151

42

преди 4 години

Предният коментар до 154

150

42

преди 4 години

Ти, неразумни още не познаващ отвратителността на днешния свят. Дай ми обяснение защо се населват принудително мигранти в Европа с треторазряден интелект, защо у нас бившите комунисти станаха първи капиталисти, защо избягаха 2млн. млади българи, защо средната класа намалява и в развитите страни, защо пропагандата ни учи да забравяме корена си и вярата в Бога и много други въпроси. Смяташ, че световният финансов елит, съставен от евреи не дирижира тези процеси,опрян на технологиите...

149

Чоек-от???Шеташ ни..

преди 4 години

Кореком не беше Гастроном,но напитки,сокове,бонбонки,най-различни шоколаови изделия и бисквити се продаваха. Бяха качествени защото държавата подбираше и проверявяше качеството на стоките. Имахме ,а и сега имаме роднини в Канада и са ни изпращали разни сладкиши и шоколадчета - ами бяха по-калпави от тия в Кореком. "Москвич" се купуваше без никакво записване - просто изчакваш поредната партида в Мототехника и си купуваш. Моят така го купих от Мототехника в Михайловград.

148

опетков

преди 4 години

До 42 С елементарните понятия, с които си обясняваш света показваш собствената си бездънна глу*пост. Никой не пречеше на българското население (не казвам народ, защото не сме) да поеме по друг път. Всичко гадно, което направихме, си го направихме сами. Какви евреи, какви пет лева, когато между ушите няма нищо. Така се получава, когато получиш свободата наготово.

147

опетков

преди 4 години

До човекДа, и имаше купони за бензин. И огромни опашки, по 8 часа чакаш и не знаеш какво. Но каквито и факти да изложиш, червените чугунени глави не ще омекнат и нищо не може да влезе в тях.

146

Анонимен

преди 4 години

Не знаех, че братята романе, били " ... все дейни, добре образовани хора"

145

Лоретта

преди 4 години

На кой му пука за българите ? Светът е глобализиран вече, няма граници. Никой не знае кой къде ходи и с кого. Просто идеална ситуация за армагедон. Запада нищо не печели защото като стане напечено първи ще ядат дедовия. Печелят свръхбогатите с бункерите и то за малко време.

144

Ан

преди 4 години

Българинът Владислав Василев е номиниран за най-добър млад инженер на Великобритания и Ирландия,2015

143

42

преди 4 години

Истината е, че капитализмът е първи приятел на глобализма, който е първи враг на националното достойнство на народите, най-вече и на християнството. По простата причина, че повечето евреи ненавиждат най-дълбоко християнството и белия човек, а те дирижират глобализма.

142

Анонимен

преди 4 години

Вижте, аз българин до костите, обаче не може да се отрече че повечето българи в чужбина бачкат като за световно и ги експлоатират.Говоря за повечето, не за всички.Неприятното е че ни гледат отгоре като им кажеш че си българин и това няма нищо общо че им знаеш езика и т.н.Разбира се ще никой не иска чужденци в държавата си, обаче забелязвам как пакитата и разни чернокожи от Африка се толерират а на нас гледат като хора втора ръка.

141

Анонимен

преди 4 години

Ние сме робите на Европа,ползватели на *** им ,източник на по-евтина работна ръка и персонал ,или така наречения "заден двор".

140

Анонимен

преди 4 години

Още един факт показващ, че тези, възхваляващи комунизма лъжат (не са само манипулатори).Вече го написах но да повторя че да не се забрави: Телевизорите София-81 бяха точно копие на Colorstar, които ги имаше в нашите Корекоми и бяха белгийски.Случайно съм инженер по електроника, имах им схемите, а кинескопът на нашия лично телевизор беше Филипс. Имаше и Грундиг мисля, но не съм сигурен.Кинескоп "Colorstar" не съществува, както няма марсианци!Това ако не е лъжа, кажете какво Е?

139

Анонимен

преди 4 години

Номер 146 (***) е манипулатор.Думата която използвам е мека, защото написаното просто не е вярно.Откровена лъжа. Не беше така.Сега ще ми каже, че по времето на Тодор Живков всеки можеше свободно да си ходи на море в Гърция, и очаква че някой ще му повярва?Малко ли хора са били разстреляни по границата?Е да, в сравнение с ГДР сигурно са малко.Повечето са арестувани и вкарани по затвори и лагери.От наше село на едно момче приятелче баща му избяга чак до Ню Йорк.

138

mango

преди 4 години

кви опашки кви пет лева , опашки имаше след 10.11.1989г. Бензина беше 1лев. А93 , А86 не помня. Дизела без пари , но само канионите го ползваха.Да ви еб.е.... и демокрацията , сега хем същата диктатура хем мизерия. у районното и тогава и сега еднакво бият

137

човек

преди 4 години

До: номер 139Ако не си манипулатор и си шофьор от 40 години, значи със сигурност помниш опашките на малкото бензиностанции по онова време.Със сигурност помня тази пред Пирогов. Може да са стотинки но като заредиш догоре и спестяваш няколко лева. А навремето (пак ако не си манипулатор) със сигурност помниш лафа "К'ви пет лева?" защото и пет лева бяха много пари!

136

човек

преди 4 години

До: номер 140"Имахме повече пари, имахме повече пари" - тези мантри колкото и да ги повтаряте, тази манипулация няма да успее, защото това си е чиста комунистическа манипулация.Това беше по времето на Горбачов ако не се лъжа, бай Тошо още беше на власт, а Горби затвори кранчетата на съветското гориво.Тогава често съобщаваха във вечерните новини как "планово" са решили да вдигнат цените на бензина.Няма човек който да не помни опашките - избирателната амнезия е признак за манипулиране.

135

човек

преди 4 години

До: номер 140Аз съм на мнение, че интелигентната дискусия се води с аргументи и факти, понякога е нужно повече изясняване а не просто да се каже: "Тогава беше хубаво а сега лошо" - точно в това е силата на манипулацията!От пазара има сергии с продавачите на които се познаваме и винаги съм сигурен че предлагат истински хубави сочни и вкусни домати а не пластмасови украшения каквито има на много места. Само трябва да ги знаеш!

134

човек

преди 4 години

До: номер 140Сега ако ти напиша марките, ще излезе, че им правя реклама нали?Не мисля, че е редно. Иначе на драго сърце, веднага бих изредил няколко които избирам.Само ще посоча, че прословутото краве сирене, ако искаш да е истинско, си търси минимум на цена от 10 лева килото или малко по-ниска.Моята кола? Че ти си манипулатор го виждам, иначе да не искаш да ми обясниш, че при бай Тошо отиваш в магазина и си купуваш Москвича веднага?Ще ми побелее брадата докато ми дойде реда!

133

Анонимен

преди 4 години

И какво си спечелил от висене на опашка за бензин, защото щяла да се повиши цената?- 40 литра бензин (а те са по-малко) по колко? 10 ст. разлика ли - това са 4 лева - нищо пари. При 20 ст. разлика - 8 лева, т.е. смешна работа за онова време, когато имахме повече пари.

132

Анонимен

преди 4 години

Кажи бе "човек", къде да ги купя тези качествени храни, за които трябвеа да се бръкна дълбоко. И още по-дълбоко ще се бръкна, само да ги намеря. Шофьор съм от над 40 години, но май ти си юноша бледен щом си зареждал москвича на баща си, а не твоята кола. Видял съм и две и двеста и трудно ще ме изманипулираш.