29

продължение

преди 4 години

... досега с нищо не се е проявило, защото е скромно. На изпитите в университета се е притеснявало, затова не е сред отличниците."И точно това момче или момиче печели конкурса. Е, мрънкало на устния изпит, а на писмения написало една страница, но това е, защото се е притеснило от скромност.Отличникът е като попарен, на победителчето в конкурса са дали темата, по която той от години работи. На него му възлагат служебна задача - да досъбере и анализира материала, а онова да направи изводите!

28

27 - продължетние

преди 4 години

"Какво като има публикации по тази тема? Какво като е работил няколко години по проекта, свързан с темата, по която е обявен конкурсът? Какво като е отличник? Всеки ще каже, този конкурс е обявен за него! Не, това не бива да се допуска! Трябва да агитираме колкото е възможно повече млади хора да участват в този конкурс!"И разни млади наивници, неориентирани в интригите на този институт, подават документи. Сред тях е някое момче или момиче "от професорски сой, ама много скромно, досега с нищо...

27

До Анонимен 16

преди 4 години

Да, и еталон за това е БАН.Но там има и вариант.За доста конкурси предварително се знае победителят.В някои случаи обаче, когато има млад човек, който е със силни изяви (публикации, работа по проекти и т.н.) по темата,по която е обявен конкурсът, но този млад човек е без протекции или в конкурса участва някой с по-силен гръб, тогава услужливи БАН-ски лелки месеци преди конкурса започват шумно да се възмущават по адрес на изявения млад човек "Ама как ще участва в конкурса? За него ли е обявен?"

26

Анонимен

преди 4 години

Обявите за IT специалисти през 2019 година са за 510 лева заплата - минималната от 2018 година. Защо ли 12 хиляди места в държавната администрация са незаети?

25

Анонимен

преди 4 години

Тестът скоро няма да проработи - и без това няма желащеи за 460 лева заплата.

24

Калинки

преди 4 години

Първите 10 въпроса с по 10 т. са да си напишат личните данни.

23

Анонимен

преди 4 години

До мдаааа 2Ако се съди по "пунктуалността" на пунктоацията ти, ти няма да издържиш изпита дори за гъсеница, да не говорим за калинка.

22

Истината

преди 4 години

Истината е, че общественият сектор заплатите са доста ниски с изключение на началническите заплати. Затова и няма желаещи и 12000 места са незаети. Правят се непрекъснато конкурси, но когато кандидата чуе, че ще е на минималната работна заплата, само пита "защо ми губите времето" и си заминава. Само в някои малки населени места, където друга работа няма, се съгласяват да работят на минималната работна заплата.

21

Истината

преди 4 години

2018 година - минимална работна заплата 510 лева. Как успяват да плащат по 460 лева на cпeциaлиcтитe, глaвнитe cпeциaлиcти, cтapшитe cпeциaлиcти, тexничecĸитe cътpyдници, изпълнитeлитe, млaдшитe eĸcпepти и финaнcoвитe ĸoнтpoльopи? 460 лева беше минималната заплата през 2017 година.

20

Анонимен

преди 4 години

"А" не те знам от къде си но във В. Търново "кърлежите" в админисстрацията са потомствени.От преди 30-40години и сега техните наследници_роднини).

19

House M.D.

преди 4 години

Последният пасаж е абсолютна лъжа. Няма как някой да получава по-малко от минималната работна заплата.

18

A

преди 4 години

До Анонимен 10В администрацията повечето са калинки (или както един ги нарече кърлежи) герберски. А в провинцията по общините има само гербаджийски кърлежи некъдърни и по жял ден се занимават с това да интригантстват.

17

A

преди 4 години

Лажи, лажи Вере.....- имаше една песен преди много, много години

16

Анонимен

преди 4 години

В България спечелилия конкурса се знае предварително. Всички останали са само за пълнеж.

15

Анонимен

преди 4 години

Всички конкурси са измислени от Цецо Цветанов. А той знае как се печелят избори и конкурси.

14

Константин

преди 4 години

До Анонимен 10Не че защитавам бсп/дпс, но няма такива неграмотници като гербаджийските калинки и съответно некадърници.

13

Коки

преди 4 години

Никой не се нае да направи реформа в администрацията, там си продължава като едно време, батко и братко, и никакви тестове не могат да отсеят плявата. Работил съм в държ. администрация, е няма такава шуробаджанащина и ***. Съответно ме махнаха. И там и в съдебната власт и в парламента трябва реформа. Съкращение на щата и почтен подбор. Не знам как ще стане при такива като гешев, които иска да обединява властите и той да е шефчето.

12

1

преди 4 години

Има и общини ,в които трябва да има изпит по български език. Дали изобщо могат да четат на български лесен текст.

11

до 10

преди 4 години

Няма да отпаднат. Оставена е вратичка за назначаване с връзки-без конкурс. Конкурсът е за *** без връзки. В добавка-вече назначените по досегашния ред никой няма да ги препитва-те си остават.

10

Анонимен

преди 4 години

Браво, само така ще отпаднат бсп-дпс некЪдЪрниците на държавна хранилка!!!