464

Слънце

преди 16 години

Най-страшен е онзи човек, който е пожелал смъртта, но тя го е подминала. Такъв човек вече няма страх, няма отчаяние, целия е барба и за такъв човек няма окави...

463

ivan4o

преди 16 години

u4itelite niamaxa naglostta na abtobusnite 6ofiori i zatova zagubiha bitkata i o6te 6te gi lagat

462

преди 16 години

На много от родителите им омръзна , ако можех бих обединил всички родители , на които опропастяват децата , защото 12 години , докато детето ми завърши им търпях простотиите , а имам още малко . Защо не си подадоха всичките стачкуващи оставките , в бюрата по труда има много учители и то млади , ама не им стиска

461

преди 16 години

моля всички родители на които им е омръзнало от учителската стачка и които са против да си изразят мнението си в нета

460

иво

преди 16 години

ако нулират учебната година на децата призовавам всички родители да заведат дело срещу Минестерство на образованието и синдикатите!!!!

459

мен

преди 16 години

Ее знам какво са решили да става с учебната годината ( заради стачката ) , ама ако решат да режат ваканциите съм 100% сигурен , че ВСИЧКИ ученици ще скочат ВЕДНАГА , защото те още-повече няма какво да загубят и не треперят за мизерните си стипендии . Относно качеството на обучението , мисля , че ако се въведе психологически тест преди назначение на работа и също така да се въведе възрастов лимит за преподавателите , ще се увеличи качеството , защото ми омръзна някакви баби и дядовци да ми разказват как е било едно време в час ... Вярно са им ниски заплатите , ама малко от тях заслужават повече , и си вършат работата както трябва .

458

y4itel

преди 16 години

СКЪПИ КОЛЕГИ, ПРЕЖИВЯХМЕ НАЙ-ТЕЖКОТО , А СЕГА АКО СЕ ОТКАЖЕМ , НАПРАВО ЩЕ НАПРАВИМ НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА В ЖИВОТА СИ И В ОБРАЗОВАНИЕТО ! НЕКА НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ СЕГА , КОГАТО НА ПРЕЗИДЕНТЪТ И МИНТИСТРИТЕ ПРЕДИЗБОРНО ИМ СЕ ПРИИСКА ДА ПОВИШАТ ЗАПЛАТИТЕ , НО ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ Е ТВЪРДЕ МЪГЛЯВО И НЕЯСНО ! ПОСЛЕДНАТА ДУМА Е НА НАС УЧИТЕЛИТЕ , НЕКА СЕГА ИЗЧАКАМЕ ДА МИНАТ ТУРОВЕТЕ НА ИЗБОРИТЕ , ПЪК ДА ВИДИМ ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ПРЕГОВОРИТЕ! НЕ СЕ ОТКЗАВАЙТЕ ! ПОСЛЕДНАТА ДУМА Е НАША ! ЛИЧНО НИЕ ОТ КОЛЕКТИВА В ДУПНИЦА , ГОВОРИХМЕ ВЕДНАГА ПО ВЕРИГАТА С ДРУГИТЕ КОЛЕГИ ОТ ДОБРИЧ , ВАРНА , БУРГАС , РУСЕ И ДРУГИТЕ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ И ТЕ КАЗАХА , ЧЕ НЯМА ДА ПОДПИШАТ ! ТОВА Е ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ КОЛЕГИ ! НЕКА ИЗЧАКАМЕ ИЗБОРИТЕ , И САМО ТОГАВА МИНИСТРИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ , ЧЕ НИЕ СМЕ СИЛНИ , А АКО ПРИЕМЕМ СЕГА-ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОДИГРАВКА И МИНИСТРИТЕ НАГЛО , НАДМЕННО И ПОДИГРАВАТЕЛНО ЩЕ СЕ СМЕЯТ ЗАД ГЪРБА НИ , КАЗВАЙКИ " ХАХА-КОЛКО ЛЕСНО СЕ ПРЕДАДОХА И ПРОДАДОХА ЖАЛКИТЕ БЪЛГАРСКИ ДАСКАЛИ " ! АКО ИСКАТЕ ДА ГО ПОЗВОЛИТЕ-ПОДПИШЕТЕ СЕ , НО АКО ИСКАТЕ ДА ПОКАЖЕМ ЗАЕДНО , ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ СА ПРЕСТИЖА-ПОСЛЕДВАЙТЕ МОЯ ПРИМЕР И В ЧАСТНОСТ ТОЗИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ-ДА НЕ СЕ ПОДПИШЕМ ЗА СПОРАЗУМЕНИЕТО ! НАПРЕД ! СТАЧКАТА ПРОДЪЛЖАВА !

457

кур

преди 16 години

на *** като тях само много,много гореща супа да духат.

456

С. Петкова

преди 16 години

Колко часа работят учителите и защо се мислят за по- образовани от работещите в другите бюджетни сфери, че трябва да вземат 2-3 пъти по- високи заплати от тях?

455

mona

преди 16 години

Г-жо учител,не се ли уморихте да обиждате родителите и техните "отрочета"?Задай те си въпроса,защо тези родители губят контрол над дацата си?Те също оцеляват по 24 часа в денонощието.Да, вие работите по два- три часа след работа, но вкъщи,което ви дава възможност да контролирате "отрочетата" си,а много от родителите нямат такава,за да оцелеят.Вашите деца не са по-зле облечени от другите.И не мислете,че родителите не ви подкепят,но вие отекчихте хората.Все пак образованието е задължително,затова не прехвърляйте гнева си върху родителите.

454

Анонимен

преди 16 години

Престанете да пишите глупости ,родители!Не много трябва,за да разберете защо децата ви са неграмотни.Във всеки случай не по вина на учителите.Не те определят учебния план,не те утвърждават учебниците.Не те трябва да следят в къщи учи ли детето.Учителите са просто хора, които трябва да обучават децата ви, а не да ги отглеждат и да носят отговорност за всичките им издънки.По-добре се вземете в ръце и обърнете внимание на децата си,вместо да хулите учителите,които май се грижат за вашите деца повече от вас.Може би е време да се погрижат най-после и за себе си и за своите деца. Грубо казано и за по-добро материално благополучие.Имат пълното право.

453

Ноколова-майка на уч

преди 16 години

Седенка е най-нежния начин по който министрите можеха да нарекат действията на "учителите" Хора, песни и свирукания е всичко което видяхме от тях.И това ако не е седенка....Много отдавна трябваше да си влязат в клас и да покажат достоинство.Двойното повишение на заплатите им се видя малко.Отвратена съм.През цялото време на стачката обаче "достойните учители" не спряха частните си уроци", а за тези които не знаят за един учебен час частен урок таксата е 20 лв.

452

Радосвета

преди 16 години

Не ми е приятно,че учителите публино изчисляват по колко лева харчат на ден.Това не е достойно, да не кажа унизително.На какво учим децата?-Да измерват всичко в пари,ами те затова не учат.И какво противоречие между това което казват и показват по време на стачните си действия,с това което казват и на което учат децата в училище-"богатите са духовно бедни" и "бедните са добри и духовно богати".Къде учители отиде вашата богата душа?Казвате в училище, че сте като родители на учениците("бащи и майки"),а като такива защо ги изоставихте на произвола?Ще чуем,Че и вие имате деца.Да ама нали знаем, че те са учителски деца(по-умни,по-възпитани)често съм го чувала в учителската стая.И аз имам две деца и искам най- доброто за тях,кажете,ако заплатите ви станат 800 лева,ще дадете ли всичко от себе си те да получат необходимото в училище?Аз ще ви отговоря с "НЕ".Нищо вътре в кухнята на училището няма да се промени,ще продължите ста рата песен на нов глас.Всяка следваща година ще завършват деца с дипломи,които няма да са покрити със знания.Иначе се радвам за вас и затова ,което започнахте,НО НЕ ВИ ПОДКРЕПЯМ ЗА ВРЕМЕТО, В КОЕТО ЗАПОЧНАХТЕ,защото това езлоупотреба с децата,а нито едно дете не заслужава да бъде просто употребявано.И не казвайте,чи ги обичате,защото показахте,че вашето его е над всичко.Но не разбирате ли,че и виесте употребени и използвани.Осъзнайте се!!!

451

Христова - майка

преди 16 години

Уважаеми "учители"- това ли е достойнството, което нашите деца трябва да научат от Вас? Как да стоят по площадите и да се борят за пари с викове, блъскайки тъпани и пременени с цветни перуки... Това ли е поредния урок...защото те вече знаят как трябва да разчитат на самоподготовка за да се справят с материала, как да разчитат абсурдни учебници, как да се стараят да покажат, че те всъщност не са "***" както си позволявате да ги наричате, когато сте завладяни от собственото си безсилие да промените нещо. Имам питане към Вас уважаеми "учители" - защо в клас се решават 2 страници задачи, а у дома 22 ? Дали е нормално? Защо аз която съм на 33 години помня стихотворения учени в основното образование и днес, а сегашните деца не знаят даже кой ги е написал? Като се замисля май имам отговорите за себе си - защото няма качествено образование, защото Вие работейки за 250-300 лв месечно смятате, че давате дори прекалено много от себе си! А не отчитате че работите по 5 часа дневно, че на всеки 40 минути си почивате, че отпуските са Ви големи и още ред други неща...но явно това не е важно. Важно е, че искате още пари! Вярно ниски са Ви заплатите, но на кого са високи - мислете ли че е редно огняра /който вероятно е пенсионер/ във Вашето училище да се бори за заплата доближаваща се до тази на един полицай или матрос /имам предвид най-ниските като чинове/? И редно ли децата ни да посещават частни уроци за да могат да научат нещо ...и не сте ли Вие пак тези дето ги давате теци уроци? Как така се получава - в училище не го разбира, а на урока го разбира ? Странно е... И още въпроси имам към Вас ...Защо не стачкувахте лятото докато бяхте във ваканция? Защо сега децата трябва да учат удължена година? Защо трябва да учат в събота? Защо е заплашена годината от провал? Дано сте горди с постигнатото!!! Дано се уважавате! Защото вярвайте ми децата и родителите вече не Ви уважават! Вашата стачка я обърнахте на просия и на изнудване... Гордейте се!

450

Майка - учител

преди 16 години

Никой от учителите никога не е искал или написал, че иска ...... лв.Един месец по телевизиите се показваха фишове със заплати! Тъкмо някои от родителите повярваха, че наистина учителите вземат под 300лв. чисти пари и изведнъж: в медийното пространство: 648 лв. И като нямаш достатъчно гънки в мозъка да разделиш 648 на 444 бързо се разкрещяваш: "Алчни даскали", "Дават им повече от 100%". Ама това са само 46%!!! НО БЪЛГАРИНЪТ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГО СМЕТНЕ!При това след 01.07.2008г.!!!Но това никой не го казва и обяснява!!!А аз като си сметна: Преди стачката вземах 100лв. аванс и 170лв. заплата (270лв. пари в брой от банкомата). Сега, ако синдикатите ни предадат и приемат тези 46% увеличение, аз догодина, второто полугодие на 2008 ще започна да получавам 378лв. Какво ли ще мога да си купя с тях тогава?!?! При тази инфлация! Днес купих 4 кисели млека по 0,80лв.=3,20лв., едно прясно мляко =1,50лв., два хляба по 0,90лв.= 1,80лв., едно билетче за автобус:0,60лв., 4 пътувания по 1.20лв.=4,80лв. за транспорт. Можете сами да сметнете: за един ден 11.30лв., ако всеки член на четиричленното ми семейство живее само с хляб и мляко.Ако 30 дена всеки от нас не хапва нищо друго (освен едно кисело мляко и четвърт хляб) ние ще изхарчим 339,00лв.Ако от първи октомври ми увеличат заплатата с 20% ще започна да получавам чисти пари не 270, а 324лв., които НЯМА ДА МИ СТИГНАТ ДА КУПУВАМ ПО ЕДНО КИСЕЛО МЛЯКО И ЧЕТВЪРТ ХЛЯБ ДНЕВНО ЗА ЧЛЕН НА СЕМЕЙСТВОТО МИ!!!Моля, кажете ми какво трябва да работи съпругът ми, икономист по образование, за да може да спечели сам за тока, водата, телефона и храната различна от киселото мляко и хляба!!!Да спомена ли, че децата непрекъснато растат и имат нужда и от дрехи и обувки!?!?!Дано да не се разболеят (за мой ужас щерките ми обикновенно боледуват заедно) и това ми струва поне 100лв.Какво ли трябва да работи съпругът ми, за да мога и аз да платя на частния учител, защото това, което се учи в училище не е това, което трябва да се знае за изпита! Защото са ни ужасни и учебниците, не само програмите и т.н. и т.н.А би било добре да ходят и на някакъв спорт: минимум 180 лв. на месец за двете деца, за плуване например (5.00лв. на час, плюс транспорта, по три пъти седмично: 15 по 3 = 45 лв. седмично, по 4 седмици = 180 лв. месечно)!Но това са екстри, за които ние можем само да мечтаем!!!

449

Майка - учител

преди 16 години

Народе, осъзнай се!!! Вече никой не иска да учи в Педагогическите специалности по университетите! Ако никъде не го приемат, (ако за нищо друго не става) тогава отива там! Българчетата не щат да учат там, защото не им се работи за жълти стотинки. А ако успешно завърши и е малко по-кадърен, няма да стане даскал, я! Истината е, че по училищата работят много добри даскали, но те са над 40 (от тези, които се дипломираха преди промените, от тези, за които УЧИТЕЛ не е професия, а е призвание). За да се пръкнат нови такива, трябва да им се увеличат заплатите, но не със 100%, а с много повече!!! За да може Директорът да уволнява и да не го е страх, че няма да намери учител!!! Като се освободи едно работно място, за него от борсата да ти пратят 10 кандидата, а не както е сега: за 2 свободни учителски места - един кандидат. Хубав, лош, кадърен или не... други желаещи НЯМА!!! Аз съм оптимист: ако им се увеличат заплатите, ама не двойно, а повече: 1. след 2-3 години няма да преразглеждат двойките в педагогическите факултети, за да си набавят нужния брой стеденти;2. след 3-8 години ще завършат по-добри студенти;3. голям % от завършилите ще започнат да конкурират некадърните даскали;4. много от некадърните ще отидат на борсата........да не пропуснем и:адекватни програми, без хаос при учебниците, по-малък брой ученици, целодневно обучение (а не занимални по 200 лв.месечно ) и т.н. и т.н.След 15-тина години ще има пак образование!Трудна работа...Но крайно време беше да се започне нещо като реформа в сферата на образованието!БРАВО УЧИТЕЛИ! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕЛюбопитно: ВИСШЕСТОЯЩИТЕ смятат, че обучението ще бъде по-качествено, ако вместо по 24 в клас влизат по 36 и пред "персоналния" компютър застанат по трима или четирима.Аз пък си мечтая да се намалят децата в клас. Това е моето конструктивно предложение за по-добро образование!

448

преди 16 години

Само не ми обяснявайте,че по любов сте се записали да учите педагогика.И ако е така,значи няма за какво да се оплаквате,знаели сте предварително с какво се захващате и за колко пари.

447

учителка

преди 16 години

Мисля,че учитиелите ги е грижа май повече за децата от самите родители.Често полицаите събират вечер по кръчмите непълнолетни ученици.А къде са родителите,знаят ли ги ,че по малките часове са по дискотеките?Ами грижа ни е нас учителите за собственото ни благополучие.Естествено е,кой не го е грижа.Ние учителите също имаме деца,представете си.И ние трябва да ги храним и обличаме.Така както вие вашите.А за уважението на ученика към учителя-отдавна го няма.Отдавна родителите коментират учителите пред децата си по всякакви поводи.Да,този път поне ще се опитаме да покажем ,че сме достойни.И не ние,а управлявящите искат вашите деца да са неграмотни.Такива хора им трябват.По-лесно се манипулират.И тази стачка го доказа.

446

Анастасия Цонева

преди 16 години

какви са тези глупости, който е станал учител знае какво е за каква нищожна сума работи, какво е унижението да се изправиш пред скъпо облечените си ученици да се изправиш облечен с дрипи и да се опитваш да ги убедиш, че не парите са най-важното в живота.Да се събуждаш с мисълта, че децата ти няма какво да ядат и да се усмихваш и отдаваш на работата си.Аз работя с умствено увредени деца и работата ми е едно непрестанно напрежение, за което като млад специалист получавам 290 лв. мисля че е безсмислено да продължавам сега семейството ми гладува отново, защото сме в стачка, но докога да мълчим и да се тормозим, вдигнете се и вие родители това не е живот не държава, какво да говорим за министри...

445

Майка

преди 16 години

КРАЙНО ВРЕМЕ Е УЧИТЕЛИТЕ ДА СЕ ПРИБЕРАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ И ДА ЗАПОЧНАТ РАБОТА. АКО ИЗОБЩО ГИ Е ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА НИ. ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯТ МЕСЕЦ ПОКАЗАХА, ЧЕ ГИ Е ГРИЖА ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНОТО ИМ БЛАГОПОЛУЧИЕ. ПОКАЗАХА ТАКАВА БЕЗОТГОВОРНОСТ И ЕГОИЗЪМ, ЧЕ ПРОСТО ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ КАК ДА ИСКАМ ОТ ДЕЦАТА СИ ДА ГИ УВАЖАВАТ! ДОРИ ДА ПОСТИГНАТ БЕЗУМНИТЕ СИ ИСКАНИЯ, НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ ИЗГУБИХА НЕЩО МНОГО ПО-ЦЕННО ОТ ПАРИТЕ - УВАЖЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО И ДОСТОЙНСТВОТО СИ КАТО ХОРА.