54

Анонимен

преди 4 години

Абсолютни глупости, невъзможни за прилагане, а ако все пак толкова настояват да приложат тази популистка мярка, ще настъпи пълна какафония в сектора.

53

Анонимен

преди 4 години

Браво!!Сега ще се появят на пазара и български банани, български ананаси, българско Авокадо, портокали, мандарини..... Българското селско стопанство рязко ще се развие.

52

хахаха

преди 4 години

някой са избързали да се радват,тази новина изобщо не е добра,ако мислите,че ще паднат цените много се лъжете,ще паднат приходите в бюджета и с това после ще оправдаят,че няма пари за здравеопазване,образование,пенсии и т.н.

51

Ха-ха

преди 4 години

Това е невъзможно - чисто технически. И от какъв зор трябва да се поощрява неконкурентна продукция.Да не говорим колко "български производители" (с македонски, например домати) ще се нароят.

50

Анонимен

преди 4 години

Прогресивният данък е опит на държавата да въведе малко повече справедливост в доходите, но за България води до обратното, заради масовото укриване на доходи. Затова за България е най-добре да има един по-високо облагаем минимум, примерно за до 1000 лева месечно, да се облагат с 20%, а за сумата над 1000 лева - 10%. Така един, който има 2000 лева облагаем доход, но укрива доходи и се води на 600 лева, ще плати 120 лева данък вместо сегашните 60 лева, а би трябвало сега да плаща 200 лева.

49

ДС

преди 4 години

Само такиа ИДЕИ имат точно преди избори.

48

Иванчо+Марийка

преди 4 години

Това е добра новина.

47

Счети

преди 4 години

Това дали един супермаркет купува от БГ или от ЕС зеленчуци не оказва никакво влияние ако говорим за ддс ефект, защото за крайния клиент и в двата случая се начислява ддс в размер на 20 %. Ако доставката на зеленчуци стане с нулева ставка, то пак ефектът ще е същия, защото и в двата случая крайната цена ще се обложи с нула процента ддс. Къде видяхте полза откъм конкуретноспособност ? Единствено пре нулева ставка БГ производителите ще дъпрат ддс от бюджета, тоест отрицателен ефект за фиска !

46

Анонимен

преди 4 години

Аз пък си купувам само от чуждестранни производители, и без това пак българи ги сеят и берат, но качеството е 5 пъти повече - има контрол - тук няма!

45

някой

преди 4 години

Прогресивният данък е комунизъм, да вземем от богатите, за да дадем на бедните.

44

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 44Знаеш ли колко си прав?

43

Анонимен

преди 4 години

Прогресивния данък е опит на държавите, да не позволяват на по-успешните хора от висшата средна класа, да трупат средства. Пълно е със спънки, чията основна цел е да ограничат хирата, да трупат финанси, да развиват бизнес и да създават неща, над които държавата няма пряк контрол.Звучи хубаво, да има прогресивен данък, когато данъците са ти 50 лева, защото заплатата то е 450 лева ... но вината си е твоя, не на по-добрият от теб.

42

Анонимен

преди 4 години

Еее ....Абе хира! Реших проблем на страната - просто направете кместските избори на всеки 6 месеца, а парламентарните на година, че да вършат нещо ...

41

Анонимен

преди 4 години

А книгите и лекарствата?

40

някой

преди 4 години

Добавете и месото в тая група. Ама то май не остана българско месо.

39

Анонимен

преди 4 години

Има разлика между нулева ставка и обратно начисляване на ДДС!

38

www

преди 4 години

Намерихме начина, всички плодове и зеленчуци на пазара да са български! Уникално!

37

noFreeman

преди 4 години

трябва да се забрани вноса от македонията и гърчолята и край... знаеш ли колко ми е трудно аз да изнеса за гърция.... уффф трудна тема, която я дъвча вече 20 години...

36

ами да

преди 4 години

До опетковАбсолютно си прав. И аз съм на същото мнение. Това е преливане от пусто в празно, защото ДДС се начислява обратно на продавача след продажбата, а ставката за бюджета се поема от купувача и така крайният потребител понася цялата тежест, т.е. обикновения гражданин.

35

noFreeman

преди 4 години

ОПЕТКОВ... тука грешиш... аз съм производител и тази вечер съм на борсата... краставицата я давам 1.60 лв. първо качество (вчера и днес брана) - прекупвача или собственика на магазин купува и слага още толкова и ето ти цената... в грешка си, че ние вдигаме! Първото гледане завърших на 80 ст. - а цената беше 2 лева...