22

kirasirrav

преди 4 години

сега не ми се влиза в нета но в Англия е имало римски гарнизони доста до късно, накрая някои остават там и се смесват с местните /виж легендите за Мерлин, драконите и Кръглата маса - те са някъде от този междинен период/, основната част от римските легиони в Британия са изтеглени заради варварския натиск в континентална Европа и защитата на самия Рим;

21

Анонимен

преди 4 години

Английски професор Джон Митчел, разглеждащ мозайка от 6-ти век в Албания, може.Там са били лятните резиденции на императорите. Но как може римска мозайка от края на 3-ти век да бъде намерена в Англия?Римската Империя действително завладява острова за кратко в началото на новата ера и даже изгражда огромен насип за защита от диваците, но много бързо се отказва и напуска Англия, тъй като там няма нищо ценно - само дъжд, кал и воинствени диваци, наметнати с кожа от убито животно на голо тяло.

20

Анонимен

преди 4 години

Сега ще почнат да събират по 20 паунда да я гледат хората, а ние тука какви неща имаме и нищо.

19

Анонимен

преди 4 години

Ти правиш ли изобщо разлика между Монголска империя и Татаро-монголската империя или само това пише в политагитационните мат'риалчета на НПО-та?!

18

Анонимен

преди 4 години

В Римската империя всички народи са си запазили религията.

17

Анонимен

преди 4 години

Всички ислямски империи са налагали със смърт исляма в завладяните територии. Други въпроси?------Татаро-монголите не са ли ислямска империя? Османите не са ли ислямски халифат? Баба ти и дядо ти кога се покръстиха?

16

Анонимен

преди 4 години

Ранното християнство също е налагано с оръжие докъм 6-7 век.

15

Анонимен

преди 4 години

Всички ислямски империи са налагали със смърт исляма в завладяните територии. Други въпроси?

14

Анонимен

преди 4 години

Освен че са били толерантни към религиите и всички религии в империята са имали представителства в столиците.Действал е правен кодекс, ханът се е избирал от парламент, имало е закони и наказания като кражби, убийства, изнасилвания или посегателства върху собственоста на месните поданици. А кръвожадността се е използвала като тактика за безсъпротивно превземане на градове. Чети, чети, не само да драскаш небивалици.------------А в коя друга империя не е така?

13

Анонимен

преди 4 години

"Игра на тронове" на съм гледал за разлика от теб, но съм прочел доста история, пак за разлика от теб. Извади си кухата хралупа от талавизора, щот аман от такива видиотени като теб.

12

Анонимен

преди 4 години

Империя създала над 20 000 училища, ефективна административна, икономическа и гениална пощенска система, варварска ли я наричаш? Да не говорим колко хиляди километри пътища са прокарали за да работи ефективно империята. За сметка на това са били безпощадни към опълчилите се, както е бил Багдад, сринат до основи и всичко шаващо избито. Само в периода на монголската империя не е имало близо 100 години войни по света и това засега е единият от що-годе мирните периоди на света.

11

до 11

преди 4 години

Айде стига със свободните съчинения!Гледай си там помията Игра на тронове и не се обаждай за неща от които не разбираш!

10

Анонимен

преди 4 години

Ти татарите ли хвалиш бе ....Татарите не оставят следа в световната история освен с факта ,че превръщат Русия в една дива страна .Моделът на Московската е ордата.

9

Анонимен

преди 4 години

Нищо не си чел за тази кръвожадна орда. Освен че са били толерантни към религиите и всички религии в империята са имали представителства в столиците.Действал е правен кодекс, ханът се е избирал от парламент, имало е закони и наказания като кражби, убийства, изнасилвания или посегателства върху собственоста на месните поданици. А кръвожадността се е използвала като тактика за безсъпротивно превземане на градове. Чети, чети, не само да драскаш небивалици.

8

Пав Ел

преди 4 години

Павка братче. от къде я изкопа тая снимка. Няма нищо общо с това което си написал. От реверса се вижда, че тази снимка е публикувана за 1ви път 2005 година, и изобразява английския професор Джон Митчел, разглеждащ мозайка от 6ти век, в Албания.

7

Анонимен

преди 4 години

Рим е онова което е трябвало да бъде Македонската империя .

6

Анонимен

преди 4 години

Монголите са били орди от кръвожадни убийци-диваци!Римляните са били строго организирани и дисциплинирани,всичко е било със закони,изчислено,подредено,регламентирано,прошнуровано и подпечатано!Къде ще сравняваш пустинните диваци с римляните!

5

мошеници

преди 4 години

Илюстрацията е от пловдивската базилика

4

SPQR

преди 4 години

ДРЕВНОРИМСКАТА ИМПЕРИЯ Е НАЙ ВЕЛИКАТА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!

3

Анонимен

преди 4 години

И аз като омешам напитките правя такава мозайка, че и по убава