41

ПроСоТо

преди 4 години

що се отнася до това,че 12 независими съдебни заседатели,избрани на случаен принцип са решили че е виновен,ще отбележа:..-В онова общество просто няма начин някой да е "независим"!!!..Навсякъде по света,а в Щатите най-много,населението се дресира да няма СОБСТВЕНО мнение!"Мнението" му се оформя от медиите.Още Илф и Петроф през 1930 г пишат:-"Кажи на американеца коя партия е по-добра и той ще гласува за нея,кажи му коя религия е по-добра и той ще стане неин поклонник,кажи му коя храна е по

40

ПроСоТо

преди 4 години

До До ПроСоТовиждаш ли къде е уловката?Па и друго:..-във всяка своя книга Моше напомня на племето си:-не кради!-не лъжи!-НЕ УБИВАЙ!.....А в същото време казва:..-"Живот за живот"..Тоест,хем "Не убивай!",хем "Убий убиеца!"..?!?!..Моше много е обичал племето си,няма две мнения.Но заради това,че то/племето/ е "КОРАВОВРАТНО"../израз на Моше/,някакси не се е получила работата.Това го е разбирал Исус и ЗА ТОВА,а не защото е бил "плебей и роб",е проповядвал смирение!!!!

39

ПроСоТо

преди 4 години

До До ПроСоТо"Това е религията, философията на господарите. Нали се търси справедливост. Другото на Иисус е религията на робите и несправедливостта".....?Твърде фриволно си използвал израза"философия на господарите"..Защото:..-Представи си,че в Гетото "ром 1" убие "ром 2"..Братът на "2" веднага вади ножа и на принципа "живот за живот",убива "1"..От своя страна братът на "1" веднага,на същия принцип,убива брата на "2"..после следват другите от родата и така процеса става лавинообразен..

38

Анонимен

преди 4 години

38, болшевишко недоразумение, каманизъма убиваше хора без никакъв съд, нито присъда. Народния съд беше комунистически цирк, както всъщност всичко излязло от калната колхозна клоака. Този в Тексас е бил екзекутиран след като е бил ОСЪДЕН от жури от 12 независими случайно избрани представители - всеки който е гражданин на Тескас може да бъде избран, дори и комунистическа отре пка която е имигрирала там.Понял допотоп?!

37

Анонимен

преди 4 години

Браво! Тексас е републикански щат и са номер 1. Няма място в щата за хрантутници които да лежат на бюджета. Престъпление се наказва и присъдата се изпълнява. Няма либерастични тън-мън-и.Go TX!!!

36

Културиста

преди 4 години

Браво на съдебната система и горната камара в техния парламент, че не се поддава на лобита и психично болни "активисти" за отмяна на смъртното наказание. Нещо, създадено от човека, което да е перфектно и да няма грешки. Все едно като стане самолетна катастрофа и умрат 200 човека това да значи да спрем да ползваме самолети. Или коли, кораби и т.н. САЩ е страната с най-добре развитата правна система, която не се влияе от външни политически и джендърски внушения с цел трупане на съмнителни дивидент

35

Анонимен

преди 4 години

до 38 Тексас са корави к. опеле .та .

34

Анонимен

преди 4 години

До наблюдател Еее айде ся станали 2-3 грешки, ко па толкоз :)

33

Анонимен

преди 4 години

Ти да видиш! И що бе к р а в а ри? Що оплювахте комунизма че изпълнявал тези " наказания"? А сега и вие сами ги изпълнявате?-:) Леле леле! А за " правата" на убитите господа Няма ликой да се " застъпи" според Американските " разбирания" за " демокрация"???

32

Франция над всичко

преди 4 години

Нормално след 19 години в панделата ако се докаже че е невинен и осъди съда ще вземе милиони.Криза американеца обеднява.Трябва да се пази държавата от такива неща.

31

Lan

преди 4 години

Но това не означава, че не трябва да има смърно наказание по принцип! Онзи изверг, убиецът на Криси, заслужава само и единствено смърт...и тя е МИЛОСТ за него, поне малко оправя кармата му. А затворници и пазачи в затвора няма да се налага да контактуват с него, нито пък да го издържаме до живот!

30

Lan

преди 4 години

29, след като има неясноти, би трябвало да го осъдят на по-леко наказание точно, за да не стане такава фатална грешка. Например аз в тази ситуация щях да гласувам против смъртното наказание. Уличаващата улика - частта от чорапогащник е много странна. Не си представям как ще разкъсаш чорапогащник, това е доста трудно, найлонът трудно се къса, че да използваш едната част (какво ти пречи да го ползваш целия), че и да си го занесеш вкъщи?! Тъпо е. Би трябвало да има основателно съмнение.

29

xmmmm

преди 4 години

е как под ноктите на момичето не е негово днк а е виновен. Ако му е била гадже как преди не е била изнасилена,а сега я изнасилил, нормално да е бил с нея в деня, да има следи в колата му ако му е гадже, а за чорапа и др "следи" може да имат пръст следователите и това е проблема - те често изпълняват поръчка и са държава в държавата, а не "грешки". Някой правят нарочно такива грешки да се издигат, така или иначе тaм има голям проблем и никой не иска да разчисти там и да разследва.

28

До ПроСоТо

преди 4 години

"Зъб за зъб,око за око,ЖИВОТ за ЖИВОТ" е МУХЛЯСАЛА,прастара "схема" ,пробутвана от Моше../по нашенски-"Мойсей"/ на Авраамовото котило." > Това е религията, философията на господарите. Нали се търси справедливост. Другото на Иисус е религията на робите и несправедливостта. Ако убиецът може да върне убития към живота без да остане следа от смъртта, тогава ще простим донякъде. Макар, че няма да да може да заличи стреса на близките от смъртта на жертвата.

27

Анонимен

преди 4 години

Полицай Роналд Рукър от орегонската щатска полиция в окръг Колумбия очаквал нощното му дежурство на 14.02.1982 г. да премине по обичайния скучен и предвидим начин патрулиране по магистралата и писане на актове за превишена скорост. Но се натъква на убиеца Делмар Анхолт в гробището "Мемориални градини - Колумбия", който надвесен над вече мъртвата си бременна приятелка в 8-я месец и вадел очите с пръсти. Осъден е на доживотен затвор, макар, че е хванат на местопрестъплението(Криминални досиета)

26

ПроСоТо

преди 4 години

И друго:..-Щатите са една от малкото страни,в които има смъртно наказание....Е,това помага ли им да се борят с престъпността?..НЕ!!!..Щатите са държавата С НАЙ-МНОГО престъпления В СВЕТА,вкл. и убийства!!!..Извод:..-"Нещо гнило има в системата"..

25

ПроСоТо

преди 4 години

"Зъб за зъб,око за око,ЖИВОТ за ЖИВОТ" е МУХЛЯСАЛА,прастара "схема" ,пробутвана от Моше../по нашенски-"Мойсей"/ на Авраамовото котило.Исус се опита да направи нещо по въпроса с "Ако някой те удари по едната буза,ти подложи и другата"...Това естествено не се хареса на котилото..За това Го и разпнаха........Та:-Извинете за отклонението!..Но замисляли ли сте се някога дали има РАЗЛИКА в това,как ще отнемеш човешки живот ?Дали като откачиш и утепаш някого,или "легално" да го осъдиш на смърт?

24

ноби

преди 4 години

стават и грешки, но много рядко . невинни загиват и в катастрофи. дай де се откажем и от колите. а колко жертви щяха да са живи, ако имаше смъртна присъда

23

House M.D.

преди 4 години

Не е явно. Справка - делото "Сако и Ванцети".

22

Анонимен

преди 4 години

До предишния!! Явно са доказали в процес, че е виновен и са го осъдили. За да стане това значи са намерили достъчно доказателства.