21

И.Б.

преди 4 години

Когато продавате имот без посредник, задължително пишете в обявата, че брокер, който продава от Ваше име без Ваше разрешение, ще бъде преследван по закона. Или че брокерските обяви за Вашия имот са невалидни и противозаконни.

20

ЖороПърви

преди 4 години

Хммм...тези, от брокерските агенции нещо съвсем изтрещяха- на познат му поискали 18 600 лева комисионно....

19

наглост без край

преди 4 години

Пуснах обява за продажба на мой имот.Това ,което последва беше,че след няколко дена всички агенций предлагаха от мое име моят имот !!!Звъння и ги питам - кой точно ви дава права да продавате МОЯТ ИМОТ ?Отговорът беше - ако го продадем ни дължите комисионна 3 %,защото ние ви водим клиент !А моят отговор беше - госпожо вие друсате ли се или просто сте про.ста ?Как точно ще дойде клиент на оглед в моя имот и как точно ще ме задължите да платя нещо ,за което нямам договор ?п.а.р.а.з.и.т.и.

18

Анонимен

преди 4 години

Причината за това е липсата на работа в провинцията. За хората, живеещеи в провинцията има два варианта - или в София, или в чужбина. По-смелите заминават в чужбина. По-страхливите избират компромисен вариант - София.

17

не им плащайте

преди 4 години

Преди 3 години отивам на оглед с една силиконова кифла-брокер.Не е нужно да обяснявам нивото й на интелект и абсурдните претенцииза ненормална висока комисионна (в моя случай 6000 евро).Разгледах апартамента,поговорих с продавача И В МОМЕНТА,В КОЙТО НА СИЛИКОНКАТА Й ЗВЪННА ТЕЛЕФОНА ДАДОХ ВИЗИТКА НА СОБСТВЕНИКА,ЧОВЕКЪТ МИ ЗВЪННА И СЕ ДОГОВОРИХМЕ САМИ :)Ето така общо спестихме 12000 евро от тези *** !

16

още малко

преди 4 години

Брокерите се ***. !!!Бях много щастлив,че почти измряха при предната криза.А при сегашната,която идва ще умрат окончателно !!!I like it :)))))))))

15

някой

преди 4 години

до 14:аз пък съм доволен от Адрес, намерих перфектен офис и два апартамента от тях. Верно, че за офиса ми искаха цял наем комисионна, което беше 2500 евро, което нямаше как да стане и казах на брокерката, че или ми дава телефона на собственика срещу комисионна 1000 евро или ще го взема от портиера на бизнес сградата, все ще го намеря и ще ги прескоча, защото листчето, което те карат да подпишеш не струва юридически нищо. Обади се на шефа си и приеха моето предложение. Иначе обявите са реални

14

Анонимен

преди 4 години

Не знам защо интервюирате точно филма Алдес- те са пословични със своята некоректност истерични лелички в менопауза... няколко пъти съм се сблъсквал с тях и съм просто отвратен от простотията и наглостта им. А за фалшивите обяви- проверявайте и профила на агенцията- често фигурират няколко набирателни обяви със сходни описания, подобни снимки и разбира се много изгодни цени за част от най- търсените квартали.

13

До съвети

преди 4 години

А не е ли обратно, наемателя си търси къде да живее и звъни по обявите? Аз рядко съм виждал наемодател да звъни на потенциални наематели.По-скоро е въпрос на договорки, и тук зависи как е пазара и колко можеш да преоговаряш. Всички логики и правила могат да се изменят от добър преговарящ.

12

мнение

преди 4 години

Най-добрия софийски квартал е жк Толстой.

11

съвети

преди 4 години

Не наемайте чрез брокер, ценете си парите. не подхранвайте ***. И не забравяйте-наемателят не плаща комисионна, плащая я наемодателя. Не се съгласявайте паразитът да вземе комисионна и от двете страни. няма такъв филм. Наемодателя си плаща за да му се наемери наемател, наемателят няма как и той да плаща.

10

1

преди 4 години

"артистична локация"-имотът е на майната си- Ботунец, Толстой ,Северен Парк, и тн." Имот за хора с креативни разбирания"-всичко е разбито." Имот за свободни хора"-има ***, "гарсониера отлично обзавеждане"-теснотия, "блок в които живеят съседи с артистични заложби"-съседите са роми и дънят денонощно чалга.

9

Цецка Ц.

преди 4 години

Търсите квартира светска,обадете се на ваш'та леля Цецка.Дневна, хол и детска, с две липи отпред,абе то си е направо супер-дупер мезонет!

8

Анонимен

преди 4 години

В интерес на истина статията е вярна- търсенето в София е огромно. Имам голямо жилище, много модерно и луксозно обзаведено, само на последен етаж, шумоизолирано, 2 гаража. Реших да го дам под наем, за да си ремонтирам наследствена стара вила и да живеем там. Вярвате или не, апартаментът си намери наемател за 2 дни- ТВ водеща с 2 дечица и съпруга си. 1700 евро месечен наем- мислех, че месеци бих си търсил наематели, но не. Най-смешното е, че моите снимки са сложени в други фалшиви обяви...

7

Анонимен

преди 4 години

Съвет - преди да се обадите на обява, на която сте харесали, първо проверете снимките в Google Images. Често снимките на този страхотен, уютен апартамент, който уж е рекламиран всъщност са взети от хотели в Амстердам, Мадрид и т.н.Много са нагли повечето брокери в БГ, но това е положението.

6

Пацо

преди 4 години

Спешно отдавам под наем 200 квадрата тераса. Търсете ме във Валенсия!

5

Блестящ "ум&quo

преди 4 години

Е,не може да им се отрече умението в скубането,а не в развитие на промишленост,примерно.Сетили се хубавците да плащаме от100 до 500 лв за технически паспорт на домовете. 40000 жилища по 300 лв средно-хоп-ето ти милиард и двеста,стойността на фърчилата,които питекът извади от джоба си и плати.

4

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Затова е препоръчително сам(а) да публикуваш твоя обява, като посочиш конкретно кой район искаш и на какви основни изисквания да отговаря жилището, също и приблизителната сума, която си склонен да плащаш месечно.Така има по-голям шанс директно да ти се обадят собствениците на предлаганото жилище, а не посредници.Като ти звънят, ако макар и само едно от условията на предлагания имот да не отговаря на посоченото от теб, направо им казваш да не те търсят повече.

3

Анонимен

преди 4 години

Търсенето в София е пълен ад, уж толкова много обави - не ти вдигат като звъниш, след 1 час ти звънят от друг телефон, от друга фирма. Това, което си харесал почти никога не е налично, ако е налично нямали ключ, нямал го собственика и не могат нищо да ти покажат. Почват да ти предлагат някакви дупки, които ги нямат като обяви качени, за да се ориентираш и ти губят времето. Наистина се чудя какво работят тези фирми изобщо? Пишман брокери.

2

man

преди 4 години

Давам под наем апартамент, когато сменям наемателя пускам обяви в няколко популярни сайта. От 50 обаждания, най-много 1 да е от краен клиент. Всичко друго са посредници, брокери. Народа го мързи да потърси сам о плаща щури комисионни..