15

Анонимен

преди 4 години

ако го попитат от къде идат думите "академик" и "антична" нада ли ще се сето за .."акаде мие капата = академик" но за античната дума... "Ани тича на крос", шъ кай торподото на археологиата

14

void

преди 4 години

Разбирам желанието Баце да бъде залят за пореден път с обилна порция форумна помия и сарказъм, но за съжаление този път повечето от коментарите не са верни. Действително в Европа няма запазена антична сграда с такава височина, и казвам това цитирайки няколко известни археолози от моето обкръжение. И не, огромните катедрали и дворци в Европа не могат да бъдат определени като антични. Баце говори за запазена сграда, не за полуразрушена или руини. Всъщност това би трябвало да ни радва...

13

Ами така е..

преди 4 години

БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ!!!!НЯМАТ НИЩО ОБЩО С АЗИАТСКИТЕ ТАТАРИ И РУСКО-ЕЗИЧНИ ПЛЕМЕНА.РУСИЯ ИМА МНОГО ДА СЕ УЧИ ОТ НАШТА КУЛТУРА ВЯРА И ЕЗИК.

12

Анонимен

преди 4 години

Тия сеяндуре не оставиха една могила неразкопана. А полиглота от село банкя гледа и се радва като бебе на биберон. На всичкото отгоре от нашите данъци им плаща хиляди левове заплати и вика, абе аз плщам бе. С чужда пита помен прави. Бах мааааму.

11

Анонимен

преди 4 години

Какво иска да каже с антична 'сграда" ?Та ние сме най-бедната държава на античност, та тези шмекери вървяха по-комунизма, докато бяхме заключени, след това като по-обиколихме малко, се разбра, че сме една селска държава без аристокрация. Защо ме отидете да видите 'сгради" не с 20м. височина ами над 30м. в Гърция, Италия, Испания, Франция. Бойко... много хвърчиш бе баце, вземи слез на Земята грешко на природата...

10

AK 47

преди 4 години

Защо ни занимавате с този,кой го брои за слива вече!!!

9

ай сиктир

преди 4 години

Предизборните фойерверки вървят с пълна сила на държавни разноски

8

Стратег

преди 4 години

До УжасНай-лошото е, че този, цъфна и тук, определяйки едно светилище като "атракция за Европа", а възможно най-лошият археолог в България за кадърен. Само "хляб и зрелища" са в главата на Ойхо Барабойхо;))) Иначе съм съгласен, яе светилището няма аналог, понеже, не е римско. Може да е строено през римската епоха, но не е римско. С тази кула, това е "май дюл"-тенгриянско светилище. Затова ншма аналог.

7

Археолог

преди 4 години

Благодарение на Борисов новоткритата гробница ще е готова след 2 месеца да приеме всички червени партийци ,начело с друга. Нинова . Саркофагът ще бъде червен и достатъчно голям ,за да събере останалата една шепа червени ти.квеници. Саркофагът щял да бъде прозрачен ,за да могат поколенията да виждат грозното яервено минало на България и мумиите на Нинова, Манолова, Румен Гечев, Кире Контрабандиста, Свиленски, Радеф ...... Имало място и за един Грипен.

6

Ужас

преди 4 години

Не разбрах, как така няма в Европа антична сграда 20м? Този съвсем губи вече връзка с реалността.

5

ай бай

преди 4 години

Важното е конецът да е здраво вързан.Вярва в Началника,ама за всеки случай и на баба Ванга.

4

Анонимен

преди 4 години

Само неразбрах тази новина за Бойко Магистралния ли е, или за арехеологическите разкопки? Какво ме интересува Бойко какво казал? Все едно е професор по история или археология.

3

Анонимен

преди 4 години

Вазов някога беше казал - " опознай Родината за да я обикнеш".

2

Анонимен

преди 4 години

Борисов е вся и всьо в тази територия поради тази причина територията е пред разпад.

1

Анонимен

преди 4 години

Шибидарщините са живи.