73

Анонимен

преди 4 години

След 10 години мюнхен ще е мюмюнхен

72

Анонимен

преди 4 години

73, точно затова резултатите са далеч от очакваните. 1. Стандартът е принципно грешен. със сигурност е правен от хора, които не ползват език с принципно друга структура. 2. Човек трябва да бъде обучаван да ползва речник. За да ползва речник, е нужно разбиране за основните структури на езика. А преподаването залага на "комуникативността", което не изгражда навици за самостоятелно обучение. 3. И в България учениците не са обучавани да ползват системни справочници, което има редица негативни послед

71

Анонимен

преди 4 години

Изказващите се тук високомерно могат ли да си представят да учат чужд език без да имат на разположение речник, някакъв превод на своя език?...Водя такива курсове за бежанци и мога да кажа. Да не се обяснява на езика на учениците, в Германия е абсолютен стандарт за всички курсове по чужди езици, не само немски за чужденци. Речници на майчиния си език получават и категорично отказват да ги ползват. Думи се търсят само в телефона, след което никога не се записват и никога не се учат вкъщи.

70

УЕФА - мафия

преди 4 години

"Айн, цу цвайн, цу драй, цу дрън!" Аз като ида на мач в Дортмунд се оправям само на турски. Арабойчланда е една клoaка

69

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 70Исторически Индия е сегашни Пакистан,Индия и Бангладеш, но само в сегашна Индия са се спасили от исляма те индийците затова не ги искат бангладешците и пакитата.

68

Анонимен

преди 4 години

Вярно, че смисълът е по-важен. Между другото, има важна международна новина, която тук не е спомената. В Индия се чистят от дошлите от Бангладеш. Милиони хора ги оставят без гражданство, а Бамгладеш не си ги иска. Немците квалифицират индийския министър-председател (май)/президент (не помня точно) като фашист.

67

От Германия

преди 4 години

Аз съм в Германия от 4 години и думичка немски не зная. А не се и напрягам защото работя за американска компания в която официялния език е английски. Ама се оправям - като видят че имам пари и дойчетата да видиш как проговарят английски. Иначе ако си прoшляк се цупят и се правят на важни ама като видят че ще има гешефт... Да видиш как забелязват ролекса и пръстена с диаманти, като едни орлета са.

66

Анонимен

преди 4 години

Ако не почнат да ги връщат обратно с кораби нищо добро не ги чака германците. нито на работа ще се научат тези нито на някакви хигиенни навици.

65

Анонимен

преди 4 години

Правилно сте заменили умлаутите, всъщност така е било преди 2 века. Но глаголът защо е главна буква? Ако беше съществително, изразът щеше да е с zum.

64

Циник до 64

преди 4 години

Може и така да е... Ама надали... Стиловата и езикова култура на юзърите - laesst zu Wuenschen uebrig...O умлаут съм го заменил защото архаичната маска на сайта - "не го разпознава"Чалгата, и кючеците - не прощават!"Хан Аспарух, заби меча между краката си, и каза: - Тук ще е България!"

63

Анонимен

преди 4 години

За изследването пишат в Die Welt. Има данни и за украинци, севрноомакедонци, румънци...

62

Анонимен

преди 4 години

***, сайтът не гъмжи от възмутени и учудени, правописните грешки са трик за генериране на трафик.Още - има си и ***, който влиза в различни просташки роли. Сеирджийска работа. Трябва да се хранят семейства.

61

Циник до 62

преди 4 години

Какво му е на правописа?ЗадАржан за убийството в Берлин... Повече ли ти харесва?Сайта гъмжи от вАзмутени, и Очудени.. Ти от кои си?

60

Циник до 61

преди 4 години

Постнал съм немска поговорка (барабар с превода)Дето има воля... Има и път!Шебеците - не са в Германия - за да работят! Бананите са евтини... Купуват си ги от Алди... Даже не трябва да се катерят!

59

Анонимен

преди 4 години

В този сайт им ли преводи и обяснения на езиците, които се говорят в Етиопия, Сомалия, Ирак?2. Пишете, че сте перфектен с езика - вижте си правописа.

58

Анонимен

преди 4 години

Никой не научава език ако не желае. Започва се с желание. Явно нямат желание за немски, а искат да създадат тайна организация за световен халифат

57

Анонимен

преди 4 години

Изследването, което се цитира , е направено поради огромните разходи, които се дават за курсове по немски, от които резултатите спадат като ниво. Тъй че отново имаме манипулативен текст. Изказващите се тук високомерно могат ли да си представят да учат чужд език без да имат на разположение речник, някакъв превод на своя език? В тези курсове никой не обяснява на езика на обучаемите, първо, защото учащите са от различни страни, 2. няма обучители, знаещи техния език.

56

Циник до 58

преди 4 години

В интерес на истината - аз от почти 20 години вече работя в Германия - инструменталчик съм в 130 годишна фирма лиферант на автоиндустрията - немския ми е перфектен, речника ми е по-богат от на някои немски колеги...Съпругата ми е доктор на Естествените науки (с немска диплома)... Нас никой не ни "интегрира" навремето 89 ми трябваха 6 месеца.. Да "проговоря", след още 6.. И свободно да чета.Тъnaшката ти ирония, е тъnaшка!

55

Анонимен

преди 4 години

Арабските и африкански навлeци - ще си вкарат автогол, ако бързо научат езика.... Токувиж Джобцентъра ги накарал да работят.А иначе - двупръсточелите лемури - не знаят собствените си езици... Африканските така или иначе нямат собствена писменост... Липсата на качествено сиво вещество е акутна, и при двете групи.____А ви е сте нярод от учени която вселената не чу :-)

54

Циник

преди 4 години

Арабските и африкански навлeци - ще си вкарат автогол, ако бързо научат езика.... Токувиж Джобцентъра ги накарал да работят.А иначе - двупръсточелите лемури - не знаят собствените си езици... Африканските така или иначе нямат собствена писменост... Липсата на качествено сиво вещество е акутна, и при двете групи.