16

Анонимен

преди 4 години

На 30 Август са родени:Простакесата Камерън Диас ( много противна лека жена)Простакът Александър кадиев- Макси - синчето на Дария Симеонова

15

Анонимен

преди 4 години

Продължение :Допълнителни факти - за любознателните.На тази дата 30 Август са родени:-30 Август 1842 се ражда Великата руска княгиня Александра Александровна - дъщеря на руския цар Александър II Николаевич и руската царица Мария Александровна.- Александра Георгиевна (30 август 1870 - 21 септември 1891) е гръцка и датска принцеса и велика руска княгиня, съпруга на великия княз Павел Александрович, който е син на руския император Александър II.

14

Анонимен

преди 4 години

Продължение:- Няма исторически данни за всеобщо и фанатично СИЛНО почитане на свети княз Александър Невски сред българския народ ПРЕДИ и СЛЕД Освобождението на България под османско иго (чрез помощта на Русия и руския император Александър Втори Николаевич). Катедралата , в чест на свети Александър Невски- небесния покровител на руския имератор, е ФАКТ, както и статуята на царя Освободител пред НС, е ФАКТ , НО НЯМА всеобщо, масово, силно почитане на свети княз Александър Невски от българите.

13

Анонимен

преди 4 години

Продължение от 12:- В България, Александър Невски е известен само заради самата Патриаршеска катедрала, която пък е посветена на небесния покровител на руския цар Александър Втори, който пък помага на България да се освободи от турско иго. Има паметник на царя Освободител Александър Втори пред/ срещу НС в гр. София. Този Паметник е построен по времето на Фердинанд и е ОТКРИТ точно на 30 Август 1907.- Много хора се заблуждават, че тяхното име и празник, идва САМО от Александър Невски.

12

Анонимен

преди 4 години

Продължение:Ако гледате внимателно снимките, ще забележете, че има много МАЛКО хора в катедралата свети Александър Невски. Заради което има няколко заключения:- В Русия най- добре почитат и тачат своя княз и светец Александър Невски. Там храмовете на този празник (макар и на 12 септември) са пълни с много хора

11

Анонимен

преди 4 години

Продължение :Четвърто - тази статия, в която има и някои исторически грешки, я има и в страницата на Нова Телевизия.Пето - Синът на Катерина Евро - Александър Кадиев ( друг е въпросът, че този човек е надут и не ми харесва) , е роден днес - на 30 Август.Шесто - синът на актрисата Дария Симеонова - Макс, също има рожден ден днес. И други деца- момчета и момичета, както и мъже и жени имат рождени дни днес.

10

Анонимен

преди 4 години

Продължение от коментар номер 9:Трето : Свети Александър, Първият Патриарх на Цариград, в периода от 325 - 340 г. Той живял по времето на свети цар Константин Велики. Участвал е на Първия Вселенски Събор, където светите Отци и Учители на Църквата Христова , са осъдили еретика Арий и неговата богохулна и противна гну.сна ерес. Паметта на светия Константинополски патриарх Александър ( Първия Патриарх на Константинопол) се почита на 12 Септември ( по Юлианския Календар)

9

Анонимен

преди 4 години

" Православната църква почита паметта на Св. Александър " Първо - РПЦ и руснаците НЕ празнуват днес ( на 30 Август) техния руски княз и светец - Александър Невски. РПЦ и руския народ почитат Александър Невски на 12 Септември (по Юлианския Календар)Второ - Много объркваща статия. Цариградския Патриарх Александър (почитан и като светец ) НЕ е живял НИТО в Русия , НИТО по времето на руския княз Александър Невски, НИТО, когато Русия е била под татарско иго , което започва от 13 век до 15 век.

8

Анонимен

преди 4 години

Тази легенда е част от историческата манипулация.По времето на Иван Асен II такива исторически битки не са зафиксирани. Все пак е бил цар и на власи.

7

ПЕНКО

преди 4 години

АБЕ КЪДЕ БЕШЕ "ВЕЛИКАТА" БИТКА " С ШВЕДИТЕ ??? КАВИ ТАТАРИ НА НЕВА -ЩЕЛИ СА ДА СЕ "УКОСТЯТ "ОТ СТУД !!!

6

С.

преди 4 години

Да са живи и здрави всички именници и близките им!

5

Копромет

преди 4 години

До трайчоВ Уикито за силите и на двете страни пише "до 1000", а за жертви и загуби въобще не се споменава. Отделно от това не са открити абсолютно никакви находки на мястото на тази епична битка - оръжия, кости и т.н. Цялата работа си е била една селска вечеринка, а историята за нея - пълно фалшименто. Такава е и 90% от т.нар. руска история - абсолютни измишльотини, обслужващи не историческата истина, а изввратената доктрина за 3-ти Рим и руските имперски амбиции.

4

Дельо Хайдутин

преди 4 години

До 2 Фсичко на Фсичко си неграмотен на N-та степен,*** иначе много одухотворен го даваме!!!Отватяй буквара веднага...

3

трайчо

преди 4 години

да са живи здрави именницитв.що се отнася до фактите в статията. Голямата шведска армия е наброявала максимум 1500 човека, като русите са били приблизително същия брой, а битката е до река Нева от където след това княз Ярославович получава името си Невски, който е бил васал на Златната орда с лидер хан Бату същия, на който по онова време е била васална и България и заради, която на балканите и казват, че сме били татари. Ама всичко руско трябва да е с епични размери, та ви е простен

2

Анонимен

преди 4 години

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ФСИЧКИ ИМЕНИЦИ , НОСЕТЕ ИМЕТО СИ С ГОРДОСТ,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СИНЕ

1

Анонимен

преди 4 години

Няма значение!Той Боцата почита я Мохамед,я Юда!