37

Анонимен

преди 4 години

Така става, когато оставиш такъв голям еко биом в ръцете на *** държава като Бразилия.

36

Г.Осиновителя

преди 4 години

Амейзинг, як дърводобив ще падне.

35

Анонимен

преди 4 години

Не повече от 20% от кислорода идва от Амазония. Всеки прави пари от природните си ресурси, за да не се налага да работи, мисли... Като арабите с петрола. Тия изнудват целия свят да им пюаща колкото те си поискат, за да не палят горите. И доскоро Германия и Франция наистина даваха купища пари на еко-рекетьори там, за да не палят горите. Спряха парите и веднага почнаха пожарите - стотици на ден. Основния кислород идва от водораслите в океаните обаче, затова - нека се самоопекат ***.

34

Анонимен

преди 4 години

Как ли е оцелял живота, като милиони години не е имало кой да гаси горските пожари и са били в пъти по-опустошителни? Как пък не излезе един честен експерт, да обясни на невежото простолюдие, че горските пожари са не само естествени, но и полезни за екосистемата. Амазонската джунгла се самовъзпроизвежда за няколко месеца. След година- две, няма да можеш да познаеш, че там някога е имало пожар.

33

Taliban

преди 4 години

ЗАЩО НЕ СЕ СПРАВИХА ТАМ С ДЬРВОСЕКАЧИТЕ...Е СЕГА СВЕТА ЩЕ ИМА ВЬГЛИЩА ДЬРВЕНИ ЗА БАРБЕКЮ

32

Ели

преди 4 години

Амазонските гори са белите дробове на планетата.Разбира се, че е катастрофа за целият свят.

31

SS

преди 4 години

ДА СЕ ЗАТРИЕ ТОЗИ ГРЕШЕН СВЯТ.САМО ТАКА ЩЕ ИМА ЗА ТЕЗИ КОИТО ОЦЕЛЕЯТ СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО.И ТОВА ЩЕ СТАНЕ,БОГ ЩЕ НАКАЖЕ ХОРАТА ЗАРАДИ ГРЕХОВЕТЕ ИМ.

30

Pinina

преди 4 години

До от сидниАав$тралияЗад твоите.

29

Анонимен

преди 4 години

Много страшна картинка... Изчетох из Фейсбук мемета от типа "Не му пука за България, но шерва статуси за Амазонка, много загрижен". Не е лошо човек да осъзнава важността на случващото се по света. Особено тази тотална катастрофа, която има важност за цялата планета и бъдещето й. Но на *** му е важно BMW-то, ракията, панелката, жената със златните вериги и гордо окичил флага на врата си, взима заплатката под масата и се бие в гърдите какъв патриот е и как е метнал лошата държава с данъците.

28

от сидниАав$тралия

преди 4 години

ако това са "белите дробове на планетата" къде ли са т*шаците на планетата?

27

Бразилец

преди 4 години

Така става братя бразилци... като не искате да играете със САЩ, следва палеж. Американски тертипи

26

Анонимен

преди 4 години

Това се случва защото света е изпростял до 0лигофренизъм и коленичи пред ц. банка и корпорациите. Кво ни пречи да гледаме *** в планините и соя в низините? Да храним ЕС с телешко и соя и да получаваме 10 млрд годишно. 80% от обработваемата площ е запустена. Вместо ЕС и Русия да ни инсталират Тикви и потници могат да спестят много гориво и емисии ако се произвежда тук. Сега дребния бизнес системно се убива, а едрия системно се рекетира. С позволението на ЕС.

25

Роб на влаЗта

преди 4 години

След като се добият опърлените дървета ще станат страхотни пасища за говедата...Пък ако се откачи някой лев -добре дошъл.

24

Л

преди 4 години

Честно казано от няколко дена дишам трудно, вие ми се свят и постоянно ми се спи. Започвам да си мисля че е от пожарите.

23

Франкофон

преди 4 години

Немция не може да скрие че са държава от пенсионери без бъдеще.

22

Франкофон

преди 4 години

Ще се редуцира спокойно африка ще измрът от липса на вода немците са застарявщи и няма надежда за тях.Раждаемостта на италианските испанските и португалските питеци е слаба а латиносите ще измрът от спин и наркотици и граждански войни.Катай Индия Америка и Русия ще се изтребят по някакъв начин а Англия ще се разпадне.

21

Фернандел

преди 4 години

Населението на земята трябва да се редуцира. Популациите да се върнат на ниво 1950

20

Фернандел

преди 4 години

Амазония трябва де е резерват и държави да няма там, също и в африка саваната и джунглите. Тези приматаи там секат и убиват всичко

19

Циник до 25

преди 4 години

Кухарчо, драмата, е повече от голяма!А съвсем скоро океаните - ще спрат да "произвеждат кислород", по простата причина, че микропластика - ще изтрови и планктона.Мисли - преди да дpиcкаш

18

Драма куин

преди 4 години

Голяма драма няма що. 80% от кислорода се пеоизвежда от океаните, на амазония дават уж 20%, а тайгата в сибир и канада? Т.е. не повече от 10-15% от кислорода идва от амазония. Второ - не е изгоряла цялата, а една много малка част от нея. Трето - пепелта е много хранителна и бързо ще се възстанови гората. От споделяне на снимки файда няма. Да спрем да цапаме и да садим дървета...ок.