80

Анонимен

преди 4 години

Върна ли се били! Взели данните от ГРАО и ги отчитат като завърнали се деца. И колко нови училища бяха открити с тия над 3000 ученици?

79

но работното место

преди 4 години

До Трагедия българскаПървоначално ти даваха възможност за развитие съгласно висшето ти образование.Малко да се проявиш повече в професията, заменяха те с друг партиец ако не искаш да си

78

Оставачите на ВУЗ

преди 4 години

По комсомолска линия изпращаха за командири и коменданти на бригади.Накрая ги дипломираха по параграф АКТИВНИ КОМСОМОЛЦИ. Подаряваха им леки коли!

77

Трагедия българска

преди 4 години

Какво да кажем когато партизанските деца ги приемаха с двойки на изпитите за ВУЗ!?Завършвайки те заемаха началнически длъжности пред истинските отличници!

76

Анонимен

преди 4 години

До живота ще ги научи!За да си пълен отличник трябваше да имаш шестица по български-писмен, а той се преподаваше от най-отявлената комунистка - партийния секретар. Съдбата ти зависеше!

75

живота ще ги научи!

преди 4 години

До Пак до 44На поразия се пишеха оценки по симпатии и партийна зависимост!!!Имаше ученици на заслужили дето им пишеха само шестици независимо знаят или не!Нещо повече - шумкарите вадеха пистолети на учители ако децата им повтарят!

74

Анонимен

преди 4 години

Nema fakti, snimki, video. Lajete.

73

до 66 за ощетеното м

преди 4 години

Добре,че са приели момичето в университета това което е искала да следва. Учителката нарочно й е писала 5 след като е спечелила и литературен конкурс,за да й съсипе живота.Някои учители НЕ са справедливи и нямат съвест.Когато става дума за държавен университет при кандидатстването вземат оценката и от дипломата.Учителката,която преподаваше по литература в гимназията (учех в литературна паралелка) написа 6-ца само на 4 деца от класа, любимците й.Аз имах 5,но се справих на изпита и ме приеха в СУ.

72

лично мнение

преди 4 години

Това,че са се записали, НЕ означава,че ще ходят на училище. Ще идат един път на 15 септември да знаят учителката, веднъж преди коледната ваканция,още веднъж преди Великденската,като часовете са намалени и накрая ще избягат в чужбина.

71

порочна традиция

преди 4 години

До традицията-унижениеДа си показваш щяло и нещяло белижника пред хората и да те хулят!

70

лишият пример

преди 4 години

До АнонименИма случаи, когато при дълъг гурбет децата не могат да си познаят родителите!Същото се получи във СССР по време на войната когато евакаираха само децата!

69

традицията-унижение

преди 4 години

До училище-мъчилищеКогато ни идваха хора на гости, задължително ни искаха да им покажим бележниците!Започваха безконечни коментари на тема какъв ще станеш за в бъдеще.Само мълчахме!По този начин учители и родители ни стимулираха да се учим без да ни унижават!

68

Анонимен

преди 4 години

Ако се завърнат ще забравят родителите си гурбетчии останали в чужбина!!!!!

67

Анонимен

преди 4 години

Смешни изисквания...Ще кажа най вече за Америка,тик всяко дете започва училище ,без никакви преводи у глупости...Просто се прави едно обстойно интервю и от там се решава в кой клас да продължи...Училището е право на всяко дете ,без изисквания ,преводи и бюрокрации...Оставете семействата ,завърнали се ,и които ще се завръщат в България ,да се радват ,а не да ги тирмозите с бюрократщини..

66

училище-мъчилище

преди 4 години

Насила да те карат да учиш под заплаха за наказание и унижение? - мерси!

65

Анонимен

преди 4 години

До Waffen SSПлана Ран-Ът не е изпълнен това е бедата на България.Според този план България трябваше да стане пример за страните от източния блок.Трябваше предприятията да бъдат приватизирани от западни фирми, да заработят след модернизация и да произвеждат продукция продаваема в цял свят.Вместо това приватизацията беше направена така, че кадрите на БКП да получат червените куфарчета и да придобият предприятията, които след това унищожиха а на баламите като теб обясниха, че виновен е запада.

64

дс

преди 4 години

Записват ги в училище, за да им вървят детските надбавки и образователния ценз. Ще отидат първия ден и след това отново към Германия. Не пиша "образователното ниво", защото то ще си остане ниво на ***.

63

Анонимен

преди 4 години

новина във вестник от 2018 год. - Екипите на РУО успяха да върнат 71 деца в училище, от отпадналите 6 155 ученици , повечето са в Западна Европа (област Кърджали)

62

Анонимен

преди 4 години

Докато децата не завършат не се звръщайте в България, ако мислите да се завърнете. Цялата ни образователна система е претупана с безсмислени предмети и изпити.

61

Пак до 44

преди 4 години

Онова момиче, ощетеното, на следващата година, като ученичка в 9-и клас, спечели национален конкурс за художествен разказ. После влезе да следва българска филология, кандидатствайки на общо основание. Пише до ден днешен и към това, което пише има голям интерес.Онази даскалица - Донка Захариева, допреди 6-7 г. още беше жива и продължаваше наляво и надясно да разправя как била ремсистка преди 9-и септември. Но дали е изпитала поне капка срам за насила променяните оценки?