11

Музикант

преди 4 години

Абе лаици. Тук може да те удари от електрическа китара и мен ме е ударял много пъти. Китарите се връзват в усилватели и когато мрежата не е заземена добре тръгва фаза по земята. Китарата има адаптери който представляват бубина с магнити и по индукция обратно от адаптера се генерира напрежение в струните и когато докоснеш земя, предмет друг или човек протича сериозно количество ток и може да те убие. Така, че случката е абсолютно възможна и достоверна.

10

от Варна

преди 4 години

Не знам кой колко разбира от електронни у-ва, но е пълно с опасни за живота. Сега повечето адаптори са т.нар.-импулсни захр. у-ва(power switch adapters). При тях директно се управлява тока от контакта-с някакъв електронен ключ, а на изхода има един миниатюрен трансформатор и САМО той разделя мрежата от изхода на у-вото(напр 9V, 12V...). Ползвайте само оригинални и маркови, защото в Али Експреса е пълно с ментета. Става дума за усилватели, ГСМи, разни конзоли, даже и за епилатор внимавайте!!

9

:(

преди 4 години

Напротив, на всяка електрическа китара струните са вързани към маса. Ако по китарата от усилвателя е тръгнала фаза по една или друга причина, а човекът е бил на земя, веригата се затваря и става кофти.Отделно, може да е замасена китарата, но да е докоснал проводник или нещо друго, по което има фаза.. често се случват и по концерти такива издънки.Електрическата китара по принцип не се захранва! Тя самата поражда електрически сигнал. Само китари с вградено предусилване се захранват и то с батерии

8

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

БОГ ДА ГО ПРОСТИ НА ГОСПОДИНА

7

протончо

преди 4 години

Жалко за момчето но написаното до тук е абсолютна глупост по отношение на случая - вярно има много разбирачи но китара 220 / 380 в са несъвместими особено пък на номер седми речта по обща електротехника - следствието да се надяваме ще покаже и докаже подробностите по случая

6

Наблюдател

преди 4 години

Жалко. Поредният нелепо изгубен демографски потенциал. Бог да го прости!

5

Анонимен

преди 4 години

Ако е бил бос и е настъпил някой кабел може.

4

pbdan

преди 4 години

Имало е проблеми със захранването при бурите последните дни. Ако трите фази и нулата на стълбовете се оплетат, най-голямата беля е да изгори и се прекъсне нулевият проводник. По останалите три вървят два проводника с първа и втора фаза, а по останалите два третата. Първият случай е да имате фаза и същата фаза в нулата. Опасно е защото привидно няма ток. Вторият случай е да имате една фаза и друга в нулата. Тогава горят техниките от 380 В линейно напрежение. Бог да го прости младия мъж!

3

...

преди 4 години

Кофти заземил е, кой знае какво е свирил запоследно RIP

2

Анонимен

преди 4 години

Много нелепо, покуфял е като за последно. Съболезнования!

1

Анонимен

преди 4 години

И един мармот увивал шоколада в станиол.....