61

Найденов

преди 4 години

Русия и руският народ завинаги ще останат в сърцата на смазващото болшинство българи! Това неразрушимо чуство се предава от поколение на поколение. А това, че има една шепичка дежурни *** на хранилка от *** фондации и едно чуждо посолство в южния парк, не вълнува абсолютно никого, нито променя нещо!

60

Анонимен

преди 4 години

Не мога да си представя, че може да има толкова много предатели в БГ? Такива родоотстъпници не е имало по времето на помохамеданчването. Не знам дали заради пари или поради заблуда го правят но тия са готови и майка си да продадат, само и само да не каже ,че е БЪЛГАРКА.ПОКЛОН пред паметта на руснаци, финландци, украинци, български опълченци и всички други, които паднаха за да имаме свобода!А, който не е съгласен да се поклони, за него ще има Белене, Скравена, уранови рудници и други курорти!

59

Анонимен

преди 4 години

Защо са обичали да палят... защото така пише в твоята история написана от романи и картини. Защо не са палили в Солун ?

58

Анонимен

преди 4 години

Странно, защо турците са опожарили изконните турски градове Нова Загора и Стара Загора, че и доста други? Изглежда те много са обичали да палят градовете и селата си и да колят българите, с които са живеели в дружба. Може би за тях това е висш израз на добро отношение.

57

Анонимен

преди 4 години

Османска империя - империята на турчина Осман I. Официален език турски. Държавна религия - ислям. На това някакви правят разлика между турска и османска империя.

56

Анонимен

преди 4 години

376 хилядна руска армия, вкл. и около 1000 финландци, като част от руската империя, разделени на два фронта - 100000 на кавказки фронт и 276000 на Балканите. 60000 румънци, на които е обещана Добруджа. Когато е ясно, че Русия ще победи се включват и 40000 сърби и 20000 черногорци. След войната и Сърбия става независим както и Румъния. Само ние оставаме васални по решение на Великите сили без Русия. В османската империя са командвани турците и за българите е нямало разлика между османци и турци

55

Анонимен

преди 4 години

В цивилизованите държави пример Турция след такива боеве се правят гробища и се отдава чест на загиналите. Къде са гробовете на толкова много загинали войници като се има в пред вид че през това време това е Османска земя и значи че те са я защитавали.

54

що е робство?

преди 4 години

До АнонименЗащо на Гърция и сърбия е дадена автономия по-рано 1828г и какво робство са имали?Ако България беше автономна нямаше да го има Априлско, руско-турска война-Шипка!Робство е когато работиш за други и нямаш нищо твое!

53

Руското чудо!

преди 4 години

До АнонименПобеда с по-многобройна войска и много жертви!

52

в очите на султана

преди 4 години

До АнонименНие сме негови предатели!!! В боевете той ни е отбранявал от окупаторите!!Какво руско отечество сме били на турска територия? Кой е агресорът?

51

Берлински конграс

преди 4 години

До Амчи даНито един опълченец не представлява България нито се споменава?Считали са ни за резервен корпус по пътя за превземане на проливите но не и армия!България е била една военна територия под руско командване с 50.000 войска

50

предателството

преди 4 години

До Амчи даКак не се намери както винаги един предател на боя при шипка?

49

гледна точка

преди 4 години

До Ами така е..Май опълченците ще се окажат ПРЕДАТЕЛИТЕ на спечелената битка!

48

загадката

преди 4 години

До АнонименЗащо при наличието на 13 охраняеми прохода битката е била на неохраняем проход?Защо при 13 а не две водени кримски войни не са ни освобождавали а изселвали?

47

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНас ни освобождават предимно украинци,финланци и румънци!

46

поклон

преди 4 години

До АнонименПоклон пред руските братя славяни и християни. Позор за окупаторска Русия!

45

туркофил

преди 4 години

До АнонименАман от платени историци! Не се различава османското от турското!

44

Османската империя

преди 4 години

До АнонименТя е съществувала до 1923г. Каквото за турчина - такова и за българина-Братя!

43

уточнение

преди 4 години

До НЕбългаринШалварите и фесовите, чaлмите ги забрани Мустафа Кемал!

42

рахат

преди 4 години

До смешки500 години го обръщахме на смях и охолен живот. Всичко си имахме! Нямаше аскер....