21

Р

преди 4 години

До Американ Не пиши глупости. Самото влизане влизане в жилището ти е вече нарушение на закона. Частната собственост е неприкосновена и можеш да го гръмнеш още на вратата. Имаше такъв случай с една баба, която беше гръмнала един нахлуващ в дома и *** още на първата крачка в дома и . Без да го чака да види дали ще седне спокойно на стол. И е оправдана.

20

а работа няма

преди 4 години

защото гнусните евреи окрадоха всичко !!!

19

Анонимен

преди 4 години

ромите (както едни...... ни задължават да ги наричаме) не искат извън гетото, за каква работа, за каква интеграция ни говорите?! да не са хахавели да плащат сметки и данъци!

18

Анонимен

преди 4 години

До КРАЙНО ВРЕМЕ ЕПич какви майчински като няма хора, то е е много лесно да критикуваш.Ти се благодари че сега се изплащат пенсии...

17

Американ

преди 4 години

До хух:Това го няма в САЩ. Самоотбрана има само в слъчай на взлом и нападение. Например ако някой то влезе в къщата и седне на дивана и откаже да си ходи неможе да ги застреляш, щото ти скимнало; в този случай се обаждаш на полицията. И ако той през това време си тръгне и се опиташ да го задържиш със сила, може и да имаш неприятности. Самоотбраната е само при нападение.

16

хух

преди 4 години

затова частната собственост трябва да неприкосновенна и с право на защита с всички средства както е в любимата на всички управляващи САЩ. Е тогава, като ми се настани в имота някой "брат" със сопата и ако не дай си боже някои умре не носиш отговорност т.к. защитаваш земята си.Станали сме като разграден двор цялата държава барабар с хората в нея и всеки може да си прави каквото иска.

15

Анонимен

преди 4 години

До Личен избор?Личен избор е докато следваш правилата,не нарушаваш закона и не трябва да влияш на другите стига те да не ти пречат и нарушават закона, а закона е класически демократичен от преди разпада на СССР.

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5 А ти правиш само това което искаш ли? Не, правиш това което обществото изисква от тебе. За да се впишеш, да си полезен за себе си и за другите поне трябва да можеш да пишеш и да сметнеш колко е две и две. Повечето от ромите не го умеят и не искат да се научат и това автоматично ги прави бреме защото някой друг трябва да го прави вместо тях. Аз обаче не желая да го правя повече. И затова ще ме съдят така ли? Къде е тук справедливостта?

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен10Какви глупости дрънкаш ти бе? Заради такива като тебе въпросът с ц...те никога няма да бъде решен. Не ме интересува как са боядисани, интересува ме кой ще им плаща сметките. Аз отказвам, вече ми писна.Не мога да търпя повече наглото им поведение - няма да работя, ще крада. Но те го правят защото ги има такива като тебе. Ще ми говори какво било при комунизма. Комунизъм вече НЯМА няма и да има а някои хора така и не го проумяха. Да се правят сравнения е тъпизъм.

12

Анонимен

преди 4 години

На който не му е угодно да пребивава за постоянно в Русия.

11

Хер фон дер Говнен

преди 4 години

Интеграцията води до просперитет,растеж и културно богатство.

10

Анонимен

преди 4 години

ЗначиМалка част от помнещото и живо население.от времето на комунизма.Помним и знаем че ромите работеха през соца.И нямаше бедни и гладни! Не знам защо господата измислени " демократи" стари неуспели кандидат комунисти през комунизма." Решиха" че трябва да " интегрират" Ромите по време на Американската " демокрация"? Пълно лицемерие е това лично за мен! Ромите избягаха първи на вън след 1989 гДали Не са се " интегрирали" А?-:) Леле леле.Нарпда не е наивен господа" упрвляващи"!

9

Анонимен

преди 4 години

Някой пак подкокороса ц....те, пардон, ромите да съдят България в Страсбург и пак за сметка на обикновените българи.Не ми се говори вече за криворазбраната демокрация и за вредите от нея.Това за ц..те и техните права е само част от проблема. Не им ли стига в Европа че им ядат попарата, с гмежта от просяци джебчии сводници и ***. Направо пищят от тях, обаче не ни оставят да се справим и то по техните правила - да пращат децата си на училище и да работят честно за да живеят. Гадост.

8

Sancho

преди 4 години

Интеграцията не е личен избор, с задача на цялото общество. Как някои успяват, а други - не? Просто някои са расистки и ксенофобски настроени - България и Германия например.

7

Анонимен

преди 4 години

Закона не се спазва към ромите, нито за наказания, нито за задължения. А и не само към тях. От там идват проблемите. Ако закона е еднакъв за всички, няма да се стига до там, да има незаконна постройка, нито да се бута без да са спазени определени процедури по изясняване на правото да се бута. Което води до осъждане на държавата. Другия проблем е раздаването на помощи, който го има в много държави. Какъв е стимула на някой да работи, ако си докарва минимална заплата от помощи?!

6

роб на влаЗта

преди 4 години

В незаконните жилища тези българи имат адресна регистрация ....чудно как...на мен ми искаха копие на нот акт и че жилището е въведено в експолатация.Ай един да обясни как става...

5

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4Не допускаш ли че са им оставили право на личен избор вместо на сила да ги карат да правят нещо, което не искат?

4

Анонимен

преди 4 години

Голяма работа, че завели дело тази държава има закони и те трябва да се спазват от всички. В противен случай има последствия после да няма ощипани моми в Страсбург.

3

Анонимен

преди 4 години

Ако беше в лошата Русия така щяха да ги интегрират..с личен избор,или без....че после цял живот като видят човек ще го заобикалят от 100 метра!

2

Дим През Комин

преди 4 години

Не може незаконни колиби да се водят жилища... Да разходят европейската комисия през всичките им махали на българските индийци да видят що става на въпрос!... Бърже ще си променят мнението за каквато и да било интеграция...