215

Анонимен

преди 4 години

Бг нар. музика е копие на турската. Чалгата е Б. източна музика с кратък текст касаещ, алкохол, дрога, автомобили, секс. Чалгата като текст не е по-различна от хипхопа, при хипхопа музиката е бийтове. Поп музиката е същата но текстовете са малко по-читави. Електронната музика е поп без вокали. Метъла, рока, блус, джаз имат общи корени, ако човек слуша едното обикновено слуша и другите. Остава класическата, мутирала от римски фолк и църковна.

214

Анонимен

преди 4 години

до 257 Ти правеиш ли разлика между български народни песни и оня с песента за Сандокан с двата ножа или 6 без десет примерно????? Ти откачи ли, к'во ли?

213

До 251 от249

преди 4 години

Няма музика която не е хубава, не знам защо реши че ненавиждам чалгата, просто не ми е предпочитана, лично мен много ме кефи че хората напоследък харесва български народни танци, дори на сложните хора масово стават да ги играят. Което е уникално. И просто ти пълни българската душа.

212

от 253

преди 4 години

до 254 Жоро, мършичке, най- после да се съкгася с теб- това с дублажа на филми. Въпреки, че имаше навремето наши дубльори, които задминаваха оригиналния глас на актьора...Примерно комедийният филм "A Fine Mess" излъчена по БНТ 91-92 някъде. Най- великата комедия за мен с най- великия български дублаж!

211

От 249

преди 4 години

Но тенденция е и чалга любителите да учат сериозно английски не за да си слушат любимите парчета, а за да могат да работят за доходи, и към настоящия момент разлика е изравнена.Така че остава само въпроса, всеки да намери онази музика, която го мотивира да се бори с проблемите на живота.

210

Жоро

преди 4 години

Чалгата е за хора, които не гледат филми без дублаж защото ги мързи да четат субтитри. За съжаление ****отите в БГ са мнозинство Четящите и интелигентни хора често са обект на присмех точно от и*диоте, които искат да опошлят и принизят всички ценности

209

Анонимен

преди 4 години

до 234 Жоро, кога искаш да те натъртя в банята? Кога? Казвай, мършичке!

208

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 238Изброените от теб стилове са за хора с определена ценностна система. Различна, но ценностнаПри чалгарите такава липсва...П.С. Аз слушам сам само класика. В компания мога да слушам всичко , освен гнусна, мазна чалгия...Слава Богу, тези, с които оформям компания - също

207

Анонимен

преди 4 години

до 249 Стига простоии, бе Тате!Аз като не разбирам английски що ненавиждам чалгата ни, а слушам Куин, Ред Цепелин, Крис Риа, Скорпионс....?

206

the last man

преди 4 години

ами то си е казано-когато на кофти човек му е хубаво-това е чалга...когато на хубав човек му е кофти-това е блус....

205

Анонимен

преди 4 години

Аз не мисля, че има значение каква музика слуша човек, важното е музиката да му помага да се справи с всекиневния стрест.Да поради българската действителност рок любителите имат по високи доходи от чалга любителите, но това не се дължи на музиката, а на английския, просто добрия английски им вдигна заплатите, просто работодателите оценяват това високо.

204

Анонимен

преди 4 години

Ако още не сте разбрали, културата ви определя мисленето, а от там и битието. Докато се делите на такива и онакива, докато нямате широк поглед и богата култура, няма да мръднете на никъде и ще живеете все така мизерно. А културните ценности трябва да се търсят и оценяват независимо от всякакви политически условности.

203

хммм

преди 4 години

Днeсбг кого сте използвали за това проучване собствения си персонал ли?

202

Анонимен

преди 4 години

до 238 Харесваш всякаква музика? Значи харесваш и песните на Азис в това число, въпреки че не спомена самият ти чалга???Върви се гръмни, брат!

201

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 244:Toва са големите музиканти според няакои хора, които са ги наложили. Реално за истински добрите и талантливите все по-рядко се говори по политически причини.

200

Анонимен

преди 4 години

В световен мащаб големите музиканти са Боб Марли, Тупак Шакур, Еминем, Майкъл Джексън, Дайър Стрейтс, Рейнбоу, Уайтснейк, ЗЗ Топ, Пинк Флойд, Куин, Лед Цепелин, Ролинг Стоунс, Линкин Парк, Ханс Цимер, Джон Уилямс, Томас Нюман, Еньо Мориконе, Джони Кеш, Елвис Пресли, Бийтълс, Павароти, Вагнер, Бетовен, Бах, Моцарт, Щраус, Чайковски и т.н. Пропускам още хора, но не мога да се сетя всичките.

199

Анонимен

преди 4 години

Всичко, на което се въртят гюбеци, е чалга - музика, създадена да деби.лизира хората. Поп музиката, рапът и хип-хопът у нас не са по-различни - с какво музиката напр на Криско е по-стойностна от тази на Азис?! В бг всичко е чалга с някои изключения - Атила, Керанов, Ъпсурт от по-новите, от по-старите ФСБ, Тангра, БТР, Сигнал, Пиф и т.н.

198

От България

преди 4 години

Гледам, че някакви ни пишат от американската. Ама какво ли работят, ако наистина са там, че да ни пишат в пет сутринта в неделя? Нощната смяна на паркинга? И за тоя "от Маями" - пише се пОмия.

197

До Boy

преди 4 години

До 90 те години на миналия век у нас нямаше такава музика Чалга нито пък Чалготеки С появата на силовите групировки създадени от червената мафия .се появиха и първите чалга певици и чалготеки финансирани от тях.Причината беше че повечето мафиоти бяха от София ,Шопско, и Македонския край а е извесно че хората от тези области слушат с удоволствие Сръбска чалга.Исперирани от това създадоха и у нас подобни певици Които имитираха сръбската чалга с български текст ,отровиха две поколения млади хора

196

Анонимен

преди 4 години

Колкото жалка картинка са изпадналите ментално чалгаджии, толкова и жалка са крайните хард рокаджии. Неадекватни фанатици откъм ценностна система, защото, виждаш ли "моята музика е най-добрата". Аз харесвам всякаква музика. Рок, поп, класическа, джаз и т.н.. Говоря като човек с петцифрена заплата малко над 30 години със семейство и детенце. Плащам си данъците до стотинка и съм много, много по-полезен на обществото, отколкото крайните музикални фанатици- било то рапъри, метали, чалгаджии. Лентяи.