползвала руки опорни точки ,но те за за по-неинформирана маса.

90

казанджията

преди 4 години

МНОГО ПОЗНАТО ЗВУЧИ, "едно фалшиво обещание", както и сега ЕС ни е превърнало в РОБИ за да им компенсираме по-високия стандарт на живот...с тия кредити..

89

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 104А има ли филми , за лагерите в САЩ направени през 1945г. , в които са били затваряни японците живеещи тогава в САЩ ? А филми за резерватите с индианци в С.Америка ?А нещо за действащата все още 13 точка в американската конституция , според която престъпниците могат да бъдат направени РОБИ ? И това не е шега - има я конституцията на сащ в нета , всеки може да я прочете !

88

Не съм експерт, но..

преди 4 години

"Така, на 20 декември 1938 година, е създаден закон, който въвежда задължителен труд за всички безработни германски и австрийски евреи, тъй като правителството нямало да подкрепя здрави и трудоспособни евреи с публични средства, без да получи нещо в замяна."Това може да се приложи у нас за един определен етнос...

87

ЕС лагер

преди 4 години

"едно фалшиво обещание, което целяло да омиротвори лагерниците и да им вдъхне надежда, че има път обратно към нормалния свят. Но нямало. Те работили, но работили до смърт."

86

Анонимен

преди 4 години

До всички които твърдят, че такива лагери нямало и газови камери нямало има един филм от 1945-а година документален по време на разчистване на лагерите казва се "Nazi Concentration Camps", IMDB link /title/tt0247568/ Хайде изглейдате го и пак ще говорим.

85

Анонимен

преди 4 години

До стоянСтоянеее - в най-новата история, преди комунисти и фашисти, англичаните са направили концлагери във връзка с диамантените воини в Африка- т.н Бурска война, а преди тях испанците са организирали такива лагери в Ю.Америка !Само с джойнт не става - трябва си и четене !

84

Игор

преди 4 години

Я напишете нещо за Ловеч, Белене и архипелаг ГУЛАГ.

83

Анонимен

преди 4 години

Външно министерство каза на руслЯмдия да си ооноват 9 ти септември........където искат........това не е Български "празник".......

82

Waffen SS

преди 4 години

В някои лагери трудът бил "по-цивилизован. Група от млади жени в Аушвиц например били служителки в студио, което шиело роклите на съпругите на войниците от СС. Много етнически германци живеели около лагерите и вдъхвали живот на мечтата на Химлер елитът да бъде обслужван от група роби.Евреите били наемани като детегледачки, градинари и прислужници. Я, ето от къде е взета идеята за ЕС.Източно европейците роби,а западно европейците ползуващи робите,но това сега се нарича евро интеграция

81

Анонимен

преди 4 години

Тяна, брадчед, чета. По време на втората световна комунистите не са създавали лагери. Защо? Ами защото е имало комунисти на власт само в СССР, а там не са пращали в лагери. Или на фронта или разстрел. Освен това нацистите създават "трудовите" лагери за евреи преди втората световна, така че пак не са ги взаимствали от комунистите ;)))Лагерите в ГУЛАГ нямат нужда от такава охрана като нацистките, понеже са били в силно изолирани региони и е било почти невъзможно да се избяга заради отдалечеността