26

Бай Танас на кюшето

преди 4 години

Кои 40 процента от пчелите са измрели? Сега всеки втори гледа кошери. Клетите животинки изпитват глад за паша. Скоро за едно цветче ща се борят 10 пчелички. Защо никой не дава статистика през последните 12 години с колко са се увеличили пчелите на глава от населението.

25

Анонимен

преди 4 години

И сега се дават много пари на едни тарикати наречени био и затова сме на първо място по брои биопчелари в ЕС питамм се докога едни и същи хора ще папката н пчеларската ясла

24

Анонимен

преди 4 години

Пестицидите с които се пръска гроздето са много отровни и трябва да се забранят. Така ще ядем полезно грозде и пчелите ще бъдат био пчели. ТЕЦ-овете на Вокачки трябва да работят, черния цвят е на Мода в Италия, така гроздето става по-черно и вкусно, пчелите правят по-тъмен мед, от по-скъпия. Пчеларите да местят кошерите до ТЕЦ-а за да се угояват пчелите, или да го поканят да им построи ТЕЦ, така ще излязат от кризата.

23

китаец

преди 4 години

На нас също ни беше много интересно как пчелите подпомагат земеделието. Подпомагахме си го с всякакъв вид химия. И така докато не изтровихме пчелите и не се наложи да се качваме по дърветата кат маймуни и да опрашваме кат насекоми. Ама защо пък не, все пак сме милиард и половина, работа требе да има за целиот китайски народ. Чекаме и вас да опрашим...

22

До 10

преди 4 години

Много ми стана интересно как пчеларството подпомага земеделието? Може с искания за забрана на пестициди, без които реколката бива буквално унищожена от вредите? Да, това определено е голяма помощ.

21

Анонимен

преди 4 години

До 10 бахтиии глупстите. Подпомагало пчеларството други отрасли. То всеки бизнес подпомага други отрасли.. Ти сега ще ни учиш на икономика ли?Питам защо ти трябва да получиш пари за частния си бизнес и да прибираш печалбите, а аз не? Не ми беше сложен въпроса.

20

МечоПух

преди 4 години

Първо Прасчо, а сега и пчелите.Бунт!!!

19

Анонимен

преди 4 години

Пчелар има и застраховки,колко се застраховат ,малко а после търсят пари от държавата?

18

До 16

преди 4 години

Ти като си такъв разбирач, обясни за коя точно реколта зависи от пчелите? Кои растения разчитат единствено за пчелите за да се кръстосат? Насекомите няма как да изчезнат, те създанат огромни популации и се адаптират много бързо. За популацията на пчелите не съществува никаква опасност от изчезване.

17

пчелар

преди 4 години

До 15Ако не си земеделски производител,ако не си осигурен до последната дата,ако имаш неплатени данъци,то голямата субсидия от 5лв до 150 пчелни семейства на кошер забрави,че ще получиш

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 13Не ги разбираш ти тези работи. Пчелите са чувствителни към всякакви инсектициди, използвани в селското стопанство. Тенденцията за намаляването им е отчетена почти навсякъде по света. Тъй че спокойно могат да изчезнат. Другите насекоми няма да ги заменят, първо, защото техният дял в опрашването е по-малък от 20%, и второ - те също намаляват. Растенията може и да не изчезнат, но реколта няма да има.

15

Анонимен

преди 4 години

Субсидии ако си зем. производител и се осигуряваш.Защо и пчеларите искат само да вземат,това са изисквания за да се докаже че си производител.

14

Анонимен

преди 4 години

Пчелният мед е може би единственият селскостопански продукт, чието производство не спадна дрсатично, а се запази на нивото от 80-те години на миналия век, но до ГЕРБ. След ГЕРБ може изобщо да няма пчели в България.

13

Анонимен

преди 4 години

Първо пчелите няма да изчезнат и второ дори да изчезнат, това няма да е пагубно за растенията, има много други насекоми които могат да ги опрашват.

12

Гашо

преди 4 години

Разковничето е, че и те са се усетили колко се краде от близките до властта и просят сега субсидия. Няма баце, парата не е за всички, като не ви изнася не се занимавайте с пчели, ами копайте криптовалути например....

11

Анонимен

преди 4 години

Бе те и козарите се бунтуваха, и свинарите също ,ама им "евтаназираха" животинките.Сега никъде в магазините не може да се намери българско свинско! Произход Испания или Франция е. Цените са с минимум 30% по-високи! Ето това е целта, ама понее демократично. Така че ще ядете китайски мед от турция, та ще ви клющят ушите, като ви спретнат една "брюкселска чума" по пчелите.Ще внасяме всичко, за да е добре за западняците!

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Защото има видове бизнес, който освен печалба за частника, води и до висок положителен ефект за икономиката като цяло, който надвишава простия сбор от приходите от данъци и ефекта от заетите работни места. Така например, пчеларството подпомага растениевъдството като цяло.

9

Анонимен

преди 4 години

"Страна ни не се различава от глобалната тенденция. Тук тя се допълва от отрови.."Ами то и по света основният фактор за смъртността на пчелите са отровите, използвани в селското стопанство. Измислиците с радиовълните, които уж дезориентират пчелите, ги забравете.

8

Анонимен

преди 4 години

А защо на вас вчелврите трябва да ви даваме пари? Ами и аз искам частен бизнес и аз искам пари? Печалбите от меда, къде отиват в държавата или във вашия джоб? Ако е второто не виждам, какви пари искате. Всеки бизнес иска пари.. Защо само на земеделци се дават? Карат ми джипове обаче държавата ги финансира? Е останалия бизнес? После младите бягали... Ами ще бягат още дълго

7

Анонимен

преди 4 години

Производството сега е в десетки пъти повече. Преди 89та БВП е 10 милиарда долара. Сега е близо 60 милиарда долара. Живеете в неква ильозия, че едното време сте правили нещо. Реално не се правили нищо. Имало 10на големи комбината основно работещи за рашаа и това е. Все едно да кажете, че сега в СК се произвежда човече от ЮК... Смешно е :) Не разбрахте ли, че сте лъгани 45 год...