15

Анонимен

преди 4 години

И на мен не ми е ясно как донор е бащата?

14

Анонимен

преди 4 години

Малко слънчице! Живо и здраво да е!

13

истината

преди 4 години

Черният дроб има забележителната способност да регенерира,дори след25процента отстранени от него.

12

от сърце

преди 4 години

Дано оттук нататък живота ви да е щастлив и да сте здрави!Успех!

11

@9

преди 4 години

Има хора живеещи десетилетия с присадени сърца и бели дробове, какви са тия глупости дето ги пишеш? Не просто са живи, ЖИВЕЯТ! А и за малкия, както и за всички останали, дори и само 10 години може да са достатъчни, защото след 10 години вероятно ще печатаме органи с 3д. Нихилизмът и омразата към хората на българите е впечатляваща.

10

нещо не разбрах

преди 4 години

Аз само не разбрах как някой става донор на черен дроб, самия той е жив.

9

Край

преди 4 години

А да видите колко се живее с присаден черен дроб и да спрете с телешкия възторг.Бог да пази малкия

8

До 1

преди 4 години

Не знам откъде намери ниша за необузданата ти злоба, дори и при тази добра новина! Някъде да е написано, че само в Хамбург ( хамбургери са сандвичи, но не като тия, с които редовно се тровиш) "знаят как се присажда?... Пази си черния дроб, че злобата и ***, които пиеш и ядеш, могат бързо да те докарат до нужда от трансплантация, но дали ще се намерят дарители? На детето и бащата желая бързо възстановяване и пълноценен живот!

7

Анонимен

преди 4 години

А изследванията са категорични, държавите където донорството е по подразбиране имат много повече донори. Идеята е, че ако трябва да отидеш да се пишеш някъде донор, няма да го направиш, защото си суеверен и е гадно. Обаче ако вече си автоматично записан, вероятно няма да се отпишеш, защото те мързи, а и като се замислиш знаеш, че е много по-добре част от теб да продължи да живее ако се случи най-лошото. Ами направете го така и тук бе. Обучете лекарите. Направете специализирани клиники. И готово

6

@4

преди 4 години

Да, съгласна съм, че и това е проблем. Но това също влиза в стратегията по трансплантациите. Просто не разбирам правителството. Според изтеклите данни от НАП сме около 5млн. данъкоплатци. Това значи, че след 5 години, сигурно ще бъдем 3, защото при средна възраст на населението 46г, след 5 години, мнозинството бели българи ще са над 60, а след 10 - над 65. Вместо да се чудят как да ни опазят живи, здрави и трудоспособни, те се чудят как да ни изтребят. А органи има от катастрофите, просто гният.

5

Анонимен

преди 4 години

Браво.Страхотна новина.

4

ime

преди 4 години

Браво! Радвам се на хубавата новина!до 3, не е проблем самата трансплантация, а след това. тука са смотани и не знаят какво да правят след трансплантацията, как се поддържа, какво се прави при усложнения и тн.*това не важи и само да трансплантациите, режат и до там, после какво се случва на никой не му пука.

3

Анонимен

преди 4 години

Браво на лекарите и на бебчо и таткото! Да са живи и здрави! Продължавам да не разбирам, защо в България не може да се направи стратегия за трансплантациите (със ставане на донор по подразбиране, както е в Испания), да се обучат лекарите и да престанем да даваме грешни пари на чуждите държави. Тия 250к евро са грешни пари, както и 200к за бял дроб. Ако се правеше тук, ако имахме органи и специалисти, операцията щеше да е сигурно 100к лв и много повече хора щяха да са живи и здрави и щастливи.

2

Анонимен

преди 4 години

Да е живо и здраво !

1

Факт!

преди 4 години

Те само лекарите у хамбургер знаят как се присажда видишь ль .Немска мисъль братче *** на шнур.